Leuke originele (goedkope) Valentijnscadeautjes!

Valentijnsdag is alweer over ongeveer ruim een week en dit is de perfecte dag om je vriendje/vriendinnetje of misschien wel je secret crush te verrassen met een geweldig cadeau. Ook al doe ik niet echt aan valentijnsdag, ik vind het namelijk veel leuker om iemand te verrassen wanneer iemand het juist niet verwacht, toch heb ik wat leuke goedkope Valentijn cadeautips voor jullie. Uiteraard kun je deze tips ook gebruiken wanneer je gewoon zin hebt om je lief ergens mee te verrassen. Lees snel verder en wie weet zorgen deze tips voor de nodige inspiratie…

Een erg leuk boekje om cadeau te doen, ‘Ik hou van jou omdat…’. Dit boekje heb ik zelf ook in de kast staan en is ontzettend leuk. Je zou het kunnen vergelijken met een hele uitgebreide liefdesbrief. Het is een invulboek die je kunt invullen voor je grote liefde. Super leuk en origineel om cadeau te doen. Dit boekje kost maar €14,95 en is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Bij mannen (bij vrouwen ook wel) gaat de liefde door de maag, dus bak romantische cupcakes! Maak heerlijke verse cupcakes, versier ze met alles wat je kunt vinden. Tegenwoordig heb je in de supermarkt ook allerlei leuke versiersels voor op de cupcakes dus het hoeft helemaal niet duur te zijn. Wil je het nog leuker maken? Stop je gebakken cupcakes dan bijvoorbeeld in een mooie doos of verstop in de cupcake een briefje met een boodschap erop…

Koop een glazen pot of misschien heb je nog wel eentje in de kast staan en stop hier bijvoorbeeld 50 of 100 briefjes in. Op die briefjes schrijf je bijvoorbeeld allerlei redenen waarom je van diegene houdt. Leuk is ook om de briefjes in hartjes te knippen zodat het nog net wat romantischer wordt! Elke dag kan je lief dan een briefje uit de glazen pot grabbelen en zo heeft diegene erg lang plezier van zijn of haar cadeau!

Nogmaals liefde gaat door de maag, dus wat is leuker om je lief te verassen met zijn of haar lievelingsgerecht. Heb je het gerecht nog nooit gekookt, oefen dan eerst wel eventjes. Je lief gaat het sowieso waarderen dat je de moeite hebt gedaan om lekker eten te koken. Dek de tafel ook mooi, met wat sfeervolle kaarsjes, mooi servies en knip hartjes uit en strooi die over de tafel etc. etc. Maak er een heel speciaal dinertje van en leg je lief volledig in de watten!

Maak een DIY shirt voor jezelf of voor je lief met een leuke tekst waarmee je hem of haar verrast. Zoek een mooie quote uit of een zin uit jullie lievelingsnummer en maak dit op een t-shirt. Dit kun je heel gemakkelijk doen met bijv. een textielstift maar nog handiger is met behulp van transferpapier. Hier een link naar mijn DIY transferpapier filmpje…Super gemakkelijk en goedkoop om te doen en het is zeker origineel!

Verstop overal kleine briefjes tussen z’n brood, in zijn sokkenlade, in zijn jaszak etc. etc. Schrijf op deze briefjes bijvoorbeeld redenen waarom je van diegene houdt, schrijf er hints op bijvoorbeeld waar hij cadeautjes kan vinden, schrijf er opdrachten op, of wat je ook maar kunt bedenken…

Maak van papier zelf ‘fortune cookies’ en stop er een leuke wens in wat te maken heeft met jullie. Hier vind je een filmpje met een handige tutorial waarin je kunt zien hoe jezelf vrij gemakkelijk een fortune koekje kunt vouwen. Vooral leuk om met gekleurd papier te doen.

Ben je een beetje goed in breien? Brei dan een lekkere dikke sjaal voor je lief! Het is nu hartstikke koud dus ik weet zeker dat je hier iemand heel blij mee kunt maken. Koop mooie dikke wol en dikke naalden (breidt sneller) en ga snel aan de slag, je hebt nog 8 dagen te gaan…

Chocolade doet het natuurlijk altijd goed en op de site van Chocstar kun jij helemaal zelf een chocoladereep samenstellen. Bepaal of je een reep wilt maken van melk, witte of pure chocolade en je kunt er ook van alles in stoppen. Zo kun je kiezen voor noten, fruit, kruiden, snoep, je kunt het zo gek niet bedenken en het kan erin! Ook wordt je eigen samengestelde reep mooi ingepakt en kun je het laten bezorgen bij je lief!

Koop een simpel notitie boekje (bijv. bij Hema) en maak hier een soort van plakboek van. Plak hier bijvoorbeeld allerlei foto’s van jullie in, treinkaartjes van reisjes die jullie hebben gemaakt, concertkaartjes waar jullie zijn geweest, bioscoopkaartjes bijvoorbeeld van jullie eerste date, quotes die belangrijk zijn voor jullie, jullie lievelingsrecept, de songtekst van jullie nummer etc. etc. Plak en schrijf er gewoon alles in wat je kwijt wilt!

Dat waren maar liefst tien romantische tips om iets speciaals te doen voor je grote liefde of crush. Ik hoop dat jullie er wat aan gaan hebben. Zo zie je trouwens maar dat leuke cadeautjes geven helemaal niet per se veel geld hoeft te kosten!