De nagellak trend van 2013: textuur!

De nagellak trend van 2013: textuur!

Deze lente en zomer draait het allemaal om ’textuur’ op de nagels. In 2011 en 2012 was het de ‘crackle’ trend die zorgde dat je er helemaal bij hoorde op nagelgebied. Gelukkig is de crackle trend nu passé en is het tijd voor een nieuwe trend: textuur! Het begon eind 2012 al met de zogenaamde ‘caviar’ en ‘velvet’ nagels. Toch blijven nagellak merken met nieuwe soorten lakjes komen met verschillende finishes. Hieronder heb ik voor jullie zes verschillende trends op het gebied van nagels uitgelicht…

Het merk Nails inc. heeft wel hele speciale lakjes uitgebracht, namelijk met een ‘leer textuur’. Met deze lakjes lijkt het aslof je je nagels hebt voorzien van een laagje leer. Op zich vind ik het wel grappig maar past wat mij betreft niet heel goed bij de lente/zomer. Ik ben benieuwd welke (budget) merken nog zullen volgen…

Caviar nagels zagen we al eind 2012 maar is nog steeds hip. Ik vind het niet echt heel leuk, vooral omdat het mij niet heel praktisch lijkt. Toch is het wel leuk voor een speciaal feestje. Volgens mij kwam het merk Ciate als eerste met de caviar balletjes. Inmiddels kun je deze balletjes ook veel goedkoper scoren bij bijv. eBay en/of Action…

Ook nog steeds heel hip, nagels die voorzien zijn van een laagje ‘dons’. Met deze poeder lijkt het alsof je nagels voorzien zijn van een laagje velours. Ik heb de laatste tijd al veel kleurtjes voorbij zien komen, ook kleuren die meer passen bij de lente/zomer. Echt heel ideaal lijkt het mij niet maar ik vind het heel grappig. Ciate heeft een speciaal setje met een nagellak en poeder in dezelfde kleur, maar vind je dit te duur dan zou je ook een kijkje op eBay kunnen nemen.

Een vrije nieuwe trend: feather nails. Nails inc. heeft een transparante nagellak met daarin 1000en smalle ‘strookjes’ die het effect geven van een veertje. Kijk, dit vind ik nou echt een hele leuke trend! Doe mij maar de lichtgroene variant…

Ook liquid sand is een hele grote trend op het gebied van nagels. Ik vermoed dat OPI de eerste was met deze hele speciale lakjes maar ondertussen heb je ook andere merken met zand structuur nagellak  Ook dit vind ik een hele leuke trend maar ik denk wel dat het een helse klus is om deze nagellak te verwijderen, maar ach je weet wat ze zeggen “wie mooi wil zijn….”

Ten slotte de ‘Speckled’ trend, een trend die ik trouwens goed vind passen bij aankomende paasdagen. Deze lakjes zorgen ervoor als je nagels eruit zijn als eitjes met spikkeltjes. Ik vind het heel leuk en vrolijk en past wat mij betreft heel goed bij aankomende zomer. Heb je geen zin om veel geld uit te geven aan een lakje voor dit effect, hou dan vooral mijn blog in de gaten voor een DIY…

Welke trend vind jij de leukste en waarom? 

(bron foto's: http://www.reallyree.com, http://www.kissandmakeup.tv/, http://worldofresh.blogspot.nl, http://myfantasticnails.blogspot.nl, http://lacquerandlashes.ca, www.flutterandsparkle.com, www. onenailtorulethemall.blogspot.nl)