Bourjois Balade à Montmartre

Deze week maar liefst twee reviews over producten van Bourjois, ik ben nou eenmaal ambassadeur van dit merk en ik krijg dus regelmatig nieuwe producten in mijn brievenbus. Laatst vond ik een aantal producten uit de ‘Balade à Montmartre’ op mijn deurmat en ik ben ze eigenlijk meteen gaan testen. Deze collectie bestaat uit een aantal nieuwe producten en deze heb ik uiteraard voor jullie getest…

De collectie bestaat uit drie nieuwe producten, namelijk: Record Liner Waterproof, Volume Glamour Max Holidays en Color Boost. Ik schreef al een artikel over o.a. de Color Boost van Bourjois en ik was hier heel enthousiast over. Voordat ik jullie ga vertellen wat ik van de resterende producten vind, wil ik jullie eerst wat meer info geven over deze collectie…

Over de Balade a Montmartre collectie: Deze zomer laat Bourjois je een legendarische wijk van Parijs opnieuw ontdekken, een dromerige wijk, een wijk die de zachtheid van het bestaan, kleur en bloemen viert…

Balade à Montmartre geeft je een buitenkansje om je even heerlijk te laten wegvoeren op de zoete warmte van een zomerse namiddag als je door de pittoreske, fantasierijke en tijdloze straten van Montmartre flaneert. Daar waar de toeristen in de lucht lijken te zijn opgelost…

De fleurige balkons van dit idyllische Parijs waren een bron van inspiratie voor een vrolijke en gedurfde make-up, rijk aan kleur om de gebruinde zomerhuid nog perfecter tot haar recht te laten komen. Als kleurenexpert sinds 1863 heeft Bourjois een trendy collectie bedacht: fris, kleurig, gebruiksvriendelijk en natuurlijk: altijd glamoureus!

Gekleurde mascara’s zijn deze zomer helemaal terug van weggeweest. Toen ik een jaar of 14/15 was waren gekleurde wimpers, dan vooral blauwe, erg hip. Ook nu mogen we onze wimpers weer voorzien van een gewaagd kleurtje en het blijft niet bij blauw alleen, want ik heb al een heleboel verschillende kleuren voorbij zien komen. Ik heb van Bourjois de Volume Glamour Max Holidays mascara ontvangen in de kleur ’55 Purple Mania’. De huls is ook paars gekleurd en ziet er leuk uit, heel erg “Bourjois”. In de huls zit 6 ml en de mascara is klein waardoor je het product makkelijk in je tas mee kunt nemen.

De huls is dus behoorlijk klein, daarentegen vind ik het borsteltje qua formaat normaal. Het borsteltje heeft echte haartjes en dat vind ik zeker een pluspunt. Het borsteltje is vrij dik en heeft een heleboel haartjes waardoor, als het goed is, je wimpers goed kunt separeren. De kleur van de mascara ziet er behoorlijk knallend uit en ik was dus ook heel erg benieuwd naar het effect op mijn wimpers.

Volume Glamour Max Holidays & Record Liner Waterproof op mijn oog

Heel eerlijk, ik ben niet een hele grote fan van gekleurde mascara’s maar ik vind deze kleur eigenlijk wel heel erg tof! De paarse kleur is niet heel opvallend maar je ziet wel dat mijn wimpers een kleurtje hebben. De mascara zelf is best wel fijn, het borsteltje werkt prettig en mijn wimpers worden vrij goed gesepareerd en krijgen iets meer volume. De mascara geeft geen oogverblindend volume effect, daarentegen zien mijn wimpers er wel heel tof uit en vooral in combinatie met een contrasterende oogschaduw kleur. De mascara is ook nog eens waterproof en blijft gedurende de dag zonder problemen op mijn wimpers.

Ik kan niet anders dan positief zijn over de Bourjois Volume Glamour Max Holidays mascara, vooral omdat ik de kleur heel tof vind! Prijs €7,99.

Dan heb ik ook nog de Record Liner Waterproof gel eyeliner getest. Ik ben niet zo heel gek op gel eyeliner omdat ik echt de voorkeur geef aan eyeliner pennen maar smaken verschillen nou eenmaal. Ik heb de kleur ’11 Noir Boyish’ en deze kleur is niet zwart maar ‘zwart zwart’, aldus Bourjois. De eyeliner is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. In het potje zit 1,5 gram en is net als de mascara klein en compact en dus makkelijk mee te nemen. Wat ook heel handig is, in de dop zit een kwastje verstopt zodat je altijd eentje bij de hand hebt. Slim!

In het potje ziet de eyeliner er vrij zwart uit, erg veelbelovend. Het kwastje daarentegen wat minder. Ik vind het kwastje namelijk nogal groot en het zetten van een fijn dun lijntje lijkt bijna onmogelijk, maar wie weet?!

De eyeliner is vrij creamy en brengt makkelijk aan op je oogleden. Eenmaal op je oogleden droogt de eyeliner vrij vlug op. Dit product is waterproof en dat klopt. Ik droeg deze eyeliner een aantal keren tijdens de hitte en ik gooide regelmatig in mijn “hete buien” wat water tegen mijn gezicht en gelukkig bleef mijn eyeliner prima zitten. Kijk dat noem ik nou waterproof!

Over het kwastje ben ik toch wat minder enthousiast, deze vind ik net iets te dik waardoor je niet echt een dun lijntje kunt zetten. De tweede dag heb ik een angle brush gepakt en dit werkte uiteraard helemaal prima. Zoals je kunt zien aan de swatches is deze gel eyeliner behoorlijk zwart en is de finish mat, mooi!

Ook al ben ik meer een fan van eyeliner pennen, het is ook maar net wat je gewend bent natuurlijk, vind ik de Record Liner Waterproof van Bourjois een goed en leuk product. Prijs €10,49.

De Collectie Balade à Montmartre, zomertrend 2013 van Bourjois ligt nu in de winkel en is verkrijgbaar bij parfumerieën en (zelfstandige) drogisterijen. 

14 Comments on Bourjois Balade à Montmartre

 1. Beautydagboek
  7 augustus 2013 at 07:59 (7 jaar ago)

  Ik hou ook niet zo van gekleurde mascara, toch iets te jaren ’90 ;). De eyeliner klinkt verder goed als je je eigen kwast gebruikt :)

  Beantwoorden
 2. Ashleey
  7 augustus 2013 at 08:28 (7 jaar ago)

  Wat super leuk dat je er wel enthousiast over bent!

  Beantwoorden
 3. femketje
  7 augustus 2013 at 09:11 (7 jaar ago)

  ik vind gekleurde mascara’s altijd wel leuk, zolang ze maar mooi pigment hebben en deze vind ik wel pretty :3

  Beantwoorden
 4. Beautyjuf
  7 augustus 2013 at 09:38 (7 jaar ago)

  Met een gekleurde mascara zou ik niet snel rondlopen, maar voor een feestje is het erg leuk!

  Beantwoorden
 5. Michelle
  7 augustus 2013 at 10:54 (7 jaar ago)

  Allebei de producten zien er heel goed uit. Ik ben nog steeds niet echt helemaal fan van gekleurde mascara, maar ik vind het wel iets hebben inderdaad. Ik denk niet dat ik er zelf mee ga rondlopen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik begin wel steeds meer met gel eyeliners te werken, ik moet er alleen nog even een goed kwastje voor vinden. Deze eyeliner ziet er erg goed uit, gelukkig is hij echt waterproof. xx

  Beantwoorden
 6. martina
  7 augustus 2013 at 11:41 (7 jaar ago)

  de gekleurde mascara ga ik echt niet aan beginnen ;)
  Maar dat is natuurlijk persoonlijk :)

  Beantwoorden
 7. Eline
  7 augustus 2013 at 13:00 (7 jaar ago)

  die mascara heb ik ook ik vind hem echt super! geeft veel lengte en is echt goed waterproof!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *