Make-up tips voor zomers weer

zomermakeupWat hebben we een warme week achter de rug, en dan te bedenken dat de zomer nog maar net is begonnen. De kans dat er nog een hittegolf aankomt is best groot en daarom heb ik wat handige tips verzameld voor het dragen van make-up tijdens warme dagen. Ook al draag ik liever helemaal geen make-up tijdens een zomerse dag, ik kan mij ook voorstellen dat er genoeg meiden zijn die toch graag wat op hun gezicht willen. Daarom hieronder wat tips om te voorkomen dat je make-up van je gezicht afsmelt…

 • Als het heel warm is dan is goed drinken een must. Niet alleen voor je lichaam maar ook voor je huid en ook al drink je voldoende, het is toch goed om tijdens een warme dag een dagcrème te gebruiken die je huid voorziet van extra vocht. Het beste is om te kiezen voor een product waarop staat ‘vochtinbrengend’ en het liefst niet een té vette crème. Gebruik ook een product waar SPF in zit, zo wordt je huid direct beschermt tegen de zon. Naast dat het smeren van een dagcrème goed is voor je huid helpt het ook mee om je make-up er stralender uit te laten zien.
 • Inmiddels zijn er veel primers verkrijgbaar in verschillende prijsklasse. Een primer is echt een onmisbaar product in de zomer. Het zorgt ervoor dat je foundation beter aan je huid hecht en nog belangrijker, je foundation zal minder snel van je gezicht afsmelten. Gebruik een primer vooral op de vette gedeeltes van je gezicht.
 • Ga je lekker een dagje zwemmen en wil je graag wat make-up op je gezicht? Gebruik dan een waterproof foundation. Er zijn veel verschillende verkrijgbaar, merken zoals; Coverderm, MAC, Lancome en Vichy hebben waterproof foundations in het assortiment. Deze foundations zijn overig ook heel geschikt als je snel zweet in je gezicht.
 • Mocht je snel zweten in je gezicht, en dus snel gaat glimmen, zorg dan dat je ‘blotting papers’ bij je hebt. Deze handige papiertjes bevatten absorberende bestanddelen die zorgen voor een snelle opname van overtollig zweet & talg. Een blotting paper gebruik je al deppend, op die manier blijft je make-up ook perfect zitten.
 • Om je make-up nog meer longlasting te maken kun je als laatste stap je huid voorzien van een laagje poeder. Je gezicht krijgt hierdoor een matte finish en daarnaast zal je foundation minder snel van je gezicht afglijden. Ik gebruik het liefst de Prep & Prime Transparent Finishing Powder van MAC, dit product geeft een subtiel effect en voel en zie ik niet op mijn huid.
 • En wil je echt helemaal zeker zijn dat je foundation niet van je gezicht smelt, gebruik dan als allerlaatste een fixeer spray. En een bijkomend voordeel, een spray is ook nog eens heerlijk verkoelend. Ook lekker om tussendoor te doen.
 • Wil je ook graag je ogen voorzien van make-up? Gebruik dan vooral een waterproof mascara. Ook al ga je misschien niet het water in, als je zweet kan je mascara ook afgeven op je oogleden en onder je ogen. Door te kiezen voor een waterproof mascara voorkom je dit. Ook een primer onder je oogschaduw is tijdens de hitte aan te raden, het zorgt ervoor dat je oogschaduw net beter blijft zitten en dat de oogschaduw minder in de plooitjes gaat zitten. Een poeder oogschaduw is voor de zomer net wat meer geschikt dan bijvoorbeeld een creamy oogschaduw.
 • Er zijn tegenwoordig heel veel meiden en vrouwen die hun wenkbrauwen bijtekenen. Omdat je natuurlijk niet wil dat na een tijdje je wenkbrauwen halverwege je gezicht hangen, kun je voordat je ze bijtekent wat primer aanbrengen op de huid onder de haartjes.

Dit waren mijn tips om ervoor te zorgen dat je make-up tijdens een warme zomerdag perfect blijft zitten. Heb jij ook nog tips?

Bron afbeelding: http://deeazlan.com

 

Dit vind je vast ook leuk...

8 Comments on Make-up tips voor zomers weer

 1. Nicole
  6 juli 2015 at 17:06 (5 jaar ago)

  Hele fijne tips. Blotting papers zijn echt een must voor mij in de zomer (en de rest van het jaar eigenlijk ook wel haha).

  Beantwoorden
  • Hasnain Qadri
   16 februari 2016 at 21:09 (4 jaar ago)

   Als het heel warm is dan is goed drinken een must. Niet alleen voor je lichaam maar ook voor je huid en ook al drink je voldoende, het is toch goed om tijdens een warme dag een dagcrème te gebruiken die je huid voorziet van

   Beantwoorden
 2. Manon
  6 juli 2015 at 17:52 (5 jaar ago)

  Wat een fijne tips! Ik moet ook echt een fixeerspray kopen

  Beantwoorden
 3. iamfashion
  7 juli 2015 at 20:02 (5 jaar ago)

  supercool dit! thx namens alle make-up dragers!! :D
  vooral de fixeer spray joh!
  :) veel greetz
  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

  Beantwoorden
 4. iamfashion
  2 januari 2016 at 16:12 (4 jaar ago)

  super chill!
  thx joh :P

  Beantwoorden
 5. Hasnain Qadri
  16 februari 2016 at 21:07 (4 jaar ago)

  Our basic purpose is to Pray for all mankind because if multiple people pray to God in one time then that Pray reaches fast in the court of Allah.

  Beantwoorden
  • Hasnain Qadri
   16 februari 2016 at 21:10 (4 jaar ago)

   En wil je echt helemaal zeker zijn dat je foundation niet van je gezicht smelt, gebruik dan als allerlaatste een fixeer spray. En een bijkomend voordeel, een spray is ook nog eens heerlijk verkoelend. Ook lekker om tussendoor te doen.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *