Eucerin Hypersensitive lijn

eucerin1

Een huid die overgevoelig is kan best lastig zijn, vooral als het gaat om het gebruik van huidverzorgingsproducten. Gelukkig speelt ‘Eucerin’ hier goed op in door met een nieuwe lijn te komen, namelijk ‘Eucerin Hypersensitive’, een productlijn die geschikt is voor gevoelige huidtypen. Mijn huid is redelijk gevoelig en niet elke product kan ik goed verdragen en daarom was ik erg benieuwd naar deze nieuwe lijn, ik heb de producten getest en vandaag voor jullie de review…

Eerst zal ik jullie wat meer informatie geven over de Eucerin Hypersensitive lijn, vervolgens zal ik kort per product mijn bevindingen met jullie delen…

De producten van de Eucerin Hypersensitive lijn bevatten het prijswinnende ingrediënt SymSitive®*. De kalmerende eigenschappen van SymSitive®* zijn een doorbraak in de verzorgingsproducten voor de gevoelige huid. Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige huid, denk aan prikkelingen, branderigheid en roodheid. Het schijnt zelfs dat maar liefst 62% van de Nederlandse vrouwen wel eens last heeft van een gevoelige huid, deze lijn komt dus als geroepen!

Een (over)gevoelige huid heeft vaak een verzwakte huidbarrière. Daardoor kunnen irriterende invloeden van buiten makkelijker door de huid binnendringen waardoor er sneller een reactie van irritatie of ontsteking ontstaat. Om dit te voorkomen heeft deze lijn van Eucerin een unieke ingrediënt, namelijk: SymSitive®. Deze stof reguleert de zenuwhyperactiviteit en geeft meteen verlichting en comfort en verlaagt het huidirritatiegrens.

Nog even wat eigenschappen op een rij:

 • Eucerin UltraSENSITIVE voor de zeer gevoelige gezichtshuid. Er is een crème voor de droge gezichtshuid en een variant voor de normale tot vette gezichtshuid.
 • Eucerin AntiREDNESS producten zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige gezichtshuid met roodheid en is zelfs geschikt bij rosacea & couperose.
 • De producten kunnen zowel als dag- en als nachtcrème worden gebruikt.
 • De uiterst milde reinigingslotion is geschikt voor beide typen en gevoelige huid.
 • De producten hebben een luchtdichte verpakking, zo kan er geen vuil bij komen en zorgt ook dat het product langer houdbaar is.
 • De producten zijn vrij van parabenen, paraffine, parfums/geurstoffen, alcohol en kleurstoffen.

eucerin2

Ik ontving de volgende producten: UltraSENSITIVE Reinigingslotion, AntiREDNESS Kalmerende Crème Droge Huid, AntiREDNESS Corrigerende Crème en UltraSENSITIVE Kalmerende Crème Droge Huid.

Ook ontving ik nog de UltraSENSITIVE Kalmerende Crème normale tot gecombineerde huid (50 ml €16,99), dit product heb ik niet getest omdat deze créme niet geschikt is voor mijn droge huid.

eucerin3 eucerin5

Het reinigen van je gezicht is super belangrijk, dat hoef ik jullie ook vast niet meer te vertellen. Met de UltraSENSITIVE Reinigingslotion van Eucerin kun je dit op een hele milde wijze doen. Deze reinigingslotion kun je zowel in de ochtend als in de avond gebruiken en is ook heel geschikt om je make-up mee te verwijderen. Voor het aanbrengen maak je je gezicht nat en vervolgens breng je de lotion aan en daarna verwijder je de lotion met een wattenschijfje of handwarm water.

eucerin6 eucerin7

De afgelopen twee weken heb ik deze lotion gebruikt en mijn eerste indruk is positief. De verpakking met pompflacon is prettig in gebruik, hygiënisch en makkelijk te doseren. Aan deze lotion is geen parfum toegevoegd en er zit een klein beetje een gek luchtje aan, niet zo heel lekker. Gelukkig spoel je de lotion snel van je gezicht dus echt last heb je er niet van. Na het gebruik voelt mijn huid zacht, fris en schoon aan. Wat mij betreft een goede reiniger die mijn huid schoon achterlaat én mijn huid reageert er goed op.

UltraSENSITIVE Reinigingslotion: €9,95 (100ml) 

eucerin8 eucerin9

De AntiREDNESS Kalmerende Crème Droge Huid zorgt voor een langdurige verlichting en vermindering van roodheid. Klinkt goed gezien ik regelmatig last heb van een rode huid, vooral rondom mijn neus. Deze crème biedt optimale hydratatie, perfect voor de droge huid. Ook dit product gebruik je dagelijks zowel in de ochtend als ‘s avonds op een gereinigde huid.

eucerin10 eucerin11

Deze crème heb ik de afgelopen weken getest, een aantal ochtenden bracht ik voor het aanbrengen van mijn make-up de AntiREDNESS Kalmerende Crème aan. De crème voelt zacht aan en is makkelijk uit te smeren en ook aan dit product zit een wat “gek” luchtje waar ik geen fan van ben. Gelukkig blijft er weinig van deze geur over zodra het is aangebracht. Wat wel overblijft is een klein beetje een plakkerig laagje, niet echt prettig en ik moet redelijk lang wachten voordat mijn gezicht minder plakkerig wordt. Helaas ben ik geen fan van dit product, het lijkt wel alsof de AntiREDNESS Kalmerende Crème niet goed in mijn huid trekt waardoor er een plakkerig laagje ontstaat. Omdat ik deze crème kort heb getest weet ik niet of deze effectief is tegen een rode huid.

AntiREDNESS Kalmerende Crème Droge Huid: € 19,49 (50ml) 

euceirn12 euceirn114

In deze lijn zit nog een product tegen roodheid, namelijk de ‘AntiREDNESS Corrigerende Crème met SPF 25′. Deze crème zorgt voor een directe verlichting en vermindering van roodheid. Ook bevat de crème SPF 25 en UVA. Het product heeft een groene kleur wat roodheid in de huid wat neutraliseert. Deze crème mag je dagelijks gebruiken zowel in de ochtend als in de avond op een gereinigde huid.

eucerin15 eucerin16

Naar deze crème was ik direct heel erg nieuwsgierig, vooral omdat ik dus best wat roodheden in mijn gezicht heb. De crème heeft een wat groene kleur en dit zou roodheden moeten neutraliseren, ideaal! Het product voelt zacht aan en is vrij vloeibaar waardoor die makkelijk aan te brengen is. Eenmaal aangebracht zie ik inderdaad dat de roodheden in mijn gezicht wat minder opvallend zijn. De crème laat gelukkig geen groene gloed achter en is dus ook prima te gebruiken zonder make-up. In tegenstelling tot de ‘AntiREDNESS Kalmerende Crème’ laat de AntiREDNESS Corrigerende Crème geen plakkerig laagje achter, gelukkig! Ik vind dit zeker een fijn product en gebruik ik erg graag, ook heel fijn dat dit product SPF bevat.

AntiREDNESS Corrigerende Crème: € 19,49 (50ml)

eucerin17 eucerin18

Ten slotte nog één product, namelijk de ‘UltraSENSITIVE Kalmerende Crème Droge Huid’. Ook dit product geeft directe en langdurige verlichting van de huid. De crème biedt een optimale hydratatie en intensieve verzorging. Deze crème kun je dagelijks gebruiken zowel in de ochtend als in de avond op een gereinigde huid.

eucerin19 eucerin20

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, helaas laat ook deze crème een plakkerig laagje achter. Zonde, want mijn verwachtingen waren hoog. Dit product is niet heel dik en daardoor prettig aan te brengen. Alleen de crème blijft als ware op mijn gezicht liggen waardoor er een plakkerig laagje overblijft wat niet echt een goede basis is voor mijn foundation. Ook dit product heb ik maar een aantal keren getest en ik kan jullie helaas niet vertellen of deze crème wat doet voor een droge huid.

UltraSENSITIVE Kalmerende Crème Droge Huid: € 16,99 (50ml)

eucerin21

In twee producten uit deze lijn ben ik behoorlijk teleurgesteld, namelijk de ‘UltraSENSITIVE Kalmerende Crème Droge Huid & AntiREDNESS Kalmerende Crème Droge Huid’. Misschien dat het aan mijn huid ligt maar wie weet ligt het ook wel aan de producten. Daarentegen vind ik de ‘UltraSENSITIVE Reinigingslotion & AntiREDNESS Corrigerende Crème wel prettig in gebruik.

De Eucerin Hypersensitive productlijn is exclusief vanaf eind juni verkrijgbaar bij de (online) apotheek.

 

Dit vind je vast ook leuk...

3 Comments on Eucerin Hypersensitive lijn

 1. Aurelie
  2 juni 2014 at 07:24 (6 jaar ago)

  Die reinigingslotion ziet er erg fijn uit! Die ga ik misschien eens kopen als de mijne van Nivea op is.

  Beantwoorden
 2. Mandy
  2 juni 2014 at 10:10 (6 jaar ago)

  Echt jammer dat de producten tegen vallen, ze lijken op het eerste gezicht erg fijn.

  Beantwoorden
 3. Julie
  3 juni 2014 at 13:59 (6 jaar ago)

  Deze lijn is misschien nog iets voor mijn vriend, aangezien hij een erg gevoelige huid heeft! :-)

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *