The Body Shop ‘Golden Brown Smokey eyes kit’

Zoals elk jaar komt The Body Shop met speciale producten voor de feestdagen. Dit jaar hebben ze ook weer een aantal nieuwe producten en ik ga vandaag aan jullie de ‘Golden Brown Smoky eyes kit’ laten zien. Een prachtig palette met vier verschillende kleuren oogschaduw, een kohl potloodje en een kwastje. De kleuren van het palette zijn echt prachtig en ik kan daar zeker weten mooie looks mee maken. Voor een review + swatches lees je snel verder…

Dit is wat The Body Shop zelf zegt over o.a. de ‘Golden Brown Smoky eyes kit’…

Het is tijd om te schitteren en te stralen! Deze winter komt The Body Shop met Prêt-à-party, een nieuwe en special edition make-upcollectie in de hipste kleuren van het seizoen, verkregen uit Community Fair Trade-ingrediënten.

“De winter van 2011 draait om smoky eyes, glanzende lippen en glinstering! Dankzij Prêt-à-Party is het ongelooflijk eenvoudig geworden om zelf een rode-loper-look te creëren – ideaal voor al die geweldige feestjes.”

Het palette is verkrijgbaar in goud en zilver en bevat Community Fair Trade-maroela-olie uit namibië, het paletje zit verpakt in een doosje gemaakt van alleen FSC-hout. Ik heb de gouden versie ontvangen en toevallig is dit ook mijn favoriet, bruin en goud staat namelijk goed in combinatie met blauwe ogen.

Om het palette zit een kartonnen verpakking en het doosje vind ik er erg leuk uitzien. Je ziet ook aan de buitenkant door een opening het kwastje en het potloodje. Het palette zelf ziet er ook echt prachtig uit. Een glanzend doosje met een gouden horizontale streep. Ik krijg meteen een ‘luxe’ gevoel bij het zien van het doosje en het past ook zeker goed bij aankomende feestdagen. Wanneer je het doosje open klapt, wat overigens gemakkelijk gaat, zie je vier mooie kleuren, een vakje voor het kwastje, het potloodje en een spiegel. Op de achterkant van het kartonnen doosje zie je een stap voor stap ‘tutorial’ hoe je een smokey eye kunt maken met de kleurtjes uit het paletje.

De kleuren oogschaduw zijn allemaal mooi op elkaar afgestemd. Zo zitten er twee bruine tinten in en twee lichtere kleuren die ideaal zijn om als highlighter te gebruiken. Wat mij meteen opviel is dat ze allemaal een beetje een andere structuur hebben en daardoor ook verschillend zijn qua finish. De bovenste twee kleuren zijn hetzelfde qua structuur, en zitten een beetje tussen poeder en cream oogschaduw in. De donker bruine kleur, links onderin, is poederachtig. De licht gouden highlighter, rechts onderin, is een cream oogschaduw. De oogschaduw werken alle vier heel fijn, dit komt vooral omdat ze niet poederig zijn en omdat ze goed gepigmenteerd zijn. Je kunt met deze kleurtjes alle kanten op. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om er een smokey eye mee te maken, maar je kunt er ook prima een rustige ooglook mee maken.

Het potloodje en het kwastje vind ik een leuke toevoeging, al zou ik het zelf niet heel snel gaan gebruiken. Het kwastje is eigenlijk prima van kwaliteit, toch pak ik gewoon liever mijn eigen kwasten. Het potloodje vind ik persoonlijk wat minder fijn, deze is namelijk nogal hard en ik hou meer van de wat meer creamy kohl potloden.

Hierboven zie je de kleuren allemaal nog even van dichtbij, als je goed kijkt kun je ook wel zien dat ze verschillende structuren hebben. Hieronder zie je de swatches en ik ben onder de indruk van de pigmentatie.

Conclusie: Ik vind de ‘The Body Shop Golden Brown Smoky eyes kit’ een hele mooie en fijne make-up palette. De verpakking ziet er sjiek uit, de kleuren zijn goed op elkaar afgestemd en goed gepigmenteerd, werkt fijn en je kunt er veel kanten mee op. Dit paletje vind ik zeker een leuke toevoeging aan mijn stash en ik ga de kleurtjes dan ook vaak gebruiken. Deze week kun je op mijn blog ook nog een ooglook zien gemaakt met dit palette.

The Body Shop ‘Golden Brown Smoky eyes kit’ ligt vanaf nu in de winkels en is ook al online verkrijgbaar. Het palette kost €27,- en hiervoor krijg je 8 gram oogschaduw wat dan omgerekend ongeveer 6 Euro is per oogschaduw. Voor meer info over deze kit, ga je naar http://www.thebodyshop.nl.

91 Comments on The Body Shop ‘Golden Brown Smokey eyes kit’

 1. Gabriëlla
  15 november 2011 at 15:10 (11 jaar ago)

  Wauw prachtige kleuren! Toch vind ik €27 een beetje te duur..

 2. joelle
  15 november 2011 at 15:22 (11 jaar ago)

  Ik ga zeker even kijken als ik langs de bodyshop kom!

 3. Myrthe
  15 november 2011 at 15:39 (11 jaar ago)

  Wat een prachtig palette! Leuk review ook.

  • Sanne van Huis
   16 november 2011 at 15:18 (11 jaar ago)

   Dank je wel 🙂

 4. Desirée
  15 november 2011 at 15:40 (11 jaar ago)

  Ik heb de zwarte versie hiervan, ook erg mooi ^^

  • Sanne van Huis
   16 november 2011 at 15:18 (11 jaar ago)

   Daar ben ik idd ook wel benieuwd naar!

 5. NINA.
  15 november 2011 at 15:45 (11 jaar ago)

  Haha 6 euro valt dus echt wel mee. 28 klinkt dan weer als beetje prijzig.
  Mooie kleuren en ik ben echt weg van de palette!

 6. charile
  15 november 2011 at 15:49 (11 jaar ago)

  wauw, super mooi! Dit is helemaal iets wat mij bij past 😀

 7. FrouFrouBeauty
  15 november 2011 at 16:06 (11 jaar ago)

  Mooie kleuren 😀

 8. Nannick
  15 november 2011 at 16:35 (11 jaar ago)

  WOW! Echt heel erg mooi! Mooie kleuren ook allemaal <3

 9. jessy
  15 november 2011 at 16:50 (11 jaar ago)

  prachtige kleuren! zet hem meteen op mijn verlanglijstje!

 10. fre
  15 november 2011 at 17:12 (11 jaar ago)

  Wouw!Ziet er heel mooi uit!
  by the way Zijn er ook nog andere kleuren?

  • Sanne van Huis
   15 november 2011 at 17:27 (11 jaar ago)

   Ja er is ook nog een palette met grijs en zwart 🙂

 11. DalaLuz
  15 november 2011 at 17:38 (11 jaar ago)

  Die middelbruine kleur is echt heel erg mooi!

 12. Tedje
  15 november 2011 at 18:17 (11 jaar ago)

  ziet er heel mooi uit! beetje à la too faced natural eye!

  • Sanne van Huis
   16 november 2011 at 15:18 (11 jaar ago)

   Wel een beetje dezelfde kleurtjes inderdaad ^^

 13. Linda
  15 november 2011 at 19:46 (11 jaar ago)

  Ik vind het een heel mooi palette, maar ik ga er geen €27,- voor neerleggen. Ik weet gewoon dat ik het toch niet veel ga gebruiken.

 14. Mirjam
  15 november 2011 at 20:25 (11 jaar ago)

  Heel mooi! Maar inderdaad wel vrij prijzig..

 15. Paola
  15 november 2011 at 21:18 (11 jaar ago)

  Ik vind hem wel erg duur, maar ook wel erg mooi!

 16. Cynthiiaa
  15 november 2011 at 21:24 (11 jaar ago)

  Mooie palette, de derde tint, een bruine kleur, is echt amazing!

 17. Tessa
  15 november 2011 at 23:00 (11 jaar ago)

  Mooi zeg! Ben nieuw op je site en wilde even zeggen dat ik hem erg leuk vind. Krijg je deze producten toegestuurd of koop je ze? Misschien is dat wel handig om erbij te zetten bij je artikelen :-). Het is maar een idee!

  • Sanne van Huis
   16 november 2011 at 15:20 (11 jaar ago)

   Dank je wel Tessa voor de complimentjes! Dit heb ik wel opgestuurd gekregen maar ik koop zelf ook nog steeds wel veel dingetjes. Ik weet eigenlijk nog niet of ik dat ga doen, ik vraag me af of dat echt toegevoegde waarde is. Ik ben sowieso altijd eerlijk over het product, of ik het nou zelf koop of opgestuurd krijg 😉

 18. Lisa
  16 november 2011 at 02:23 (11 jaar ago)

  Ziet er echt mooi uit 🙂

 19. Fleur
  16 november 2011 at 07:46 (11 jaar ago)

  Ik hou ook erg van The Body Shop producten, ook de make-up. Heb verschillende make-upjes van ze in huis. Sinds vorig jaar november ben ik echt een Body Shop fan geworden! Heb oa de shimmer cubes.

  • Sanne van Huis
   16 november 2011 at 15:20 (11 jaar ago)

   Ik ben ook al een enorme fan!

 20. Maaike
  16 november 2011 at 10:48 (11 jaar ago)

  Ziet er mooi uit!

 21. Jessie
  16 november 2011 at 10:54 (11 jaar ago)

  Wat een supermooie kleuren zeg! Ik wil elk jaar weer rond de feestdagen smokey eyes maken, maar dit lukt nooit met mooie kleuren. Misschien is dit een idee, maar 27 euro is wel wat aan de prijzige kant…

  • Sanne van Huis
   16 november 2011 at 15:20 (11 jaar ago)

   Misschien voor sparen, het paletje is het zeker waard 😀