Alles over wenkbrauwen en tips & trucs!

Laatst biechtte ik het al op, jarenlang deed ik namelijk niets met mijn wenkbrauwen (op het epileren na natuurlijk). Het inkleuren van mijn wenkbrauwen doe ik eigenlijk nog maar sinds enkele maanden en ik moet zeggen dat het me erg goed bevalt. Het ziet er wat verzorgder uit en het maakt een make-up look net wat meer af. Wenkbrauwen zijn een ontzettend belangrijk onderdeel in ons gezicht en ze verdienen daarom wel wat extra aandacht. Vandaag ga ik jullie alles vertellen over wenkbrauwen en natuurlijk geef ik jullie ook nog wat handige tips & trucs…

De wenkbrauwen zijn dus een behoorlijk belangrijk onderdeel in ons gezicht. Ze zorgen voor de expressie in ons gezicht, wanneer je bijvoorbeeld kwaad bent dan is dit waarschijnlijk ook goed aan je wenkbrauwen te zien. Iemand met donkere strakke wenkbrauwen wordt al snel als ‘streng’ bestempeld en zo zie je maar weer dat ze heel bepalend zijn. Ook hebben de wenkbrauwen een beschermende functie, bijvoorbeeld om je ogen te beschermen tegen de zon en zweet.

Zelf epileer ik ongeveer een keer per week mijn wenkbrauwen en het is zeker niet mijn favo klusje. Ik stel het dan ook vaak uit, maar zodra ik te veel haartjes zie dan moet ik ook echt gaan epileren want anders ga ik mij er geheid aan ergeren. Hieronder zie je allemaal tools die speciaal zijn gemaakt voor de wenkbrauwen.

1) Ik denk dat bijna ieder meisje/vrouw wel een pincet in huis heeft liggen. Dit is echt een onmisbare tool als jij je wenkbrauwen wilt epileren. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, maar ik denk dat de ‘Tweezerman’ toch wel de meest bekende is. Epileren met een pincet is niet de enige manier waarmee je de haartjes weg kunt halen. Je zou het ook eventueel met wax + strips kunnen doen of met behulp van een touwtje. 2) Dit is een speciaal schaartje waarmee je de kleine wenkbrauw haartjes kunt knippen. Vaak kunnen de haartjes aan de binnenkant van je wenkbrauwen vrij lang groeien en daarom is het handig om ze af en toe van een knipbeurt te voorzien. Ik zelf doe het vaak met een nagelschaartje en ook dit werkt perfect. 3) Dit is een handige wenkbrauw borsteltje wat erg lijkt op een mascara borsteltje. Dit is een super handige tool om je wenkbrauwen mee in model te brengen. Ik gebruik zo’n borsteltje altijd nadat ik mijn wenkbrauwen heb ingekleurd zodat het er natuurlijk uit ziet. 4) Dit is een angle brush en hiermee kun je wenkbrauw poeder heel makkelijk aanbrengen. Je kunt met een angle brush heel makkelijk en precies de wenkbrauw inkleuren maar je kunt er zelfs soort van haartjes mee tekenen voor een nog meer een natuurlijk effect.

Natuurlijk kun je de wenkbrauwen epileren en het daarbij houden, ook ik deed dit jarenlang. Maar zoals ik al eerder vertelde, ben ik tegenwoordig juist heel erg van het wenkbrauwen inkleuren. De producten hieronder zijn daar erg handig voor…

1) Vorige week heb ik over dit product van Gosh een review geschreven. Dit is een heel handig paletje met bruine poeder om je wenkbrauwen mee in te kleuren. Zelf gebruik ik eigenlijk altijd poeder omdat ik dit makkelijk vind en het werkt ook nog eens heel snel. 2) Dit is volgens mij een vrij nieuw product en niet alle merken hebben dit in het assortiment. Dit is de Longlasting Brow Pen van Gosh en het doet mij wel een beetje denken aan een eyeliner pen. Met het dunne stiftje kun je heel makkelijk en secuur streepjes zetten om zo je wenkbrauwen bij te werken. Eerlijk gezegd ben ik wel heel nieuwsgierig naar dit product en vraag me af of het er wel zo natuurlijk uit ziet. 3) Dit is een brow pencil en lijkt op een potloodje. Veel merken hebben wel een brow pencil in het assortiment en ik heb gehoord dat die van de Hema heel prettig is. Met een brow pencil kun je heel makkelijk streepjes zetten om zo de haartjes van je wenkbrauwen na te bootsen. 4) Dit is wenkbrauwgel en hiermee kun je heel makkelijk je wenkbrauwen in model brengen. Je hebt ze zowel in transparant als met een kleurtje. Zelf heb ik geen ervaring met dit product, maar wil het zeker nog een keertje uitproberen want het ziet er heel handig uit.

Je hebt verschillende soorten vormen wenkbrauwen en het is altijd heel belangrijk om goed te kijken naar je gezicht. Je hebt wel een handig trucje met een potlood die je dan bij neusvleugels moet leggen, alleen zelf ben ik hier niet zo van. Ik vind het veel belangrijker dat je kijkt wat je staat en waar jij je prettig bij voelt. Dit zijn de verschillende wenkbrauw vormen die het meeste voorkomen:

Ronde wenkbrauw: Geeft het gezicht een zachte uitdrukking.

Hoekige wenkbrauw: Dit geeft de ogen een liftend effect.

De rechte wenkbrauw: Deze vorm wenkbrauw geeft een lang of smal gezicht wat meer uitdrukking en de horizontale lijn van de wenkbrauw zorgt dat het gezicht optisch ovaler wordt.

Tenslotte heb ik nog wat tips & trucs voor jullie:

 • Zorg dat de pincet waarmee je gaat epileren ‘scherp’ is. Met een scherpe pincet gaat het erg gemakkelijk en kun je ook goed de aller kleinste haartjes pakken.
 • Voordat je gaat epileren kun je een warm vochtig washandje tegen je wenkbrauwen aan drukken, dit maakt de haartjes zachter en zo wordt het net wat minder pijnlijk.
 • Ben je ongesteld (of bijna) dan kun je beter even wachten met epileren, in deze periode is je pijngrens net wat lager en doet het epileren veel meer pijn.
 • Bepaal van te voren wat je met je wenkbrauwen wilt. Dus kijk goed naar je eigen wenkbrauw vorm en blijf daar ook naar kijken. Zo voorkom je dat je wenkbrauwen compleet kaal geplukt wordt.
 • Om het epileren makkelijker te maken zou je de wenkbrauwen eerst wit kunnen kleuren met een potloodje. Kleur alles wit wat jij wilt behouden en alle haartjes die er buiten vallen, kun je gaan epileren.
 • Epileer altijd met de haarrichting mee, zo doet het net wat minder pijn en de haartjes die terug groeien zijn zachter.
 • Span je huid goed tijdens het epileren, dit scheelt een hoop pijn.
 • Epileer je wenkbrauwen bij goed licht en met een goede spiegel, het liefst eentje die vergroot.
 • Het beste kun je de wenkbrauwen s’avonds epileren. Vaak wordt de huid rondom de ogen best wel rood en dit is voor overdag wanneer je bijvoorbeeld nog ergens naar toe moet, niet heel charmant.
 • Wanneer je de wenkbrauwen wilt bijtekenen met een potlood, zorg er dan voor dat de punt goed scherp is. Zo kun je heel makkelijk haartjes tekenen en dit zorgt voor een heel natuurlijk resultaat.
 • Wanneer je op zoek bent naar een wenkbrauw product om je wenkbrauwen mee in te kleuren of bij te tekenen kijk dan goed naar je eigen kleur. Je kunt het beste kiezen voor iets lichter dan je eigen wenkbrauw kleur. Ik gebruik altijd een vrij lichte kleur poeder, maar zodra het aangebracht is lijkt het toch meteen een stuk donkerder.
 • Ook oogschaduw in een kleur die goed past bij je wenkbrauwen is geschikt om ze mee in te kleuren.
 • Ook heb je tegenwoordig sjabloontjes die je op de wenkbrauwen kunt leggen en met behulp hiervan kun je de wenkbrauwen perfect inkleuren. Zelf ben ik hier niet zo van omdat ik het er gewoon niet zo natuurlijk uit vind zien.
 • Je wenkbrauwen kun je in model brengen met speciale ‘brow gel’ maar je kunt dit ook bijvoorbeeld doen met wat haarlak of haar wax.

Heb je nu zelf ook nog goede tips & trucs die ik nog niet heb genoemd, deel het dan vooral bij de comments! Zouden jullie het ook leuk vinden om een filmpje te zien over hoe ik epileer en mijn wenkbrauwen inkleur?

124 Comments on Alles over wenkbrauwen en tips & trucs!

 1. Desirée
  11 november 2011 at 09:40 (11 jaar ago)

  Wat een boel handige tips & tools bij elkaar zo. Een paar mooi aangezette wenkbrauwen in de goede vorm doet echt veel voor een gezicht!

 2. Miranda
  11 november 2011 at 10:06 (11 jaar ago)

  ik heb precies deze tweezerman pincet als op de foto, hij is echt fijn. Ik knip mijn wenkbrauwen meestal gewoon bij met een schaar 🙂

 3. Laura
  11 november 2011 at 10:24 (11 jaar ago)

  Leuk artikel zeg,
  aangezien mijn wenkbrauwen onhandelbaar zijn en een grote klus laat ik ze om de 5 weken doen bij de schoonheids specialist !!

  • Sanne van Huis
   14 november 2011 at 16:43 (11 jaar ago)

   Dat deed ik voorheen ook wel idd, maar tegenwoordig doe ik het zelf liever ;D

 4. Wilma
  11 november 2011 at 10:41 (11 jaar ago)

  Ik laat mijn wenkbrauwen eigenlijk altijd doen. Ik kom er zelden zelf aan. Ik heb hele lichte wenkbrauwen en laat ze dan ook meestal direct even verven. Het geeft je direct zo’n andere uitstraling!

  • Sanne van Huis
   14 november 2011 at 16:43 (11 jaar ago)

   Klopt inderdaad, net wat meer karakter 🙂

 5. Nina.
  11 november 2011 at 11:37 (11 jaar ago)

  Leuke post. Ik laat mijn wenkbrauwen doen. Zelf maak ik er een potje van!

 6. sel
  11 november 2011 at 12:04 (11 jaar ago)

  ik ben het absoluut niet eens met dit :
  Epileer je wenkbrauwen bij goed licht en met een goede spiegel, het liefst eentje die vergroot.

  Want als je met een spiegel die vergroot, zie je je wenkbrauwen dus veel ‘groter’ en ‘dikker’ dan dat ze in werkelijkheid zijn omdat die spiegel dus meestal x aantal keer het beeld vergroot, dus dan heb je al snel de neiging om veel haartjes te plukken en te plukken waardoor je uiteindelijk KAN eindigen met een dun(ner) wenkbrauw dan dat je had gewild…wat eigenlijk misschien niet de bedoeling was..
  dus gewoon epileren met een normale spiegel bij de hand, en als je klaar bent met epileren kan je daarna nog eventueel met een vergrotende spiegel even kijken of je niet wat dunne donshartjes bent vergeten ofzo..

  • Sanne van Huis
   14 november 2011 at 16:42 (11 jaar ago)

   Maar alles wordt vergroot, dus ook je ogen, neus etc. dus uiteindelijk blijft het gewoon in verhouding 🙂

 7. Yasmine
  11 november 2011 at 14:03 (11 jaar ago)

  Ik heb ook een soort scheermesje, speciaal voor wenkbrauwen. mijn haren zijn heel licht en vroeger harsde mijn moeder ze gewoon en bleef het zo’n 2 maanden glad en kreeg ik daarna maar een paar haartjes terug best wel fijn dus. Nu woon ik bij m’n vader en beginnen er steeds meer haartjes terug te groeien, ik doe het nu dus met dat scheermesje. Het is een stokje en lijkt een beetje op het plaatje van de schaar. Heel makkelijk, alleen minder geschikt als je echt zwart haar hebt, je moet het zowieso wel om de dag doen. En helemaal niet pijnlijk!

  • Sanne van Huis
   14 november 2011 at 16:42 (11 jaar ago)

   Ik ken inderdaad die scheermesjes wel en lijkt me op zich wel handig alleen ik ben dan wel een klein beetje bang dat de haren dan heel donker en dik terug komen.

 8. fre
  11 november 2011 at 16:13 (11 jaar ago)

  handig! x

 9. Sacha
  11 november 2011 at 16:27 (11 jaar ago)

  Wat een ontzettend uitgebreid artikel! Er staan echt heel erg veel handige tips tussen 🙂

  • Sanne van Huis
   14 november 2011 at 16:41 (11 jaar ago)

   Dank je wel 😀

 10. Myrthe
  11 november 2011 at 18:10 (11 jaar ago)

  Wat een handige tips! Hier heb ik echt wat aan, super.

 11. charile
  11 november 2011 at 18:47 (11 jaar ago)

  handig artikel!

 12. Nannick
  11 november 2011 at 18:54 (11 jaar ago)

  Handig artikel!

 13. Danielle
  11 november 2011 at 19:46 (11 jaar ago)

  wat een leuk artikel!
  ik zou wel een filmpje willen zien hoe je je wenkbrauwen inkleurt!

 14. LottedeJ
  11 november 2011 at 20:33 (11 jaar ago)

  Wat heb je veel tips gegeven! Leuk dat je zoveel moeite en tijd in een artikel steekt, dat vind ik prettig. Ik vind wenkbrauwen ook erg belangrijk en ik vul ze dan ook elke dag lichtjes in met een bijpassende oogschaduw.

  • Sanne van Huis
   14 november 2011 at 16:41 (11 jaar ago)

   Super leuk om te lezen, dank je!

 15. Maaike
  11 november 2011 at 23:43 (11 jaar ago)

  goed artikel. Ik doe alleen niet zo veel met m’n wenkbrouwen, dat kan ik ook niet echt.
  Ik heb vroeger in een wenkbrouw lijm gehad & daar is het nu wat dunner… 🙁
  En ik hoef ook heel weinig te epileren (gelukkig) & duurt ook lang voor ze weer terug zijn 😀

 16. Cynthiiaa
  13 november 2011 at 00:58 (11 jaar ago)

  Huh, wauw! Ik wist niet eens dat je een speciale wenkbrauwschaar had, zo handig!

  • Sanne van Huis
   14 november 2011 at 16:41 (11 jaar ago)

   Wist ik ook niet eigenlijk, hihi

 17. Cheryl
  14 november 2011 at 23:02 (11 jaar ago)

  Wat een goed artikel! Ik hoor als tip ook vaak dat je nooit boven je wenkbrauw mag epileren omdat het er dan raar uit gaat zien. Weet alleen niet of dit echt zo is..

 18. Fleur
  17 november 2011 at 19:56 (11 jaar ago)

  Hoi Sanne!

  Ik heb je hulp een beetje nodig, ik heb vrij grote wenkbrauwen van mezelf maar ik heb wel geen verdwenen haartjes en mijn wenkbrauwen zijn vrijwel gelijk, alleen aan de binnekant van mijn wenkbrauw – richting mijn neus – heb ik veel haartjes die rechtop staan en die ik niet kan epileren omdat er dan een gat is en ik krijg ze ook niet naar een kant gekamt omdat ze omhoog groeien.
  Kan ik die het beste knippen met een schaartje? En dan een beetje rond of recht? En hoelang? Moet het begin van de wenkbrauw (bij de neus) laag of hoog zijn?

  Xx

 19. Kylia
  20 januari 2012 at 04:13 (11 jaar ago)

  Reactie

 20. kimberley
  20 juni 2012 at 20:00 (11 jaar ago)

  kun je alsjeblieeeeeeeeeeeeeft vertellen waar je zo’n wenkbrauw schaartje kunt kopen??

 21. iamfashion
  29 april 2015 at 15:13 (8 jaar ago)

  dat zou inderdaad fijn zijn Kimberly! 😀