Bourjois Foundation 123 Perfect

Een goede foundation is voor mij super belangrijk en ik vind het dan ook niet erg om daar wat meer geld aan uit te geven. Dat een goede foundation niet per se duur hoeft te zijn dat hebben o.a. Catrice, Rimmel maar ook Bourjois al bewezen. Zo zijn mijn favo foundations: Catrice Photo Finish, Rimmel Wake Me Up en Bourjois Flower Perfection. Het laatste merk heeft sinds kort ook een nieuwe foundation, namelijk: Foundation 123 Perfect. Uiteraard heb ik deze even heel goed voor jullie getest…

Voordat ik ook maar iets ga vertellen wat ik er van vind, zou ik jullie eerst wat meer info geven over deze nieuwe foundation…

Is het hebben van een sublieme teint een utopie? Vanaf nu niet meer! Bourjois lanceert 123 Perfect, een foundation die 1,2… 3 corrigerende pigmenten bevat voor een teint volledig vrij van imperfecties!

Dankzij de unieke combinatie van 3 gemicroniseerde corrigerende pigmenten, corrigeert 123 Perfect alle oneffenheden, om te voldoen aan de verwachting die op nummer 1 staat bij vrouwen als het gaat om make-up: een egale teint.

De 123 Perfect foundation bevat verschillende kleur pigmenten, gele pigmenten die donkere kringen onder de ogen verminderen en de blik frisser maken, paarse glansgevende pigmenten die de teint laten stralen en ten slotte groene pigmenten om roodheden in het gezicht te camoufleren.  Ook zou deze foundation 16 uur lang mooi op het gezicht blijven zitten en zorgt ook nog eens voor een 24 uur durende hydratatie. Nog een groot voordeel, deze foundation bevat SPF 10 zodat die ook nog eens je huid beschermd tegen UV-straling.

Dit klink allemaal super veelbelovend maar wat vind ik er nou eigenlijk van?

Als ik kijk naar de ‘looks’ van de ‘123 Perfect’, heb ik daar eigenlijk niets op aan te merken. Het flesje ziet er strak uit en het is natuurlijk een groot voordeel dat het een pompflacon is.

Wat mij eigenlijk meteen opviel is dat de foundation vrij dun is van structuur, daardoor smeert die lekker uit en brengt die ook luchtig aan. Doordat die zo dun is voel je deze foundation ook niet op je gezicht en geeft het ook geen plakkerig gevoel, dat is in ieder geval fijn! Aan de foundation zit ook een geurtje, deze is echter heel subtiel en ik vind de geur wel lekker…

Dit is een drupje foundation 123 Perfect, ik heb de meest lichtste kleur 52 Vanille. Ook al is de kleur licht, ik kan mij voorstellen dat voor sommige meiden deze kleur alsnog te donker is.

De foundation voelt fijn aan op mijn gezicht en geeft een medium dekking, zoals je hierboven kunt zien. Alleen de 123 Perfect is wel vrij mat (op de foto niet echt maar hier is die net aangebracht) en daardoor niet echt geschikt voor mijn droge huid. Wil ik deze foundation dragen dan moet ik ontzettend goed mijn huid hydrateren en scrubben zodat schilfertjes geen kans krijgen. Deze foundation accentueert mijn droge huid behoorlijk en dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. De 123 Perfect blijft wel de gehele dag goed op mijn gezicht zitten dus dat is zeker een pluspunt!

Conclusie: Een fijne foundation doordat die dun is van textuur, een medium dekking geeft, fijn aanvoelt op het gezicht en lang blijft zitten. Echter, deze foundation is niet geschikt voor een droge huid. Heb jij een normale tot vette huid? Dan is deze foundation denk ik wel perfect voor je!

De Bourjois Foundation 123 Perfect is verkrijgbaar in 6 teinten, van 52 Vanille tot 57 Lichtbruin. Deze nieuwe foundation van Bourjois ligt nu in de winkel en kost €14,99.

 

91 Comments on Bourjois Foundation 123 Perfect

 1. kimberly
  5 november 2012 at 00:13 (10 jaar ago)

  Oeh, hier ben ik wel erg benieuwd naar! Ik ben altijd opzoek naar dé perfecte foundation!

 2. Myrthe
  5 november 2012 at 00:34 (10 jaar ago)

  Zelf heb ik een gecombineerde huid, en deze foundation (die ik dus heb :p) werkt echt heel fijn voor mij (:

 3. Moniek
  5 november 2012 at 00:38 (10 jaar ago)

  Ziet er mooi uit bij jou! 🙂

 4. Lies
  5 november 2012 at 00:56 (10 jaar ago)

  Het klinkt als een hele fijne foundation, maar ik een zeer droge huid die snel schilfert. Ik zal hem dus helaas aan mij voorbij moeten laten gaan.

 5. Angelique
  5 november 2012 at 01:50 (10 jaar ago)

  Klinkt goed, helaas heeft Bourjois Paris nooit de goede kleur voor mijn huid haha

 6. Linda
  5 november 2012 at 01:51 (10 jaar ago)

  Leuk artikel!
  Mag ik 1 vraag stellen? Waarom upload je soms 5 dagen geen artikel? Het is niet zo dat je elke dag 1 artikel online plaatst toch? Vind het zo leuk op jou blog vandaar haha.

  Gr

 7. Charile
  5 november 2012 at 08:27 (10 jaar ago)

  Klinkt goed!

 8. Linda
  5 november 2012 at 08:40 (10 jaar ago)

  Klinkt inderdaad erg goed! Ik heb zelf een gemengde huid, dus misschien moet ik deze maar eens proberen… 🙂

 9. lonneke
  5 november 2012 at 09:59 (10 jaar ago)

  Ziet er inderdaad uit als een goede foundation voor een normale tot vette huid.
  Helaas is mijn huid ook droog, dus niets voor mij ! : )
  xx

 10. Eva
  5 november 2012 at 10:30 (10 jaar ago)

  Hij is mooi, ik heb ook een gemengde huid, dus misschien is het worth a try.

 11. Kimberly
  5 november 2012 at 11:03 (10 jaar ago)

  Ik heb een hele droge huid, dus ik denk dat ik deze aan mij voorbij moet laten gaan.

 12. katrien
  5 november 2012 at 11:09 (10 jaar ago)

  Ik ben van plan deze te kopen als men andere op is. Nu ben ik echt overtuigd, ik heb een iets vettere huid dus voor mij zou dus goed moeten zijn 🙂

 13. martina
  5 november 2012 at 11:25 (10 jaar ago)

  ik ben nog niet echt onder de indruk van deze foundation, er zijn andere die prettiger zijn.

 14. BeautyByTS
  5 november 2012 at 21:21 (10 jaar ago)

  Hij ziet er mooi uit!

 15. Chantal
  5 november 2012 at 23:23 (10 jaar ago)

  Ik vind het best een fijne foundation en hij ziet er op jouw huid ook goed uit!

 16. Nannick
  6 november 2012 at 17:26 (10 jaar ago)

  Ziet er echt goed uit, vooral ook omdat ‘ie een medium dekking heeft. Dat is voor mij wel fijn, anders zie ik er gelijk uit als een barbie pop 😉

 17. Hillene
  6 november 2012 at 18:04 (10 jaar ago)

  Wauw, dat klinkt echt als een hele goede foundation voor mij(:

 18. celine
  13 november 2012 at 20:05 (10 jaar ago)

  Ik heb deze zelf ook al een tijdje, in het beging was ik heel tevreden er mee. Ondertussen gebruik ik hem niet meer. Ik heb een gemengde huid en het matte effect was in het begin heel goed, maar het doet mijn huid niet goed. Volgens mij dekt hij te veel, ik weet het niet. Maar ik krijg er wel onzuiverheden van en dat wil niemand natuurlijk. Hopelijk is het voor andere beter geschikt, maar ik ben er jammer genoeg niet zo’n fan van.