Mijn beauty ‘fails’ vroeger!

Inmiddels ben ik 25 (slik) en ik ben al een tijdje bezig met make-up, volgens mij al vanaf mijn 14e. Ik droeg weliswaar nog geen make-up naar school maar wel tijdens feestjes en ‘uitgaan’. Het make-uppen heb ik denk ik van mijn zussen geleerd, maar helemaal zeker weet ik dat niet meer. Ook ging ik zelf aan het experimenteren en zo werd ik steeds een beetje beter. Mijn eerste make-up kocht ik bij de Hema en hier kocht ik een mascara en een kohl potlood, al snel daarna volgde oogschaduw, lipgloss en foundation. Als je net begint met make-up dan heb je wel eens ‘fails’ om het zo maar te noemen, lees verder om mijn beauty missers te lezen…

 • Laten we maar beginnen met blauwe mascara. Jep, dat was heel erg trendy en ik deed er ook aan mee. Inmiddels is gekleurde mascara wel een beetje weer terug van weggeweest, toch vind ik het nog steeds niet zo mooi. Ik had felblauwe (echt fel, het gaf bijna licht) mascara en smeerde meerdere laagjes op mijn wimpers, met als gevolg dikke blauwe spinnenpoten. Jikes!
 • En ook met kohl potlood kon ik niet zo goed omgaan. Ik deed altijd een dikke zwarte lijn onder mijn ogen en deed hier verder niets mee. Ik vervaagde (had ik nog nooit van gehoord) het niet en deed er ook niet een klein beetje oogschaduw overheen. Ik had dus een vrij dikke zwarte lijn onder mijn ogen wat er gewoon niet zo charmant uitzag, maar dat is achteraf want toen vond ik het juist wel mooi!
 • Toen begon ik met het dragen van oogschaduw en ik kan me herinneren dat ik een Hema paletje had met blauwe oogschaduw. Hier zaten meerdere kleuren in maar uiteraard gebruikte ik maar één kleur en deed dit op mijn gehele bewegende ooglid. Dus ik had echt zo’n mooie blauwe streep op mijn ogen, lekker jaren 90…
 • Op een gegeven moment vond ik het ook wel leuk om meerdere kleuren op mijn ogen te gebruiken. Dus ik gebruikte alle drie de kleuren uit het paletje op mijn ogen. Maar gezien ik nog nooit van het woord blenden had gehoord, had ik echt drie kleurtjes naast elkaar. Niet zo heel mooi, maar het was al wel een hele verbetering!
 • Rond mijn 14e had je ook haarmascara, dit is mascara wat je dus in je haar smeert. Ook ik had dit product in mijn bezit, namelijk een paars/roze. Toen was het helemaal hip maar eigenlijk was het best een fail product. Het stonk namelijk verschrikkelijk en het werd ook helemaal hard dus je had allemaal harde stukken in je haar. En je wilt niet weten wat er gebeurde als het ging regenen…Voordeel je kon de haarmascara er wel weer makkelijk uitkammen.
 • Ook rond mijn 14e besloot ik de schaar in mijn haar te zetten, en nee dit deed ik niet zelf maar de kapper. Ik wou wat anders met mijn haar en besloot maar voor kort te gaan. Op zich is kort haar best leuk maar niet als je je er niet prettig bij voelt. En nee, ik vond het verschrikkelijk achteraf. Ik las laatst nog in mijn dagboek dat ik het helemaal niet mooi vond en dat ik heel bang was voor nare reacties van mijn klasgenootjes. Uiteindelijk viel het allemaal wel mee, maar ik was wel blij toen mijn haar weer wat langer groeide.
 • Nog een haar fail, tenminste niet meteen maar wel na een bezoekje aan de plaatselijke discotheek. Op een dag besloot ik mijn haar te verven in een knalrode kleur. Dit was toen heel hip en natuurlijk wou ik dat ook. Na denk ik drie uur in de kappersstoel gezeten te hebben was mijn coupe knalrood. Het stond best wel leuk en ik was ook hartstikke blij met mijn nieuwe haarkleur. Twee weken later was er een schuimparty in discotheek ‘Skopje’ en ook ik was daar met mijn rode haren. Toen de avond was afgelopen had ik alleen roze haar, in plaats van rood. Blijkbaar was de schuim zo chemisch, dat mijn haar gewoon gebleekt werd.

Dit waren mijn beauty ‘fails’ van vroeger die ik mij kan herinneren, uiteraard ben ik ook heel benieuwd naar die van jouw…

Binnenkort trouwens een artikel met foto’s waar je kunt zien hoe ik ‘vroeger’ (in mijn pubertijd) gekleed was en ik denk dat jullie wel een beetje verrast zijn, ik was namelijk een beetje een alto/hippie ;).

124 Comments on Mijn beauty ‘fails’ vroeger!

 1. Madelief
  8 november 2011 at 07:32 (11 jaar ago)

  Haha leuk artikel! Ik ben 14 en zal dus nog wel wat fails hebben haha

 2. Yara
  8 november 2011 at 07:58 (11 jaar ago)

  Haha, haarmascara! Dat herinner ik me nog zo goed! Vreselijk, ik had roze!

 3. charile
  8 november 2011 at 08:07 (11 jaar ago)

  Leuk artikel!

 4. Milou
  8 november 2011 at 08:27 (11 jaar ago)

  Haha super leuk hoe dat allemaal kan veranderen!! 😉

 5. Mar
  8 november 2011 at 08:29 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! Sommige dingen zijn zo herkenbaar! Ik heb in het begin vooral alleen oogschaduw gedragen, omdat ik geen mascara durfde te gebruiken, haha. Had ik alleen een groene streep op m’n ooglid en verder niets.
  Oogpotloodje vervagen doe ik pas sinds een paar weken en gebruik er bijna nooit oogschaduw overheen. Toch maar eens gaan doen dus 😉

  • Sanne van Huis
   8 november 2011 at 16:01 (11 jaar ago)

   Staat wel heel mooi, geeft een beetje een zachtere look 🙂

 6. Desirée
  8 november 2011 at 09:38 (11 jaar ago)

  Oehhh herkenbaar! Ik heb een tijdje concealer op mn lippen gebruikt, voor het effect wat de MAC lip erase heeft: niet mooi *sorry* 😉 Maar ook het teveel aan oogpotlood, te donkere foundation etc. Brrrrr haha!

 7. Sacha
  8 november 2011 at 10:01 (11 jaar ago)

  Uhm. Maar 1 kleur oogschaduw aanbrengen op je bewegend ooglid doen inderdaad, maar ik heb ook wel eens nagellak op m’n wimpers gedaan. Ik was 4 en had een paar van die make up dingetjes waaronder natuurlijk van die glitternagellak. Blijkbaar wou ik graag glitter wimpers hebben, want toen m’n moeder niet keer smeerde ik het daarop. Toen m’n ouders erachter kwamen hebben ze gelijk alles weggegooid haha. Verder heb ik eigenlijk niet echt beautyfails 🙂

  • Sanne van Huis
   8 november 2011 at 16:02 (11 jaar ago)

   Haha, nagellak in je wimpers lijkt me alles behalve goed 😀

 8. clarissa
  8 november 2011 at 10:24 (11 jaar ago)

  omg mijn lijst is ook wel behoorlijk lang. Waar ik meteen aan moest denken is aan mijn wenkbrauwen. Ik heb een vrij lichte huid en blond haar en ik kleurde ze bij met een zwart potlood. Verder deed ik ook een potloodje onder mijn ogen. Maar niet net onder je oog maar echt op die rand ( weet niet hoe dat heet ) waar je ogen dus heel klein van werden… En die potjes van de hema met 3 kleurtje. Die smeerde je dan op je oog maar naar 1 uur zat alles op gehoopt op 1 plek.

  En mijn zus heeft haar haar een keer met wax helemaal ingesmeerd PFFF wat een ramp om er uit te wassen.

 9. sanne
  8 november 2011 at 10:49 (11 jaar ago)

  haha! heel leuk artikel!

 10. Jacky
  8 november 2011 at 11:34 (11 jaar ago)

  Haarmascara! Ik had fel blauwe.. voor in mijn witblonde haar. Toen was ik er echt verliefd op, volgens mij ook ooit nog een paarse gekocht. Make-up kan ik de enige fail bedenken de plakkaatverf van misssporty in metallic kleurtjes. Het was creme oogschaduw die je dan als oogschaduw droeg. Ik deed mijn best om het dun te doen, maar lelijk spul was het! Vond pas nog een potje achterin een kast.
  En ‘benieuwd naar die van jouw’ is jou zonder W. Je kunt het testen door er mij of mijn van te maken. Mij is Jou en MijN is Jouw. ‘benieuwd naar die van mij’ is dus jou 🙂 Gewoon een tipje tussendoor

  • Sanne van Huis
   8 november 2011 at 16:03 (11 jaar ago)

   Aaah ik was al aan het twijfelen 🙂 dank je wel en ga het strakjes meteen even aanpassen 🙂

   • Hanna
    8 november 2011 at 16:28 (11 jaar ago)

    Ik gebruik een ander ezelsbruggetje die ik zelf ietsjes makkelijker vind; jou gewoon door u vervangen, dan hoor je het ook!

 11. Merf
  8 november 2011 at 11:36 (11 jaar ago)

  Hahaha roze haar! Dit is echt een geweldig artikel.

  Mijn beauty fail was dat ik altijd ipv eyeliner een dikke lijn boven mijn ooglid maakte met een oogpotlood..

 12. Amber
  8 november 2011 at 12:02 (11 jaar ago)

  Haarmascara XD Ik had brons/goud, wel mooi, maar het werd zo hard dat ik onderhand een kuif had er door ( deed heb in mijn voorste plukken :P). Blauwe mascara heb ik ook gehad, vreselijk. Al was die van mij gelukkig best donkerblauw. En paarse lipgloss was toen ik in groep 8 zat heel erg in, iedereen had het en iedereen leek ook wel dood in die tijd… hahahah

  • Sanne van Huis
   8 november 2011 at 16:03 (11 jaar ago)

   Ja je haar werd er idd heel hard van, niet zo charmant 😛

 13. DalaLuz
  8 november 2011 at 12:06 (11 jaar ago)

  Ik vond het heerlijk om heel veel kleurtjes oogschaduw tegelijkertijd te gebruiken, was net een pauw! 🙂 Ik zal er vast niet hebben uitgezien, maar toch noem ik dat geen fail, omdat ik er toen lol in had, en daar gaat het uiteindelijk om!

 14. Rhianne
  8 november 2011 at 12:23 (11 jaar ago)

  Hahaha, ik ben zelf 26 en dat van die gekleurde mascara en haarmascara herken ik wel ja 😉

 15. rianne
  8 november 2011 at 12:31 (11 jaar ago)

  jaaaa haarmascara haha! Ik heb ook heel veel fails, maargoed zolang je er van geleerd hebt en het op dat moment wél mooi vond maakt het niet zoveel uit 😉

 16. Sabine
  8 november 2011 at 12:44 (11 jaar ago)

  Heel leuk stukje, haha! Ik herken best wat dingen. 😉

 17. Laura_Fash
  8 november 2011 at 12:58 (11 jaar ago)

  Blauwe mascara! hihihi

 18. LottedeJ
  8 november 2011 at 13:52 (11 jaar ago)

  Haha, superleuk om te lezen en ook heeeeel herkenbaar! De blauwe mascara, de haarmascara, de ongeblende-1kleurige-oogschaduw, de 3 kleuren naast elkaar… Been there done that! Voor mij een dikke fail: mijn wenkbrauwen bijtekenen met een veeeel te donkerbruin oogpotloodje, hahaha.

 19. Femke
  8 november 2011 at 14:49 (11 jaar ago)

  Hahaha dit is allemaal zo herkenbaar! Maar ik vind ook dat iedereen er ook door de beautyblogs er veel meer vanaf weet en mee kan omgaan. Jouw tutorials zijn ook altijd ontzettend fijn <3

  • Sanne van Huis
   8 november 2011 at 16:04 (11 jaar ago)

   Dank je wel voor het compliment 🙂

 20. Shna
  8 november 2011 at 15:47 (11 jaar ago)

  Ik heb een kleine tip, hoop dat je t niet vervelend vindt..
  Maar ik zou in jouw artikelen wat meet spaties willen zien, het is soms zo een
  groot stuk tekst, wat het heel lastig lezen maakt.. =)

  • Sanne van Huis
   8 november 2011 at 16:05 (11 jaar ago)

   Nee vind ik zeker niet vervelend. Bij deze tekst komt het ook meer omdat het een opsomming is, maar ik ga er in vervolg opletten!

 21. Josephine
  8 november 2011 at 16:25 (11 jaar ago)

  Wowow wat een beauty’fails’ zeg, ik heb wel gelachen om een paar hoor. Wel jammer van je haar dat roze was geworden. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar een foto van jou met kort haar haha!

 22. Laura
  8 november 2011 at 17:10 (11 jaar ago)

  Heel herkenbaar! Haarmascara, ik gebruikte het ook! Blauwe mascara, want oh dat was zo hip! En felle kleuren oogschaduw om een ‘statement’ te maken, maar dan niet blenden. Fail! :’)

 23. Laura
  8 november 2011 at 17:13 (11 jaar ago)

  Haha, erg leuk om te lezen zeg! Ach, ik denk zo dat iedereen haar beautyfails heeft gehad, hier leer je gelukkig weer van. 😉

 24. naomi
  8 november 2011 at 19:20 (11 jaar ago)

  Superleuk artikel weer! 🙂

 25. Angel
  8 november 2011 at 21:14 (11 jaar ago)

  Omg ja de blauwe mascara, en de haar mascara!!! XD Ik ken het probleem xD

  En indd dat spul voor in je haar stonk zo erg, en het zag er niet uit! Begrijp niet dat ze dat soort producten gewoon hebben verkocht! XD

 26. hopper
  8 november 2011 at 21:30 (11 jaar ago)

  ik ben even een lurker hoor. maar toen ik de schuimparty van skopje zag moest ik even reageren… dat was vroeger mijn stam disco. 🙂 helaas is de eigenaar overleden en daarmee een leuke disco ten onder… 🙁

  leuk artikel trouwens. 😉 ik vind de mode stukjes echt het leukste, maar de blunders van vroeger… 😛 die kan ik beter voor mezelf houden, hahaha!

 27. Cynthiiaa
  9 november 2011 at 00:35 (11 jaar ago)

  Wow, je haar werd gewoon gebleekt? Sick, en daar sta je dan in. :’) Die blauwe mascara ken ik ook nog, echt erg, haarmascara ook, die had ik in het goud! xD Hema palletjes, die heb ik zelfs nog. Ik schaam mij dood.

 28. roos
  9 november 2011 at 10:59 (11 jaar ago)

  Haha leuk om te lezen allemaal! Ik had niet echt heel veel fails. Oh ja trouwens ik droeg vroeger samen met mijn vriendinnen altijd knalpaarse lipstick want op de een of andere manier dachten wij dat hij ‘doorzichtig’ was terwijl hij eigenlijk gewoon heel paars was. Toen was ik wel een jaar of 6.

 29. Ilona
  9 november 2011 at 13:52 (11 jaar ago)

  Wahaha zo herkenbaar!!! Die blauwe oogschaduw, zwarje lijn en die haarmascara!! Hahaha! Ook had ik altijd z’n super lichte lipgloss!! Het zwartje lijntje miste nog net om mijn lippen! Gniffel! En mijn haar! Ja die geeft ook al alle kleuren van de regenboog gehad! Maar vraagje! Heb jij altijd in beilen gewoond?? Ik woon nu in beilen! Je komt me namelijk zo bekend voor! We hebben ook bijna de zelfde leeftijd!

  • Sanne van Huis
   10 november 2011 at 16:34 (11 jaar ago)

   Ik heb vanaf mijn 10e in Beilen gewoond tot mijn 18e/19e 🙂 Ik heb even naar je foto gekeken maar ik kan niet echt goed zien of ik jou ook ken hihi

 30. Gonny
  9 november 2011 at 15:31 (11 jaar ago)

  Wat een leuk artikel en zo herkenbaar haha! Blauwe mascara, Haarmascara (vooral paars) en kohl potlood zonder vervagen onder mijn ogen…jep ook gedaan haha!

  • Sanne van Huis
   10 november 2011 at 16:34 (11 jaar ago)

   Zo grappig dat mensen het ook herkennen, liep ik tenminste niet in mijn eentje zo rond 😀

 31. patricia
  9 november 2011 at 18:27 (11 jaar ago)

  ik zou er wel foto’s van willen zien 😉

 32. Maaike
  9 november 2011 at 20:52 (11 jaar ago)

  Haha, super leuk om dit te lezen.
  Ik ben zelf 17 & kan me dat soort dingen dus nog heel goed herinneren..
  het was lekker uitbundig allemaal..
  Het is wel raar om te zien dat de 13-14 jarige (bruggers) steeds volwassener worden in dit soort dingen & je nu dus in de eerste klassen allemaal perfect opgemaakte kopjes ziet.. Maarja dat is met alles zo 🙂

 33. Jessie
  23 november 2011 at 15:51 (11 jaar ago)

  Ik ben bijna 17 en herken inderdaad ook een paar van deze beauty fails. Wat mij opvalt, is dat er tegenwoordig in de 1e klassen al van die perfect opgemaakte meisjes rondlopen… Maar ben dus niet de enige die het opmerkt. Verder een heel leuk artikel;)!