Leuke originele (goedkope) Valentijnscadeautjes!

Valentijnsdag is alweer over ongeveer ruim een week en dit is de perfecte dag om je vriendje/vriendinnetje of misschien wel je secret crush te verrassen met een geweldig cadeau. Ook al doe ik niet echt aan valentijnsdag, ik vind het namelijk veel leuker om iemand te verrassen wanneer iemand het juist niet verwacht, toch heb ik wat leuke goedkope Valentijn cadeautips voor jullie. Uiteraard kun je deze tips ook gebruiken wanneer je gewoon zin hebt om je lief ergens mee te verrassen. Lees snel verder en wie weet zorgen deze tips voor de nodige inspiratie…

Een erg leuk boekje om cadeau te doen, ‘Ik hou van jou omdat…’. Dit boekje heb ik zelf ook in de kast staan en is ontzettend leuk. Je zou het kunnen vergelijken met een hele uitgebreide liefdesbrief. Het is een invulboek die je kunt invullen voor je grote liefde. Super leuk en origineel om cadeau te doen. Dit boekje kost maar €14,95 en is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Bij mannen (bij vrouwen ook wel) gaat de liefde door de maag, dus bak romantische cupcakes! Maak heerlijke verse cupcakes, versier ze met alles wat je kunt vinden. Tegenwoordig heb je in de supermarkt ook allerlei leuke versiersels voor op de cupcakes dus het hoeft helemaal niet duur te zijn. Wil je het nog leuker maken? Stop je gebakken cupcakes dan bijvoorbeeld in een mooie doos of verstop in de cupcake een briefje met een boodschap erop…

Koop een glazen pot of misschien heb je nog wel eentje in de kast staan en stop hier bijvoorbeeld 50 of 100 briefjes in. Op die briefjes schrijf je bijvoorbeeld allerlei redenen waarom je van diegene houdt. Leuk is ook om de briefjes in hartjes te knippen zodat het nog net wat romantischer wordt! Elke dag kan je lief dan een briefje uit de glazen pot grabbelen en zo heeft diegene erg lang plezier van zijn of haar cadeau!

Nogmaals liefde gaat door de maag, dus wat is leuker om je lief te verassen met zijn of haar lievelingsgerecht. Heb je het gerecht nog nooit gekookt, oefen dan eerst wel eventjes. Je lief gaat het sowieso waarderen dat je de moeite hebt gedaan om lekker eten te koken. Dek de tafel ook mooi, met wat sfeervolle kaarsjes, mooi servies en knip hartjes uit en strooi die over de tafel etc. etc. Maak er een heel speciaal dinertje van en leg je lief volledig in de watten!

Maak een DIY shirt voor jezelf of voor je lief met een leuke tekst waarmee je hem of haar verrast. Zoek een mooie quote uit of een zin uit jullie lievelingsnummer en maak dit op een t-shirt. Dit kun je heel gemakkelijk doen met bijv. een textielstift maar nog handiger is met behulp van transferpapier. Hier een link naar mijn DIY transferpapier filmpje…Super gemakkelijk en goedkoop om te doen en het is zeker origineel!

Verstop overal kleine briefjes tussen z’n brood, in zijn sokkenlade, in zijn jaszak etc. etc. Schrijf op deze briefjes bijvoorbeeld redenen waarom je van diegene houdt, schrijf er hints op bijvoorbeeld waar hij cadeautjes kan vinden, schrijf er opdrachten op, of wat je ook maar kunt bedenken…

Maak van papier zelf ‘fortune cookies’ en stop er een leuke wens in wat te maken heeft met jullie. Hier vind je een filmpje met een handige tutorial waarin je kunt zien hoe jezelf vrij gemakkelijk een fortune koekje kunt vouwen. Vooral leuk om met gekleurd papier te doen.

Ben je een beetje goed in breien? Brei dan een lekkere dikke sjaal voor je lief! Het is nu hartstikke koud dus ik weet zeker dat je hier iemand heel blij mee kunt maken. Koop mooie dikke wol en dikke naalden (breidt sneller) en ga snel aan de slag, je hebt nog 8 dagen te gaan…

Chocolade doet het natuurlijk altijd goed en op de site van Chocstar kun jij helemaal zelf een chocoladereep samenstellen. Bepaal of je een reep wilt maken van melk, witte of pure chocolade en je kunt er ook van alles in stoppen. Zo kun je kiezen voor noten, fruit, kruiden, snoep, je kunt het zo gek niet bedenken en het kan erin! Ook wordt je eigen samengestelde reep mooi ingepakt en kun je het laten bezorgen bij je lief!

Koop een simpel notitie boekje (bijv. bij Hema) en maak hier een soort van plakboek van. Plak hier bijvoorbeeld allerlei foto’s van jullie in, treinkaartjes van reisjes die jullie hebben gemaakt, concertkaartjes waar jullie zijn geweest, bioscoopkaartjes bijvoorbeeld van jullie eerste date, quotes die belangrijk zijn voor jullie, jullie lievelingsrecept, de songtekst van jullie nummer etc. etc. Plak en schrijf er gewoon alles in wat je kwijt wilt!

Dat waren maar liefst tien romantische tips om iets speciaals te doen voor je grote liefde of crush. Ik hoop dat jullie er wat aan gaan hebben. Zo zie je trouwens maar dat leuke cadeautjes geven helemaal niet per se veel geld hoeft te kosten!

47 Comments on Leuke originele (goedkope) Valentijnscadeautjes!

 1. Diana
  6 februari 2012 at 00:10 (11 jaar ago)

  Haha, heel toevallig ben ik pas begonnen aan een boek met onze vakantie tickets, bioscoopkaartjes etc! leuke post. =)

  • Sanne van Huis
   7 februari 2012 at 22:50 (11 jaar ago)

   Wat toevallig! 😀

   • Lolletje
    11 maart 2015 at 20:25 (8 jaar ago)

    Heel toevallig! 🙂

 2. Vera
  6 februari 2012 at 00:24 (11 jaar ago)

  Wat een originele cadeautjes!

 3. Cherel
  6 februari 2012 at 08:51 (11 jaar ago)

  Leuke en originele cadeautjes!

  Hier hebben vast veel mensen iets aan!

 4. Frederique
  6 februari 2012 at 09:38 (11 jaar ago)

  Leuke ideeen! X

 5. Axelle
  6 februari 2012 at 10:41 (11 jaar ago)

  super leuke ideetjes, zal dit jaar jammer genoeg zonder vriendje zijn bij mij ..

 6. Anneke
  6 februari 2012 at 10:46 (11 jaar ago)

  Er zitten superleuke ideeën bij. Mijn vriend en ik gaan uiteten, maar misschien dat ik nog dat ene boekje koop en invul. Zo leuk!

 7. Desirée
  6 februari 2012 at 11:35 (11 jaar ago)

  Heel erg leuke tips! ^^

 8. Cynthiiaa
  6 februari 2012 at 12:17 (11 jaar ago)

  Wat een leuke cadeautjes! 😀 Stiekem vind ik er ook een paar tussen zitten voor jezelf, haha! Heerlijke cupcakes!

 9. Tessa
  6 februari 2012 at 12:36 (11 jaar ago)

  Super leuk! Ik heb net ik hou van jou omdat besteld!

 10. Myrthe
  6 februari 2012 at 16:21 (11 jaar ago)

  Wat een handige tips zeg! Cupcakes doen het altijd goed, maar ook die tip met briefjes lijkt me erg leuk om te maken of te krijgen. Leuk gedaan!

  • Sanne van Huis
   7 februari 2012 at 22:51 (11 jaar ago)

   Dank je wel meid!

 11. LottedeJ
  6 februari 2012 at 16:30 (11 jaar ago)

  Ahhh superleuk! Mijn vriend en ik doen niet aan Valentijnsdag, maar als ik dit zie begint ’t toch wel te kriebelen.

 12. Jannie
  6 februari 2012 at 18:02 (11 jaar ago)

  Wat een ontzettende lieve dingetjes heb je weer uitgezocht. Ik doe niet aan Valentijnsdag maar je kunt je lief natuurlijk ook op een ander moment verassen met de door jou gegeven tips. Wat weer een leuk artikel Sanne !

  Kus mama

  • Sanne van Huis
   7 februari 2012 at 22:51 (11 jaar ago)

   Dank je wel mam! X

 13. Ilda
  6 februari 2012 at 18:52 (11 jaar ago)

  Wat een boel leuke ideeen!

 14. Felicia
  6 februari 2012 at 20:06 (11 jaar ago)

  Mijn lief woont helaas in Amerika en het duurt nog even totdat we elkaar gaan zien dus jammer genoeg dit jaar geen Valentijn voor mij 🙁

 15. Jana
  6 februari 2012 at 20:36 (11 jaar ago)

  Leuke ideetjes 😀 x

 16. Dana
  6 februari 2012 at 20:51 (11 jaar ago)

  Haha, hele schattige ideetjes hoor maar ze zijn wel echt heel ‘vrouwelijk’! Typisch dingen die meisjes echt heel leuk vinden om te krijgen, Ik zou mijn vriend niet echt blij maken met een cupcake of zo’n boekje.. Dat is niet echt zijn ding (iedereen is anders natuurlijk).

  Je best doen met iets lekkers koken vind ik wel een goed idee 🙂 Ik koop hem ook wel eens dingen die hij niet zo snel voor zichzelf koopt; fijn ruikende douchegel van Rituals of een geurtje oid 🙂 Tegoedbon voor een fijne massage is ook nog een optie ;).

  • Sanne van Huis
   7 februari 2012 at 22:51 (11 jaar ago)

   Haha sommige zijn misschien wel een beetje vrouwelijk 😉

 17. Danielle
  6 februari 2012 at 22:29 (11 jaar ago)

  Dat boekje met plaksels vind ik nog het leukst en die ga ik ook zeker doen, maar dan niet voor Valentijn. Dat is te snel. Dat boekje als voorbeeld vind ik ook super! Weet je waar je dat ‘All you need is love’ boekje kunt kopen?

  • Sanne van Huis
   7 februari 2012 at 22:52 (11 jaar ago)

   Geen idee, sorry 🙁 Maar ik weet zeker dat Hema ook wel hele leuke lieve boekjes heeft!

 18. Jessica
  7 februari 2012 at 00:29 (11 jaar ago)

  Super leuke ideeen! De briefjes overal verstoppen zou iets zijn wat ik zelf zou doen. Vind het leuk om mijn man te verrassen en dan weten dat er een glimlach op zijn gezicht verschijnt als hij zo’n briefje vind….
  Ik heb ook een keer een cd gemaakt met nummers die voor ons iets betekenen. Werd erg goed ontvangen, dus misschien ook een idee!

  • Sanne van Huis
   7 februari 2012 at 22:52 (11 jaar ago)

   Ook een leuk idee, muziek doet het natuurlijk ook altijd goed!

 19. Tamara
  7 februari 2012 at 18:56 (11 jaar ago)

  Ik ga een chocoladereep maken voor mijn vriendje! Echt een leuke tip! Mijn vriend is zowaar nog gekker op chocolade dan ik! 😀

 20. Maaike
  8 februari 2012 at 09:31 (11 jaar ago)

  Wat een super leuke tips!
  Ik heb ook heel lang tickets & dingetjes gespaard en wou dat allemaal samen gaan voegen in een boekje 🙂 Dat is sowieso ook heel leuk voor jezelf, voor later ofzo 🙂

 21. Denise
  8 februari 2012 at 14:44 (11 jaar ago)

  Oooh wat een leuke site van ‘Chocstar’, thanks voor de tip!

 22. Nannick
  8 februari 2012 at 21:17 (11 jaar ago)

  Wat een originele ideeën zeg, echt leuk! Jammer genoeg heb ik geen valentijn…;(

 23. Sam
  9 februari 2013 at 03:17 (10 jaar ago)

  top idee met dat boek van Ik hou van jou omdat.. bedankt

 24. Wendy
  16 september 2013 at 12:13 (9 jaar ago)

  Ik ga ook leuke ideeen bij megagadgets 🙂 http://goo.gl/R2uuef xx Wen

 25. partnerup.nl
  5 februari 2014 at 00:38 (9 jaar ago)

  The most effective dating site ever, met my wife and got married through that site
  in under a couple of months time hehe:). Anyway as if you article and needed
  seriously to decrease this below, associate up boulders

 26. Lynn
  1 juli 2014 at 22:51 (9 jaar ago)

  Ik ben 15 jaar oud en een meisje. weet je misschien iets leuk voor mijn vriendje?

 27. massage medemblik
  12 februari 2015 at 21:54 (8 jaar ago)

  Great site here! And your internet site considerably upward quickly! What sponsor think you’re the usage of? Am i able to feel taking your affiliate hyperlink for your web host? I massage medemblik wish my website rich up as speedily while you : )

 28. Lizz
  17 juli 2015 at 16:16 (8 jaar ago)

  Sinds het begin van de relatie met mijn vriend heb ik al onze trein en bus kaartjes bewaard, walibi tickets, echt alles waar ook maar een herinnering achter zit bewaard, de rozen die ik heb gehad op de kop gehangen zodat ze opdroogde en er een kaartje om gedaan met lint van waarom ik die had gekregen, stickers van de autocross, noem maar op! dit heb ik een een hart vormige doos gedaan, ik heb nu onderhand wel een grotere nodig ;p