Catrice versus L’Oreal gezichtsprimer

Het is alweer super lang geleden dat ik een ‘versus’ artikel schreef. In deze artikelen ga ik twee soortgelijke producten met elkaar vergelijken. Vaak ‘battle’ ik met producten uit twee verschillende prijsklasse. Vandaag ga ik twee gezichtsprimers met elkaar vergelijken, namelijk die van Catrice en L’Oreal. Leuk is dat beide primers gewoon bij de drogist verkrijgbaar zijn…

Wat doet eigenlijk een gezichtsprimer? Een primer zorgt ervoor dat je huid net wat egaler wordt, dat rode vlekjes, poriën en lijntjes vaak iets minder zichtbaar worden en dat je foundation langer mooi op je gezicht blijft zitten. Het leuke is trouwens dat steeds meer beautymerken primers in hun vaste assortiment hebben zitten.

Catrice ‘Prime and Fine’

Catrice heeft nu al een tijdje de ‘Prime and Fine’ basis in het assortiment zitten. De primer zit in een potje en bevat 14 gram. Het is redelijk veel product want je hebt per keer ook helemaal niet zo heel veel nodig. De primer zit in een mooi rond strak potje met een zwarte deksel en straalt niet echt ‘budget’ uit. Toch vind ik make-up producten die in potjes zitten waar je continu met je vingers in moet, niet heel hygienisch.

De primer is lichtroze van kleur maar geeft uiteraard je huid geen rozige gloed. Het product is compleet geurloos en bij het bekijken van de ingrediënten zie ik ook dat er geen parfum aan toegevoegd is. Voor veel meiden is dit denk ik een groot pluspunt! Wel zitten er in deze primer flink wat siliconen en parabenen (maar dat is vaak zo bij primers). De primer voelt heel lekker zacht aan en je kunt het heel gemakkelijk aanbrengen en verspreiden over je gezicht. Wanneer het op je gezicht zit, voelt je huid heel lekker zacht aan. Hierna breng ik altijd mijn foundation aan en dit gaat heel gemakkelijk. Wanneer ik deze primer gebruik merk ik dat mijn foundation er net wat mooier uitziet dan zonder een primer.

Blijft mijn make-up ook langer mooi op mijn gezicht? Mijn make-up blijft gedurende de dag prima op mijn huid zitten, dus dat doet die hartstikke goed! Groot nadeel voor mij is dat door het gebruik van deze primer, ik ontzettend veel last kreeg van puistjes. Een tijd lang, zo’n 3 maanden, heb ik deze Catrice gezichtsprimer gebruikt. Ik kreeg in die tijd heel veel last van puistjes en op een dag besloot ik een andere primer te gaan gebruiken. Langzaam maar zeker kreeg ik steeds minder puistjes en nu nog steeds heb ik ze amper tot niet. Natuurlijk hoeft dit niet voor iedereen zo te zijn, toch is het wel iets waar je even op kunt letten…

L’Oreal Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer

Sinds een tijdje heeft L’Oreal ook een primer in het assortiment zitten, namelijk de ‘Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer’ (een behoorlijke mondvol). Ook deze primer zit in een strak potje, alleen dit potje is gemaakt van glas. In dit potje zit 15 ml primer. Ik vind het een mooie strakke verpakking, alleen jammer dat je steeds met je vingers in het potje moet.

Ook deze primer heeft een lichtroze kleur en is klein beetje anders van structuur, misschien iets luchtiger? Deze primer is ook compleet geurloos en er zit geen parfum aan toegevoegd. Als ik verder kijk naar de ingrediënten, zie ik dat er wel siliconen inzitten maar geen parabenen. De primer voelt lekker zacht aan, wel ietsjes stroever dan die van Catrice. Nadat het is aangebracht op mijn huid voelt mijn gezicht heerlijk zacht aan. Daarna breng ik mijn foundation aan en dit gaat best makkelijk alleen je merkt wel dat het iets stroever gaat dan bij die van Catrice. Mijn foundation ziet er mooi uit na het aanbrengen, hetzelfde als bij die van Catrice.

Blijft mijn make-up ook langer mooi op mijn gezicht? Mijn foundation blijft gedurende de dag erg mooi op mijn gezicht zitten. Zelfs ietsjes langer dan bij die van Catrice. Had ik stiekem ook al wel gedacht omdat de primer van zichzelf iets stroever is. Deze primer gebruik ik nu ongeveer twee weken en ik heb tot nu toe gelukkig niet meer puistjes gekregen en ik denk ook niet dat dit gaat gebeuren. Mijn huid ziet er namelijk nog steeds heel ‘rustig’ uit. Waarschijnlijk is mijn huid een klein beetje gevoelig voor parabenen dus dat kan ik maar beter vermijden.

Hierboven zie je links de L’Oreal ‘Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer’ en rechts de Catrice ‘Prime and Fine Primer’. Qua structuur lijken ze best wel op elkaar.

Ook maakte ik voor jullie nog even foto waaraan je kunt zien dat qua finish van de foundation geen verschil zit bij het gebruik van de primers. Links draag ik L’Oreal en rechts de primer van Catrice.

Conclusie van deze versus review…

 • Als je kijkt naar de verpakkingen, dan zit daar weinig verschil in. Beide primers zijn mooi verpakt en zitten beide in een potje. Ik had de primers liever in een pompflacon gezien maar daar zijn deze primers eigenlijk ook te dik voor.
 • De structuur van zowel de Catrice als de L’Oreal primer is behoorlijk vergelijkbaar. Ze voelen allebei lekker zacht aan, brengen gemakkelijk aan en zorgen beide dat de foundation een mooie finish krijgt.
 • Bij het dragen van de L’Oreal primer merk ik dat mijn foundation net wat langer blijft zitten, dus daardoor ‘wint’ op dit punt (wat vrij belangrijk is) L’Oreal.
 • Waar L’Oreal ook een punt mee scoort is het feit dat mijn huid er stukken beter op reageert dan bij die van Catrice. Gelukkig krijg ik van deze geen pukkeltjes en dat is natuurlijk wel heel erg fijn. Toch is dit wel heel persoonlijk maar wel goed om te weten en op te letten.

Als ik eentje aan moet raden dan zou ik gaan voor de ‘Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer’ van L’Oreal. Wel behoorlijk wat duurder maar ook wel ietsjes beter.

Beide producten zijn o.a. verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen. De Catrice ‘Prime and Fine’ kost €4,99 en de primer van L’Oreal kost €19,99.

107 Comments on Catrice versus L’Oreal gezichtsprimer

 1. Cynthiiaa
  5 maart 2012 at 01:12 (11 jaar ago)

  Wauw, toen je ze naast elkaar had geswatched zou ik ze er niet hebben uitgehaald. Het is precies hetzelfde op je hand. Grappig dat dan verschilt merkt, funny! 🙂

  • Sanne van Huis
   6 maart 2012 at 16:45 (11 jaar ago)

   Qua structuur zijn ze ook super vergelijkbaar!

 2. Esmay
  5 maart 2012 at 07:01 (11 jaar ago)

  Balen dat je van die primer van Catrice puistjes kreeg 🙁
  Voor de rest klinkt ‘ie namelijk wel oké. Die van L’Oreal lijkt me ook wel prima!

 3. HollandaBeauty
  5 maart 2012 at 08:39 (11 jaar ago)

  Handig artikel ik heb ze ook beiden in huis en gelukkig reageert mijn huid op Catrice niet verkeerd. Ik ga ook snel L’oreal proberen.

 4. CherriesBeauty
  5 maart 2012 at 08:47 (11 jaar ago)

  Leuke vergelijking!
  Ik was nog erg benieuwd naar die van Catrice, dus leuk om dit dan te lezen 🙂

 5. Milou
  5 maart 2012 at 08:49 (11 jaar ago)

  Goede vergelijking.. en ja .. belangrijk vind ik ook wel dat je er geen uitslag/ pukkeltjes van krijgt. Waarschijnlijk zal ik die van Loreal gaan proberen. Wel jammer dat die gelijk €19.99. Wachten maar op leuke kortingen hahaha!

 6. Lie
  5 maart 2012 at 09:00 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! Mag van mij wel vaker!

 7. Samantha
  5 maart 2012 at 10:09 (11 jaar ago)

  Leuke vergelijking! Jammer dat je er pukkeltjes van kreeg… Ik ben dus bang om die van Catrice te gaan gebruiken, want dat wil ik zeker niet hebben!

 8. Lotte
  5 maart 2012 at 10:50 (11 jaar ago)

  Handig zo’n versus-artikel! Ik gebruik zelf altijd de primer van GOSH. Zo’n pompje vind ik toch wat handiger in het gebruik plus dat de vloeibare substantie goed te verdelen is over je gezicht.

 9. DalaLuz
  5 maart 2012 at 11:51 (11 jaar ago)

  Ik reageer helaas op alletwee uiteindelijk met pukkeltjes *snik* dus ik gebruik ze maar spaarzaam. En alleen op de wangen, niet meer bij mijn neus. Ik vond trouwens dat L’Oreal mijn grove porien beter verkleinde, ook zonder gebruik van foundation. Had ik zelf niet verwacht!

 10. AnnaSophia
  5 maart 2012 at 12:06 (11 jaar ago)

  Mijn M.A.C primer blijft toch wel mijn grootste schatje.

  • Sanne van Huis
   6 maart 2012 at 16:45 (11 jaar ago)

   Oja die vind ik ook heel fijn, eigenlijk de fijnste primer die ik tot nu toe heb gebruikt <3

 11. Amanda
  5 maart 2012 at 12:53 (11 jaar ago)

  Leuke battle!

 12. Britt
  5 maart 2012 at 14:03 (11 jaar ago)

  Die van l’oreal kreeg ik deze maand in de glossybox!! 🙂 Super leuk! Ik vind hem ook echt super fijn. Ik overweede om die van Catrice te kopen. Maar toen kreeg ik de primer van l’oreal. Daar was ik natuurlijk super blij mee.

  • Sanne van Huis
   6 maart 2012 at 16:46 (11 jaar ago)

   Ik ook inderdaad, zo kwam ik ook op het idee omdat het hele vergelijkbare producten zijn 🙂

 13. charile
  5 maart 2012 at 15:19 (11 jaar ago)

  Leuke vergelijking!

 14. Myrthe
  5 maart 2012 at 18:48 (11 jaar ago)

  Wat een leuk artikel! Ik heb zelf de primer van Catrice die ik ook erg fijn vind, leuk om ook een review te zien van die van L’Oreal.

 15. Sarah
  8 september 2013 at 13:25 (10 jaar ago)

  Ik vond deze review toen ik googelde op gezichts primer haha, ik zoek namelijk nog een fijne. Leuke blog! Die van L’oreal lijkt me erg fijn, maar voor een drogisterij product vind ik hem erg overprised.