L’Oreal Professionnel serie Nature!

Alweer een tijd geleden ontving ik vier nieuwe producten van L’Oreal Professionnel uit de Nature serie. Deze nieuwe lijn ‘Nature’ respecteert zowel je haar als het milieu. De haarproducten bestaan uit natuurlijke en effectieve formules, biedt oplossing voor iedere haartype en respecteert onze aardbol. Kijk, van dit soort producten word ik echt blij!

Laten we beginnen met de shampoo’s, ik ontving de ‘Riche Macadamia’ en de ‘Couleur Botanique’. De eerste is speciaal voor heel droog haar en de andere is speciaal ontwikkeld voor mensen met gekleurd of geverfd haar. Voor beide producten geldt dat er geen Parabenen en Sulfaten in zitten.

Inmiddels heb ik mijn haar geverfd, maar voordat ik dat had gedaan heb ik volop de ‘Riche Macadamia’ gebruikt. Ik ben sowieso gek op de geur van ‘macadamia’ dus dat was meteen een dikke pluspunt. In deze shampoo zit o.a. notenolie en daardoor is deze shampoo heel erg geschikt voor mensen met droog haar. Ook voor mij dus, want mijn haar is behoorlijk dorstig! De macadamia olie staat bekend om haar hydraterende, herstellende en verzorgende kracht.

De shampoo ruikt heel fijn, de fles is gemakkelijk in gebruik en de shampoo schuimt matig. Het schuimt wel een klein beetje maar niet heel overtuigend. Hierdoor krijg ik wel het idee dat deze shampoo op een milde manier mijn haar reinigt, daarentegen krijg ik er niet een heel ‘schoon’ gevoel van. Mijn haar voelt na het wassen met deze shampoo zacht en verzorgd aan. Ook zie ik dat ik een heel klein beetje meer glans in mijn haar heb.

De ‘L’Oreal Professionnel Riche Macadamia’ zit in een fles van 250 ml en kost €15,85.

Twee weken geleden verfde ik mijn haar in een bruin/rode kleur en daarom kon ik ook zelf de bovenstaande shampoo testen. Dit is de ‘Couleur Botanique’ en is speciaal ontwikkelt voor gekleurd haar. Deze shampoo biedt namelijk bescherming voor gekleurd haar en zorgt ervoor dat je haarkleur langer mooi blijft. In deze shampoo zit o.a. lijnzaadolie wat rijk is aan essentiële vetzuren waardoor het haar gevoed en verzacht wordt. Ook zorgt de lijnzaadolie voor een beschermlaagje waardoor je langer plezier houdt van je haarkleur.

De geur van deze shampoo vind ik niet zo heel lekker. Het is ook heel lastig uit te leggen wat voor geur het precies is. Het is niet zo dat de geur vies is maar het is gewoon niet helemaal mijn smaak. Deze shampoo schuimt iets beter dan de ‘Riche Macadamia’ en dit vind ik eigenlijk wel fijn. Mijn haar voelt na het wassen zacht en verzorgd aan en mijn haar krijgt ook iets meer glans. Of deze shampoo zorgt dat mijn haarkleur mooier blijft, kan ik nog niet zeggen omdat ik het nog maar twee weken heb gebruikt. Gelukkig zie ik dat mijn haarkleur niet minder mooi is geworden, dus dat is alvast een plusje!

De L’Oreal Professionnel Couleur Botanique’ zit ook in een fles van 250 ml en kost €15,85.

Als aanvulling heeft het Riche Macadamia en Couleur Botanique shampoo’s ook nog bijpassende maskers. Het ‘Macadamia’ masker geeft een intensieve voeding en hydratatie zodat het haar tot in de puntjes wordt hersteld en verzorgd. Het ‘Couleur Botanique’ masker zorgt voor glans en voedt het haar intens, waardoor je nog zachter haar krijgt.

De geuren van de maskers zijn vergelijkbaar met die van de shampoo’s. De maskers zijn vrij dik en kun je heel gemakkelijk in het haar aanbrengen. Je hebt maar een klein beetje nodig en daardoor zijn de maskers zuinig in gebruik. De maskers laat ik altijd even 2 tot 3 minuten in mijn haar trekken, daarna spoel ik het grondig uit. Deze maskers gebruik ik eigenlijk zo’n 1 keer in de week. Vooral het ‘Macadamia’ masker vind ik erg fijn, dit heeft voornamelijk met de geur te maken.

Na gebruik van de maskers voelt mijn haar lekker zacht aan en ziet mijn haar er gezond uit. Toch merk ik niet heel veel verschil als ik de maskers niet gebruik na de shampoo’s. Daarom vind ik deze twee producten niet per se een musthave (ze zijn wel heel fijn), dan zou ik toch eerder gewoon gaan voor de shampoo’s.

Beide maskers zitten in een pot van 200 ml en kosten per stuk €19,80.

Vooral de ‘Macadamia’ shampoo vind ik een aanrader als je net als ik, heel droog haar hebt. Het is een fijne shampoo, ruikt lekker, bestaat voornamelijk uit natuurlijke ingrediënten en doet echt wat voor je haar!

De ‘L’Oreal Professionnel serie Nature’ producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de L’Oreal Professionnel kappers. Weten waar je deze kappers in Nederland kunt vinden, klik dan hier.

110 Comments on L’Oreal Professionnel serie Nature!

 1. Vera
  24 februari 2012 at 15:09 (10 jaar ago)

  Klinkt erg fijn 🙂

 2. jennifer
  24 februari 2012 at 15:33 (10 jaar ago)

  Klinkt allemaal fijn, maar ik vind ze wel een beetje duur ..

 3. CherriesBeauty
  24 februari 2012 at 15:51 (10 jaar ago)

  Hmm, ik vind het iets te duur..

 4. DalaLuz
  24 februari 2012 at 16:12 (10 jaar ago)

  De de ‘Riche Macadamia’ klinkt erg fijn 🙂

 5. Jessica
  24 februari 2012 at 16:47 (10 jaar ago)

  Jammer van de prijs, want de producten lijken me erg fijn.

 6. Angie
  24 februari 2012 at 17:16 (10 jaar ago)

  Hmm wel dure producten voor niet al te geweldige resultaten dus.. Ben erg benieuwd naar je haarkleur? Misschien kan je daar een artikel over doen?:) Wil het zelf namelijk ook graag rood/bruin verven..

  • Sanne van Huis
   25 februari 2012 at 12:47 (10 jaar ago)

   Misschien dat ik dat nog wel doe, maar ik moet binnenkort eerst mijn uitgroei bijwerken 🙂

 7. Elke
  24 februari 2012 at 17:40 (10 jaar ago)

  Klinkt erg goed!

 8. Cynthiiaa
  24 februari 2012 at 17:42 (10 jaar ago)

  Het ziet er goed uit, leuke verpakking ook, jammer dat je geen verschil merkt met de maskers. 🙂

 9. Tessa
  24 februari 2012 at 18:03 (10 jaar ago)

  Maarja wat is duur voor een shampoo als je al gauw ook 15,- voor een mascara of foundation betaalt ;-).

  • Sanne van Huis
   25 februari 2012 at 12:46 (10 jaar ago)

   Klopt, het is heel persoonlijk! Het is maar net waar je ‘veel’ geld voor over hebt 🙂

 10. Amanda
  24 februari 2012 at 20:12 (10 jaar ago)

  De producten zien er fijn uit!

 11. Roos
  24 februari 2012 at 20:17 (10 jaar ago)

  De producten lijken me allemaal erg fijn!

 12. Julia...
  24 februari 2012 at 22:22 (10 jaar ago)

  lijkt me heerlijk

 13. LottedeJ
  25 februari 2012 at 12:26 (10 jaar ago)

  Die producten met macadamia lijken me heerlijk! Toch ben ik sceptisch over producten van L’Oréal, aangezien ze nog niet compleet dierproefvrij zijn… Ik heb wel een aantal producten van L’Oréal (ik vind hun mascara’s gewoon heel fijn…) maar verder wil ik er zo min mogelijk mee te maken hebben.

 14. Maya
  25 februari 2012 at 19:40 (10 jaar ago)

  Dat ziet er heel goed uit! Ik ben er best beniewd naar 🙂

 15. Aleisha
  4 september 2014 at 10:02 (8 jaar ago)

  I read a lot of interesting content here.

  Probably you spend a lot of time writing, i know how to save you
  a lot of work, there is an online tool that creates unique, SEO
  friendly posts in minutes, just type in google – laranitas free content