Mijn ‘spa’ ritueel thuis!

Gisteren had ik niet zo mijn dag. ik was echt heel erg moe en ik moest echt eventjes tijd voor mezelf nemen (vandaar ook maar 1 artikel, sorry…). Ik vind het dan heerlijk om op de bank te hangen met een kop thee, chocolade en een makkelijke wegkijk film. Maar voordat ik op de bank plofte heb ik mezelf eerst heerlijk verwend met een wellness momentje. Soms ben ik daar echt even aan toe! Lees snel verder hoe mijn ‘thuis spa’ ritueel eruit ziet…

Eerst ben ik lekker onder een warme douche gestapt. Omdat ik nog make-up op had heb ik eerst mijn huid gereinigd met twee producten van Benefit, namelijk de ‘Foamingly Clean Facial Wash’ & ‘Refined Finish Facial Polish’. Dit zijn beide hele fijne producten die mijn huid een heel schoon gevoel geven.

Daarna ben ik mijn huid lekker gaan scrubben met de ‘Therme Finn Sauna Hot/Cold scrub’. Als één product zorgt voor een echte Spa gevoel, dan is het dit product wel. Het scrubt erg fijn en de geur is echt heerlijk! Doordat er mint aan deze scrub is toegevoegd werd ik ook meteen weer wat wakkerder.

Hierna heb ik even snel mijn lichaam en haar gewassen en de douche heb ik daarna uitgezet. Snel mijn badjes aangetrokken die ik van te voren op de verwarming had gelegd, zo was mijn badjas heerlijk warm. Mijn haren heb ik handdoek droog gemaakt zodat mijn haar klaar was voor een masker. Mijn haren hadden echt wel een maskertje nodig en ik gebruikte de ‘L’Oreal Solar Sublime Herstellende Haarbalsem’. Dit is misschien meer een maskertje voor in de zomer, maar mijn haren zijn op dit moment zo droog dat het helemaal niet erg is om mijn ‘dorstige’ haren te voorzien van wat extra voeding. Mijn haarmasker heb ik ongeveer 30 minuten in laten trekken. Om druppen te voorkomen heb ik even wat aluminium folie over mijn haar gedaan.

Omdat ik toch moest wachten heb ik ook meteen een gezichtsmasker aangebracht en hiervoor gebruikte ik een maskertje van Lush, namelijk de ‘Catastrophe Cosmetic’ masker waar ik nog net een restje van in de koelkast had liggen. Omdat ik net heb gedouched staan mijn poriën van mijn huid nog goed open en zo werkt een gezichtsmasker nog net wat beter. Deze masker van Lush is erg goed voor een vermoeide huid omdat het veel anti-oxidanten bevat. Ook zit er kamille en kalamijnpoeder in die zorgen dat je huid weer gekalmeerd wordt.

In die 30 minuten dat ik moest wachten ben ik even lekker op de bank gaan liggen en heb ik even door mijn Marie Claire gebladerd. Na 30 minuten ben ik weer snel onder de douche gestapt en heb ik eerst mijn gezichtsmasker en daarna mijn haarmasker grondig uitgespoeld.

Na het afdrogen en mijn haar in een handdoek te hebben gedraaid, heb ik mijn lichaam ingesmeerd met mijn favoriete bodylotion van dit moment. Namelijk met de ‘emerginC Vitamin C, Hemp & Avocado + Argan Body lotion’. Een heerlijke voedende lotion die echt een verwennerij is voor mijn huid. Daarna heb ik weer heerlijk mijn badjas en sloffen aangetrokken.

Daarna had mijn gezichtshuid ook nog wat aandacht nodig. Mijn huid heb ik ingesmeerd met de ‘Triple Performing Facial Emultion’ van Benefit. Deze creme is bij mij op dit moment favoriet en geeft mijn huid precies dat wat die nodig heeft.

Ook mijn handen heb ik nog even snel voorzien van een mini manicure. Eerst heb ik mijn handen ingesmeerd met Lush Lemony Flutter, daarna heb mijn nagelriemen terug geduwd. Ten slotte heb ik mijn nagels behandeld met de ‘Trind Keratin Treatment’, waar jullie binnenkort een review over kunnen lezen.

Na ruim een uurtje was ik klaar met mijn Spa ritueel. Ik voelde me heerlijk schoon, wat minder vermoeid en gewoon weer wat happier! Met mijn badjas en pantoffels ben ik vervolgens op de bank geploft. Onder het genot van een lekkere grote kop thee, chocolade en een film (Bride Wars) heb ik lekker de rest van de middag zitten chillen.

Dit soort ‘thuis spa rituelen’ doe ik wel vaker als ik gewoon even heel moe ben of me niet zo happy voel. Na mijn ‘thuis spa ritueel’ voel ik me altijd stukken beter en heb ik echt het gevoel dat ik er weer tegen aan kan. Soms is het gewoon even heel goed en fijn om op deze manier even wat tijd voor jezelf te nemen!

 

Dit vind je vast ook leuk...

33 Comments on Mijn ‘spa’ ritueel thuis!

 1. Kim Krete
  26 oktober 2011 at 15:47 (9 jaar ago)

  Heerlijk, ik neem hier ook graag de tijd voor!

  Beantwoorden
 2. Yara
  26 oktober 2011 at 16:18 (9 jaar ago)

  Ik ga zo lekker even m’n eigen spa creëren! :-D

  Beantwoorden
 3. fre
  26 oktober 2011 at 16:40 (9 jaar ago)

  Wat leuk! klinkt echt rustgevend! Ga ik ook doen in toetsweek ff nergens aan denken! =D

  Beantwoorden
 4. Desirée
  26 oktober 2011 at 16:43 (9 jaar ago)

  Zo lekker he, de tijd nemen voor een verwenuurtje (of 2). Fijne producten ook ^^

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   26 oktober 2011 at 18:54 (9 jaar ago)

   Ja echt heerlijk, zoals gisteren was ik daar echt even aan toe en dan knap ik ook echt op :)

   Beantwoorden
 5. Miranda
  26 oktober 2011 at 16:50 (9 jaar ago)

  hmm heerlijk :D Soms kan je je daarna echt heerlijk voelen:D

  Beantwoorden
 6. charlotte
  26 oktober 2011 at 16:58 (9 jaar ago)

  Iets als dit doe ik eigenlijk nooit. Maar vind het eigenlijk wel een goed idee om het een keer te proberen.

  Beantwoorden
 7. Myrthe
  26 oktober 2011 at 17:02 (9 jaar ago)

  Wat een leuk artikel, erg leuk om te lezen wat jouw ‘spa’ ritueel is als je je niet helemaal happy voelt! Dit doe ik ook wel eens, het werkt ook zo fijn (: Mooi nagellak heb je op trouwens, dat staat echt leuk!

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   26 oktober 2011 at 18:54 (9 jaar ago)

   Dank je wel, ik had het kleurtje zelf gemaakt met twee verschillende kleuren nagellak :D

   Beantwoorden
 8. Mirjam
  26 oktober 2011 at 17:13 (9 jaar ago)

  Heerlijk! Wat heb je trouwens mooie nagels!

  Beantwoorden
 9. roos
  26 oktober 2011 at 17:18 (9 jaar ago)

  Heel leuk om te lezen! :D

  Beantwoorden
 10. Milou
  26 oktober 2011 at 18:16 (9 jaar ago)

  Heerlijk zeg! Dit ga ik volgende week echt doen. Na mijn tentamens ben ik echt altijd verwilderd en ben ik hier helemaal aan toe! Haha

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   26 oktober 2011 at 18:51 (9 jaar ago)

   Succes met je tentamens, en idd dan ben je wel toe aan even een momentje voor jezelf!

   Beantwoorden
 11. Laura_Fash
  26 oktober 2011 at 18:21 (9 jaar ago)

  I can smell those delicious products from here!!! Mmmmm

  Beantwoorden
 12. Ruth
  26 oktober 2011 at 18:27 (9 jaar ago)

  Heerlijk om daar tijd voor te maken :) Die scrub van Therme lijkt me ook fijn! (Ik heb trouwens per ongeluk op 4 in plaats van 5 sterren gedrukt. Op de foon is alles ook zó klein, vandaar)

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   26 oktober 2011 at 18:50 (9 jaar ago)

   Haha oeps ;) fijn in ieder geval om te weten dat je het vijf sterren waard vond :D

   Beantwoorden
 13. Steffie
  26 oktober 2011 at 19:52 (9 jaar ago)

  Goed dat je ook gewoon aan jezelf denkt! Weetje wat ook lekker is, een heerlijk voetenbadje met zeezout en een lekkere olie ;)

  Beantwoorden
 14. Tedje
  26 oktober 2011 at 20:15 (9 jaar ago)

  ziet er leuk uit! die scrub lijkt me heerlijk!

  Beantwoorden
 15. LottedeJ
  26 oktober 2011 at 20:28 (9 jaar ago)

  Heeerlijk, die beautydagen om lekker te ontspannen en je huid en haar te verzorgen. Ik doe het ook weleens, het liefst 1x per week.

  Beantwoorden
 16. Marscha
  26 oktober 2011 at 22:42 (9 jaar ago)

  Haha heerlijk zo’n uurtje voor jezelf! Soms is het gewoon nodig :P
  Er staat wel een klein foutje in de tekst: deze masker.
  Erg leuk artikel verder!

  x

  Beantwoorden
 17. Cynthiiaa
  26 oktober 2011 at 23:27 (9 jaar ago)

  Die scrub blijft er echt lekker uit zien, amazing! Fijne behandeling, kan je vaak toch opvrolijken en verfrissen! :)

  Beantwoorden
 18. Esmay
  27 oktober 2011 at 12:16 (9 jaar ago)

  Heeeerlijk, zo’n home spa =D

  Beantwoorden
 19. Sacha
  27 oktober 2011 at 12:17 (9 jaar ago)

  Ik geloof dat ik binnenkort ook maar eens een thuis Spa momentje ga nemen :)

  Beantwoorden
 20. clarissa
  27 oktober 2011 at 16:36 (9 jaar ago)

  krijg helemaal zin om vnv ook een lekker te genieten.

  Beantwoorden
 21. Lienberry
  27 oktober 2011 at 23:13 (9 jaar ago)

  Oooh super lekker! nu heb ik er ook wel zin in..
  kdoe dit af en toe ook wel eens ja :) heerlijkk

  Beantwoorden
 22. Nannick
  28 oktober 2011 at 18:24 (9 jaar ago)

  Wow lekker uitgebreid! Heerlijk, ik zou dat vaker moeten doen hihi (;

  Beantwoorden
 23. xx_Patries_xx
  31 oktober 2011 at 21:36 (9 jaar ago)

  klinkt goed zeg :D:D daar zou ik ook eens tijd voor moeten maken

  Beantwoorden
 24. Danielle
  11 februari 2015 at 11:36 (5 jaar ago)

  Heerlijk! Klinkt heel erg goed. Hopelijk heb je genoeg plezier gehad!

  Beantwoorden
 25. Lisanne de graaf
  25 november 2017 at 12:01 (3 jaar ago)

  af en toe tijd voor jezelf nemen is inderdaad erg belangrijk. Vroeger vergat ik dat erg veel. Sinds ik een opblaasbare jacuzzi heb aangeschaft, ontspan ik veeeel meer dan voorheen.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *