Mijn film top 10 #3

Vandaag heb ik voor jullie alweer deel 3 van mijn film top 10. In deze artikelen deel ik met jullie mijn favoriete films die je niet mag missen. Natuurlijk zijn films een kwestie van smaak, toch denk ik dat de meeste van jullie deze films wel kunnen waarderen. Er zitten oude maar ook nieuwe films tussen, dus voor iedereen zit er vast en zeker wat bij. Zo langzaam maar zeker wordt het ook steeds fijner om thuis met een filmpje op de bank te zitten, dus je kunt vast wel wat film inspiratie gebruiken…

‘Amelie’. Genre: Komedie / Romantiek. Deze film heb ik al een hele tijd geleden gekeken, maar is zeker in mijn gedachten gebleven. En wie kent deze film nou eigenlijk niet. Misschien dat je de film nog niet hebt gezien, maar hoogstwaarschijnlijk ken je de titel wel. Het is een beetje een dromerige film en het gaat om het meisje Amélie. Het is een Franse film. Amélie is is op zoek naar liefde, geluk en de zin van het bestaan. Ze werkt als serveerster in Montmartre. In de film komt Amélie er langzaam achter dat geluk niet komt aanwaaien maar dat je er iets voor moet doen. Uiteindelijk voelt zij zich gelukkig door zich in te spannen voor het geluk van anderen. Deze film heeft op IMDB een 8.5 ik geef de film een 8.

‘American Beauty’: Genre: Drama / Komedie. Al een vrij oude film die in 1999 uitkwam met de bekende acteur ‘Kevin Spacy’. Het is best een aparte film maar daarom vind ik het juist een hele mooie film en ook door de muziek. Het gaat over een man die een perfect leventje lijkt te hebebn voor de buitenwereld. Hij heeft een mooi huis, goede baan, mooie vrouw, en een leuke dochter. Maar de man ‘Lester’ raakt eigenlijk steeds meer in een depressie omdat zijn leven eigenlijk helemaal niet zo perfect is. Hij heeft relatieproblemen, een slechte band met zijn dochter en heeft een hekel aan zijn baan. Maar dan komt hij in contact met de nieuwe buurjongen en dan plots verandert zijn leven en begint hij zijn leven weer te waarderen. Deze film heeft op IMDB een 8,6 ik geef de film een 8.

‘The Truman Show’. Genre: Drama / Komedie. Ook een vrij oude film die uitkwam in 1998 en waarin Jim Carry de hoofdrol speelt. Ik zag deze film voor het eerst toen ik op de kunstacademie zat en we een projectweek hadden over ‘Wat is echt’. Meteen maakte de film een goede indruk en afgelopen week heb ik de film weer gezien. Het gaat over Truman Burbank die een een perfect leventje leidt. Met een goede baan, een vrouw en een goede vriend. Op een gegeven moment komt Truman er achter dat zijn leven toch net iets te perfect is. Hij komt erachter dat hij de hoofdrol speelt in zijn eigen reality serie ‘The Truman Show’. Deze film heeft op een IMDB een 8.0 ik geef de film een 8.5

‘Goodbye Lenin’: Genre: Komedie / Drama. Dit is een film uit 2003 en deze zag ik in de bioscoop voordat ik met mijn opleiding naar Berlijn ging. Ik heb de film maar een keertje gezien en dat vind ik echt jammer, want het is echt een goede film. De film gaat vooral over Alex en zijn moeder. De film speelt zich af in Berlijn in 1989 exact in het jaar dat de Berlijnse muur valt. Precies in dat jaar raakt de moeder van Alex in coma maar komt na 8 maanden weer bij. De familie moet voorzichtig met haar omgaan want elke schok zou fataal kunnen zijn en ze kunnen dus niet vertellen dat de muur is gevallen. Ze zorgen op allerlei manieren ervoor dat de moeder er niet achter komt, door bijvoorbeeld zelf nieuwsberichten op te nemen, potjes eten overgieten in oude potjes van voordat de muur was gevallen etc. etc. De moeder begint zich steeds beter te voelen en wat nou als ze naar buiten gaat… Deze film heeft op IMDB een 7.8 van mij krijgt de film een dikke 8!

‘White Oleander’: Genre: Drama. Deze film is uit 2002 en gaat over een meisje van 15 waarvan de moeder in de gevangenis komt vanwege verdenking van moord. De moeder is een kunstenares en het meisje ‘Astrid’  heeft niet een hele ‘normale’ opvoeding gehad. Omdat haar moeder in de gevangenis zit komt Astrid van het ene in het andere pleeggezin terecht. Deze film heeft op IMDB een 7 en ik geef de film een 7,5.

‘The Reader’: Genre: Drama / Romantiek. Een film met Kate Winslet wat zich afspeelt in Duitsland (wordt wel Engels in gesproken). Het gaat over een jonge Duitse scholier ‘Michael Berg’ die na schooltijd lopend vanaf de tram zich behoorlijk beroert voelt, zo erg dat hij begint te overgeven op straat. Hij wordt geholpen door tramconductrice ‘Hanna’. Zij is twee keer zo oud als Michael maar ondanks dat wordt hij helemaal verliefd op haar. Ook zij lijkt verliefd op hem te worden en al snel hebben ze een ‘relatie’. Hij leest haar het ene boek na het andere voor en zij luistert altijd aandachtig. Op een dag is Hanna zomaar ineens verdwenen. Acht jaar later wanneer Michael een rechtenstudent is en het nazitribunaal observeert, ziet hij ineens Hanna die berecht wordt. Zij wordt berecht voor een vreselijke daad en Michael realiseert zich dat zijn jeugdliefde een heel groot geheim met zicht mee droeg. Deze film heeft op IMDB een 7.7 ik geef de film een 8.

‘Elizabethtown’: Genre: Drama / Komedie. Een film met niemand minder dan Orlando Bloom en Kirsten Dunst die in 2005 is uitgekomen. Het gaat over een succesvolle ontwerper ‘Drew Baylor’ waarvan zijn leven op een dag een dramatische wending krijgt. Hij heeft iets ontworpen wat niemand wil kopen en op dezelfde dag overlijd ook nog eens zijn vader. In het vliegtuig op weg naar Elizabethtown ontmoet hij ‘Claire’, een optimistische stewardess. Zij besluit dat zij hem letterlijk en figuurlijk de weg terug naar huis gaat wijzen en zo hem te leren hoe het is om echt te leven en lief te hebben. Deze film heeft op IMDB een 6,3 ik geef de film een dikke 7.5.

‘The Boy in the Striped Pyjamas’: Genre: Drama / Oorlog. Deze film zag ik een tijdje geleden en heeft echt wel indruk gemaakt. De film speelt zich af in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het gaat over de 8-jarige Bruno die verhuist naar een andere plaats waar het heel rustig is en hij heeft niemand om mee te spelen. Hun nieuwe huis staat naast een concentratie kamp met een hele hoge hek. Bruno is een echte ontdekker en besluit daarom op onderzoek uit te gaan naar de mensen achter het hek. Op een gegeven moment ontmoet hij een jongetje van zijn leeftijd achter het hek en zo ontstaat er een vriendschap, een vriendschap wat uiteindelijk voor heel wat problemen zorgt. Deze film heeft op IMDB een 7.8 ik geef de film een 8.

‘P.S. I Love You’: Genre: Drama / Romantiek. Een film met o.a. Hillary Swink en Gerard Butler die in 2007 uitkwam. Het gaat over Gerry en Holly die een relatie hebben en ook al zijn ze het niet altijd met elkaar eens, ze zijn voor elkaar gemaakt. Dan komt Gerry te overlijden en Holly is erg verdrietig en sluit zichzelf compleet af. Totdat ze een brief krijgt in de post met Gerry’s handschrift. In deze brief staat dat er in totaal twaalf brieven zijn en dat zij elke een maand een nieuwe krijgt, een jaar lang. In die brieven staan instructies die zij moet volgen en zo wordt het een jaar vol avonturen. Deze film heeft op IMDB een 6.9 ik geef de film een 7.5.

‘Pretty Woman’: Genre: Komedie / Romantiek. Deze film is alweer behoorlijk oud en kwam in 1990 uit, maar daarom zeker niet minder leuk. In de film spelen o.a. Julia Roberts en Richard Gere. Het gaat over de rijke zakenman Edward die een hoertje meeneemt naar zijn  hotel. Hij is erg van haar gecharmeerd en tijdens zijn verblijf in Los Angeles huurt hij haar in voor die periode. Ze leren heel veel van elkaar, zo leert Edward een beter mens te zijn en Vivian leert hoe ze zich ladylike moet gedragen. Uiteindelijk worden ze verliefd op elkaar, maar een relatie tussen hun is natuurlijk onmogelijk…Deze film heeft op IMDB een 6.7 ik geef de film een 8.

Dit was alweer mijn top 10 en ik hoop dat er wat voor je tussen zit. Wel opvallend trouwens dat ik overduidelijk hou van het genre ‘drama’. Ken jij ook mooie film(s) die ik moet zien, deel het bij de comments…

121 Comments on Mijn film top 10 #3

 1. Katinka de Rover
  6 oktober 2011 at 09:21 (11 jaar ago)

  Leuk lijstje met films, ik heb ze bijna allemaal al gezien behalve Amelie, wel al heel vaak van gehoord maar nooit de moeite nog genomen eens zelf op te zetten. Misschien toch maar een keertje doen dan.

 2. Desirée
  6 oktober 2011 at 09:57 (11 jaar ago)

  Veel hiervan heb ik er gezien, mooie films zitten ertussen.

 3. femketje
  6 oktober 2011 at 10:03 (11 jaar ago)

  ps i love you is zoooo mooi 😀

 4. Lies
  6 oktober 2011 at 10:03 (11 jaar ago)

  Jij hebt een heleboel films i je top 10 staan die ik ook echt geweldig vind! Pretty woman! Ps i love you, geweldige films!

 5. Leonie
  6 oktober 2011 at 10:13 (11 jaar ago)

  Je hebt weer leuke films uitgekozen. Het merendeel hiervan heb ik al gezien maar ik vind het altijd leuk om te lezen welke films jij aanraadt. Doe jij ook een filmchallenge? Uit dit artikel heb ik weer inspiratie om films te kijken voor mijn challenge!

 6. Priscilla
  6 oktober 2011 at 10:23 (11 jaar ago)

  Ik vind The Reader zo mooi <3

 7. Amber
  6 oktober 2011 at 11:02 (11 jaar ago)

  Goede smaak 😉 Heel erg veel goede films!!!

 8. Nannick
  6 oktober 2011 at 14:39 (11 jaar ago)

  Wow faal, ik heb van deze films maar 1 gezien. En dat is pretty woman. De rest ken ik allemaal niet ;0 hahaha.

 9. Marieke
  6 oktober 2011 at 15:17 (11 jaar ago)

  ik heb ze volgens mij allemaal gezien en het zijn inderdaad leuke/goede films

 10. Femke
  6 oktober 2011 at 15:42 (11 jaar ago)

  Pretty Woman is zooo leuk <3

 11. Lisa
  6 oktober 2011 at 16:06 (11 jaar ago)

  De meeste heb ik ook gezien en zijn inderdaad leuk, “P.S: I Love You” is mooi maar triest en “Pretty Woman” is echt leuk ^^

 12. Noortje
  6 oktober 2011 at 16:44 (11 jaar ago)

  Haha wat grappig, bij je vorige twee ‘Film top 10’s had ik er bijna geen gezien, maar bij deze heb ik ze op één na allemaal gezien waarvan 3 zelfs op/voor school!

  Leuk lijstje 🙂

 13. Lisa!
  6 oktober 2011 at 16:55 (11 jaar ago)

  Leuke films!
  The boy in the striped pyjamas wil ik echt heel graag zien!

 14. patricia
  6 oktober 2011 at 18:33 (11 jaar ago)

  ps i love you en pretty women zijn echt super leuk!! die kan ik wel 100 keer kijken zonder dat ze gaan vervelen!! 🙂
  the sweetest thing al eens gezien? die is ook erg leuk!!

 15. Josephine
  6 oktober 2011 at 18:35 (11 jaar ago)

  Amelie wil ik zeker nog een keer zien!

 16. Kelly
  6 oktober 2011 at 19:09 (11 jaar ago)

  Ik heb ook veel van deze films gezien. Boy in the striped pyamas is echt ook één van mijn favorieten.

 17. Tedje
  6 oktober 2011 at 19:36 (11 jaar ago)

  Allemaal prachtige films ♥

 18. Marjolein
  6 oktober 2011 at 19:59 (11 jaar ago)

  Leuke films hoor ;d

 19. Nynke-Boudien
  7 oktober 2011 at 10:44 (11 jaar ago)

  PS I Love You is echt één van de mooiste films ooit!

 20. priscella
  7 oktober 2011 at 15:02 (11 jaar ago)

  Mooie films zitten er tussen!!

 21. Joyce
  9 oktober 2011 at 00:08 (11 jaar ago)

  White Oleander is de enige film die ik nog niet heb gezien en je hebt een flink aantal van mijn favorieten al er tussenuit weten te pikken! (: Ik mis I am Sam en Pay it forward alleen nog. Als je niet vies bent van een beetje Duitse taal, zou ik zeker Kokowäah eens kijken, die is echt geweldig.

 22. Martine
  9 oktober 2011 at 12:23 (11 jaar ago)

  Zitten echt mooie films tussen! Iedereen zegt altijd dat ik Amelie moet kijken, maar heb er eigenlijk nooit echt de moeite voor genomen.. Toch maar eens doen! Die met Kate Winslet en Orlanda Bloom lijken me ook wel tof!
  x Martine

 23. roos
  20 oktober 2011 at 18:44 (11 jaar ago)

  Ps I love you en Amelie staan ook zeker bij mijn lievelingsfilms!
  The boy in the striped pyjama vond ik echt vreselijk. Het is wel echt een goede film, maar ik vond hem zo zielig. En ik kan er niet zo goed tegen als ik me echt vervelend ga voelen bij een film laat maar zeggen 🙂