In haardubio, what to do? (+ inspiratie)

Al een behoorlijke tijd ben ik bezig om mijn haar lang te laten groeien. Inmiddels is mijn haar behoorlijk lang en eigenlijk ben ik er wel een beetje zat van.Qua haar ben ik ook niet zo heel goed en bijna dagelijks draag ik mijn haar in een knot hoog op mijn hoofd. Dit vind ik best wel leuk maar het wordt stiekem ook wel een tikkeltje saai. Het kriebelt en ik wil wel iets anders, maar wat?

Ik denk dat ik nu al zo’n drie jaar lang bezig ben om mijn haar lang te laten groeien en dit kost best wel veel tijd en een hoop geduld. Ook heb ik het idee dat mijn haar steeds langzamer groeit. Daarnaast is mijn haar aan de onderkant ook wel een beetje droog en hoeveel haarmaskers en conditioners ik er ook in gooi, echt beter wordt het er niet van. Ook moet ik dagelijks mijn haar zo’n twee keer per dag borstelen want anders zit het continu in de knoop en dat is echt geen pretje. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus genoeg redenen om mijn haar eraf te knippen…

Maar…Ik vind het ook heel erg zonde! Ten eerste omdat ik natuurlijk al een behoorlijke tijd bezig ben om mijn haar lang te laten groeien en ten tweede kan ik een visgraatvlecht en een leuke hoge knot met kort haar wel vergeten. Natuurlijk kan ik ook gaan voor een kapsel die iets korter is en meer in laagjes maar een langere bob (tot de schouders) vind ik ook heel tof. En ook zit ik erover na te denken om een pony te nemen.

Kortom, ik weet het eigenlijk niet echt en heb heel veel twijfels en daarom ben ik super benieuwd naar jouw mening.

Hieronder ook nog even wat kapsel inspiratie, kapsels die ik allemaal erg leuk vind!

kapsel9

kapsel8

kapsel7

kapsel6

kapsel5

kapsel4

kapsel3

kapsel2

kapsel1

Dus, wat vind jij leuk voor mij? Ik ben zeer benieuwd!

 

Dit vind je vast ook leuk...

22 Comments on In haardubio, what to do? (+ inspiratie)

 1. Purpurapapilio
  3 september 2013 at 00:42 (6 jaar ago)

  ik ga voor lang ;) nog ff lekker laten groeien :) Dan kan je een hoop leuke dingen er mee doen! :)

  Beantwoorden
 2. Marieke
  3 september 2013 at 07:32 (6 jaar ago)

  De lange bob! Dat vind ik zo’n leuk kapsel. Ben zelf mijn haar aan het laten groeien totdat het zo lang is. Ik kom van kort dus ;)

  Beantwoorden
 3. Kimberly
  3 september 2013 at 08:45 (6 jaar ago)

  Het eerste kapsel van de actrice van revenge (weet even haar echte naam niet) vind ik echt heel erg tof! :D

  Beantwoorden
 4. Mar
  3 september 2013 at 09:47 (6 jaar ago)

  Ik vind dat eerste kapsel helemaal geweldig en ooit hoop ik nog het lef te hebben om het ook zo te knippen. Ik heb alleen geen stijl haar, dus dat word niets, haha.
  Op dit moment ben ik ook bezig met haren lang te laten groeien. Ik hoop binnen 2 jaar te trouwen en dan wil ik mooi lang haar met krullen (A) .
  Is het geen optie om lange lagen en een schuine lok er in te doen? Daar kan je nog van alles mee, maar is toch weer anders.

  Beantwoorden
 5. Esther - Mango Sorbetto
  3 september 2013 at 11:40 (6 jaar ago)

  Leuke kapsels! Misschien kun je eerst voor een pony gaan en de rest wat langer in laagjes (Zoals Lea Michelle), dan kun je later alsnog beslissen de rest ook korter te doen en de pony weer bij te laten groeien ;)

  Beantwoorden
 6. Mieke
  3 september 2013 at 13:18 (6 jaar ago)

  De lange bob vind ik prachtig! Die kun je naast los ook nog opsteken of in een staart dragen, ideaal lijkt me! En dan nog de vraag met of zonder pony… ;)

  Beantwoorden
 7. Lys
  3 september 2013 at 14:07 (6 jaar ago)

  Het tweede en zesde kapsel vind ik wel mooi. Misschien kan je eerst voor opgeknipt haar gaan voor je het kort laat knippen? Dan heb je wat afwisseling en kan je dan nog beslissen

  Beantwoorden
 8. Bianca
  3 september 2013 at 15:29 (6 jaar ago)

  Mijn tip: naar de Kapsoones in de Folkingestraat en je laten knippen door Diana! Die maakt er zeker weten iets moois van en je verbaast je nog weken lang over hoe leuk je haar uit zichzelf zit!

  Beantwoorden
  • Olga
   4 september 2013 at 11:06 (6 jaar ago)

   Ik ga altijd naar Kapsoones 2 en laat me knippen door Etienne, ook een fijne kapper!

   Beantwoorden
 9. Lies
  3 september 2013 at 15:42 (6 jaar ago)

  Ik zit zelf momenteel ook heel erg te twijfelen wat ik met mijn haar moet doen. Ik heb het zelf ook lang laten groeien, maar nu het eenmaal langer is geworden vind ik het niet echt mooi meer. Ik zit er nu aan te denken om een stuk van de drogere punten eraf te laten knippen en weer een kapsel met laagjes te nemen. Van de kapsels die jij er hebt staan vind ik de eerste twee het mooiste.

  Beantwoorden
 10. Robin
  3 september 2013 at 17:26 (6 jaar ago)

  Een lange bob vind ik altijd tof staan en ook met pony!
  En bekijk ‘t zo: het is maar haar, dat groeit wel weer bij.

  Beantwoorden
 11. Isabel
  3 september 2013 at 18:02 (6 jaar ago)

  Ik vind een lange bob tot op je schouders wel leuk denk ik, maar ik weet natuurlijk niet hoe dat bij jou staat..

  Beantwoorden
 12. Esmée
  3 september 2013 at 18:56 (6 jaar ago)

  Ze zijn allemaal wel leuk! De eerste twee vind ik het mooiste. x

  Beantwoorden
 13. Martina
  3 september 2013 at 19:00 (6 jaar ago)

  Zelf heb ik dezelfde moeilijke keuze… Ik twijfel al zoooo lang….

  Beantwoorden
 14. Ida
  3 september 2013 at 19:04 (6 jaar ago)

  Ik heb mijn haar ongeveer een jaar geleden in een lange bob laten knippen. Ik ben er super tevreden mee! Mijn tip is wel om van te voren er goed over na te denken hoe je het precies wil hebben. Bij mij valt mijn haar natuurlijk in een ‘bochtje’ naar buiten, terwijl ik het naar binnen mooier vind. Maar mijn kapper heeft het nu zo geknipt dat het naar binnen valt.

  Beantwoorden
 15. Eline
  3 september 2013 at 20:35 (6 jaar ago)

  Wat het is met lang haar, als je het lang wil hebben zonder droge punten, dan móet je regelmatig naar de kapper. Als je je haar zwaar vindt worden, laat er dan mooie lagen in knippen, dat scheelt echt een hoop!

  De plaatjes die je hebt uitgekozen zijn bijna allemaal van vrouwen met redelijk kort haar (tot op schouders). As je dat mooi vind, daar gewoon voor gaan! Behalve met/zonder pony, zijn er een hoop na te maken!

  Beantwoorden
 16. Carien
  4 september 2013 at 09:05 (6 jaar ago)

  Ik vind de eerste het leukst! En dan kun je het ook nog makkelijk vast dragen.. Ook wel fijn! Succes!

  Beantwoorden
 17. Olga
  4 september 2013 at 11:05 (6 jaar ago)

  Leuke kapsels, ik denk dat een ponny je wel leuk zou staan!
  Ik heb nog een leuke tip voor je, namelijk de Holllywood Makeover. Ik heb t laatst uitgeprobeerd en schreef er ook een stukje over (met belachelijke plaatjes van mezelf met allerlei kapsels).
  Je kunt er allerlei kapsels uitproberen van allerlei celebrities (die ook hierboven staan) en kijken hoe het staat. Het is een beetje komisch, maar ik heb er wel wat aan gehad.

  Beantwoorden
 18. Anoniempje
  16 oktober 2013 at 19:15 (6 jaar ago)

  Ik denk dat 1, 5 en 9 jou het mooist staan.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *