Deel 1: In drie weken bikiniproof!

Ik hoor je denken ‘Bikiniproof? Het is winter’. Maar zo heet de titel van het boekje die belooft dat je binnen drie weken bikiniproof bent. Voorlopig hoef ik niet te paraderen in mijn bikini, toch zou ik wel weer iets strakker in mijn vel willen zitten. Voorheen sportte ik in principe elke dag (minimaal 30 minuten fietsen en 1,5 paardrijden) maar tegenwoordig zit ik eigenlijk alleen maar thuis en krijg ik weinig beweging op het lopen met Puck na dan. En geloof me, dat zie ik aan mijn lichaam. Ik ben dan wel slank, maar het mag allemaal wel weer wat strakker. Dat hoop ik te gaan bereiken met de oefeningen in het boekje…

Ik moet wel eerst even zeggen dat ik het lastig vind om hier een artikel over te schrijven. Vooral omdat ik een beetje bang ben dat sommige meiden denken ‘je bent slank, waarom zou je af willen vallen’. Maar het punt is: Ik wil niet afvallen, ik wil alleen weer iets gespierder worden op sommige plekken. Ook wil ik weer wat meer conditie krijgen zodat ik weer wat meer vertrouwen krijg in mijn lichaam. Omdat mij ook wel eens is gevraagd in comments en in mailtjes hoe ik zo ‘slank’ blijf leek het me wel leuk om hier toch iets over te schrijven. Maar het allerbelangrijkste is gewoon dat jezelf lekker in je vel zit. Maar ik weet zeker wanneer ik mijn buik en benen weer wat strakker heb, dat ik automatisch letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel zit!

Eerlijk gezegd ben ik nog wel een beetje sceptisch of ik in drie weken echt bikiniproof kan worden, maar we zullen het zien.Vanaf vandaag ga ik elke dag 30 minuten oefeningen doen die in het boekje staan beschreven. Het fijne is dat ik deze oefeningen gewoon lekker thuis kan doen en ik hoef er dus niet speciaal voor uit huis te gaan. Hieronder zie je de oefeningen die ik ga doen. Ik ga mij vooral concentreren op de probleemzones van de vrouw: Namelijk mijn buik, billen en benen.

Voor de rest ben ik de laatste tijd ook bewuster bezig met mijn voeding. Zo probeer ik elke ochtend te beginnen met een yoghurtsmoothie, vaak met wat yoghurt, aardbeien en een banaan. De banaan wissel ik af met appel omdat voor mij een banaan tot verstopping kan lijden en dat is niet zo fijn. Voor de rest probeer ik ook minder te snaaien en grijp ik bijvoorbeeld eerder naar iets als een stukje fruit, bouillon of een cracker. Ik doe dit niet per se om af te vallen maar meer omdat ik bewuster wil leven en niet allerlei slechte producten binnen wil krijgen. Ook is het zo dat suiker paniekaanvallen kan uitlokken, dus nu ben ik veel voorzichtiger geworden met suiker dan voorheen. Het fijne is, ik merk ook echt dat ik veel minder paniekaanvallen heb sinds ik minder suiker eet. Ook heb ik altijd een beetje last van darmen en suiker zorgt bij mij ook heel erg voor een opgeblazen gevoel en dat heb ik nu ook veel minder. Natuurlijk heb ik trouwens ook wel eens zo mijn momenten, bijvoorbeeld tijdens de maandelijkse sores. Ook dan kan ik nog flink te buiten gaan aan chocolade, koekjes en chips en volgens mij moet dat af en toe ook gewoon lekker kunnen.

Vanaf vandaag ga ik dus beginnen met mijn oefeningen en ik ben heel benieuwd hoe het gaat. Ongetwijfeld ga ik eerst wel spierpijn krijgen, dan weet ik in ieder geval dat ik nog spieren heb. Ten slotte nog een vraag: Zouden jullie ook nog een deel 2 en deel 3 willen lezen, over hoe het gaat en of de oefeningen resultaat geven?

135 Comments on Deel 1: In drie weken bikiniproof!

 1. veerna
  21 oktober 2011 at 06:57 (11 jaar ago)

  Waar heb je dat boekje vandaan?

  xxx

 2. Steffie
  21 oktober 2011 at 07:43 (11 jaar ago)

  Hey,
  Bij mij is het altijd zo dat ik zoiets nooit vol hou dus zou graag een volgende post zien ^^.
  xx

 3. Marlous
  21 oktober 2011 at 07:52 (11 jaar ago)

  Ik ben wel nieuwsgierig of er echt resultaat komt, dus ik zou er wel meer over willen lezen ๐Ÿ™‚

 4. Josephine
  21 oktober 2011 at 08:12 (11 jaar ago)

  Haha, ik hou het ook nooit vol, dus ik ben benieuwd! ๐Ÿ˜€

 5. Fleur
  21 oktober 2011 at 08:52 (11 jaar ago)

  Gelijk heb je. Ik herken wel dat stukje van slank zijn maar weer strakker willen worden. Ik ben nu zelf ong 10 kilo te zwaar, en dan bedoel ik, ik weet dat ik me beter voel en mooier vind wanneer ik weer op mijn gezonde normale gewicht zit. Dus moet ik 10 kilo afvallen. Als anderen dat niet vinden, dat geeft niet, het is mijn lichaam en ik weet dat ik mooier ben wanneer mijn kledingmaat 38 (soms 36) echt weer goed zit. Ik ben niet dik nu maar wel op het randje van ongezond gewicht, heb net een BMI die aangeeft dat ik te zwaar ben. Goed dat je dus wรฉl over dit onderwerp schrijft! En heel veel succes met alle oefeningen. Ik zit al een poosje te denken over een artikeltje schrijven over gezond afvallen. Aangezien het een stok achter de deur voor me kan zijn… en toch is een beetje eng haha. Ik ben erg benieuwd of de oefenen je het resultaat zal geven waar je op hoopt! We horen het over een klein maandje van je =)

  • Ilse
   21 oktober 2011 at 14:30 (11 jaar ago)

   Ja, dit ben ik ook precies, haha. Ik ben nu al een maandje bezig met afvallen maar ik vind het erg moeilijk, er is wel wat resultaat maar niet veel. Dit komt ook grotendeels doordat ik gewoon best lui ben ingesteld en liever een boek lees of film kijk (of een cocktail drink.. Ook zo slecht!) dan dat ik sport.

   Ik wil graag een vervolg, ik ben heel benieuwd hoe het je af gaat!

 6. charile
  21 oktober 2011 at 09:50 (11 jaar ago)

  Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Succes ๐Ÿ™‚

 7. Dieuwertje
  21 oktober 2011 at 10:01 (11 jaar ago)

  Zou je het isbn nummer, titel en schrijver erbij willen zetten? ik ben best wel benieuwd naar het boek, maar als ik de titel google kan ik het helaas niet vinden!
  Veel succes (en plezier) ermee!

 8. Lian
  21 oktober 2011 at 10:01 (11 jaar ago)

  Ik ken het “probleem” en ik merk nu al dat de huid wat minder strak wordt (en we zijn nog maar net halverwege twintig!). Ik ben benieuwd naar het resultaat!

  x Lian

 9. Milou
  21 oktober 2011 at 10:25 (11 jaar ago)

  Ik herken het helemaal. Ik wil dat namelijk ook graag, alleen zak ik steeds weer terug naar mijn oude patroon. Als dit gaat werken, dan is het misschien ook wel wat voor mij ๐Ÿ™‚ .. Ik ben dus benieuwd ๐Ÿ™‚

 10. Ilona
  21 oktober 2011 at 10:34 (11 jaar ago)

  Leuk! Ik ben erg benieuwd of je het ook echt gaat zoen in 3 weekjes! Zo ja dan moet ik dat boekje ook!! Haha! Maar rij je niet veel meer paard? Wat zonde! Ik stap zo weer op de fiets na mijn paardje! Het is heerlijk weer! Maar ik moet zeggen dat elke dag rijden er voor mij ook niet meer in zit hoor.. Helaas.. Druk druk druk hรจ!

  • Sanne van Huis
   21 oktober 2011 at 11:44 (11 jaar ago)

   Helaas staat het paardrijden bij mij op een zeer laag pitje maar ik hoop snel weer veel te kunnen paardrijden ๐Ÿ™‚

 11. Dana
  21 oktober 2011 at 10:49 (11 jaar ago)

  Voor de gene die dit boekje interessant lijkt en toevallig een iphone hebben: Ik heb zelf een soort trainingschema-app van Nike. Het is een app die allerlei verschillende trainingen geeft, in allerlei verschillende zwaartes. Er staat instructie filmpjes bij, dus je kunt goed controleren of je het goed doet. Ik herken enkele oefeningen van hierboven dus ik dacht dat sommigen hier misschien wel iets aan zouden hebben.
  De app heet Nike Training en is speciaal toegespitst op vrouwen, op allerlei conditie niveaus. (dus ook voor de wat minder fitte dames zoals ik ;))

  Hoop dat jullie er wat aan hebben!
  En succes ermee Sanne!

  • Sanne van Huis
   21 oktober 2011 at 11:43 (11 jaar ago)

   Oh ik ga even naar die app kijken, lijkt me wel heel interessant ๐Ÿ™‚

   • Chantal
    21 oktober 2011 at 18:49 (11 jaar ago)

    Je hebt ook voor Andriod een app van Adidas. Het heet: Adidas miCoach .

    Liefs x

 12. Tamara
  21 oktober 2011 at 11:10 (11 jaar ago)

  Succes! Bewuster gaan leven is altijd goed, al is het maar voor een tijdje. Zo leer je ook weer genieten van de ‘gewone’ lekkere dingen als chips, chocola en/of een lekkere koek! ๐Ÿ™‚

 13. Kelly
  21 oktober 2011 at 11:35 (11 jaar ago)

  Ik zou zeker een vervolg willen lezen hoe het gaat!
  Waar heb je het boekje vandaan en hoeveel kost t?

  Zelf doe ik aan volleybal en herken een aantal van die oefeningen. Er zitten inderdaad oefeningen tussen waar je enorme spierpijn van krijgt, dus ik wens je succes!

  • Sanne van Huis
   21 oktober 2011 at 11:43 (11 jaar ago)

   Ik heb het boekje van mijn moeder gekregen dus ik heb geen idee waar ze het heeft gekocht maar het was in ieder geval een heel goedkoop boekje ๐Ÿ™‚

 14. Dad
  21 oktober 2011 at 11:51 (11 jaar ago)

  Voor alle duidelijkheid, het was geen hint van je moeder ๐Ÿ™‚

  • Sanne van Huis
   21 oktober 2011 at 12:16 (11 jaar ago)

   Haha…Klopt, ik had zelf om het boekje gevraagd ๐Ÿ˜€

 15. Rianne
  21 oktober 2011 at 14:34 (11 jaar ago)

  Zulk soort boekjes kan je ook bij boekenvoordeel krijgen. Misschien kennen jullie dat? Erg leuk hoor! Je hebt ook yoga, is ook prettig. Ik merk echt dat ik er leniger van wordt en m’n spieren zijn soepel. Liefs

 16. Puck
  21 oktober 2011 at 15:48 (11 jaar ago)

  Ik herken helemaal dat mensen mij niet begrijpen als ik wat strakker in mijn vel wil zitten. Ik ben heel dun, ik weeg namelijk 55 kilo en ik ben 1.74 meter lang. Ik wil absoluut niet afvallen, maar het mag van mij allemaal wel wat strakker. Elke dag 30 minuten sporten, pfoeh! Maar oke, 3 weekjes hou ik wel vol. Na m’n toetsweek ga ik meteen beginnen. Waar heb je dit boekje gekocht? Ik ga ook die app downloaden, lijkt me ook erg handig

 17. Ilda
  21 oktober 2011 at 19:11 (11 jaar ago)

  Ik ben heel benieuwd, schrijf maar lekker door!!

 18. Amber
  21 oktober 2011 at 19:57 (11 jaar ago)

  Ik zou graag meer willen lezen omdat ik hetzelfde probleem heb! Ik wil dan wel afvallen, niet HEEL veel maar wel wat. Sinds ik thuis zit, nu zo’n 7 jaar is mijn stofwisseling is ruststand gegaan en verbrand ik helemaal niks meer als ik niet intensief iets doe. (Tot een paar jaar geleden moest ik modifast shakes drinken NAAST mijn eten om aan te komen).
  Omdat ik dus door angst/lichamelijk problemen thuis zit kan ik ook niet naar het zwembad fietsen en even lekker baantjes trekken of een grote ronde hardlopen ofzo.
  Ik eet ook minder suiker en merk dat paniekaanvallen nu ook iets minder zijn, of in ieder geval, minder heftig worden. Bij mij is het alleen rond mijn menstruatie nog 10x erger dan normaal, maar daar valt weinig aan te doen. Ik was vorig jaar weer begonnen met de pil maar daar werd het alleen NOG maar erger door en ik durfde toen niet eens meer naar de supermarkt hier aan de overkant, dus daar ben ik maar snel weer mee gestopt. ๐Ÿ™

 19. Cynthiiaa
  21 oktober 2011 at 21:43 (11 jaar ago)

  Leuk artikel, voornamelijk omdat je het echt voor jezelf doet, om gespierder te worden. ๐Ÿ™‚ Ik wil zeker een deel twee en drie lezen! ๐Ÿ˜€ Goood luck!

 20. maaike
  22 oktober 2011 at 10:32 (11 jaar ago)

  hoop dat je het vol houdt! ik hou dat soort dingen nooit vol haha ๐Ÿ™‚

 21. Samantha
  22 oktober 2011 at 12:36 (11 jaar ago)

  Ik ben benieuwd of het goed vol te houden is en of het ook daadwerkelijk verschil zal maken!! Ik ga voor het einde van het jaar nog naar Curacao, dus wat dat betreft, is dit ook wel iets voor mij hahah. Ik doe met je mee!

  • Sanne van Huis
   23 oktober 2011 at 14:00 (11 jaar ago)

   Ik ben ook heel benieuwd of ik verschil ga zien en als je met me mee gaat doen, heel veel succes!

 22. loesje85
  22 oktober 2011 at 13:39 (11 jaar ago)

  Miss heb je een ISBN nummer voor ons?
  Ik ben wel benieuwd…Ik hoef zelf ook niet af te vallen of anders.. maar het zou fijn zijn om na de zwangerschap wel weer “snell-er” mijn oude figuur te hebben.. Dus met zo’n boekje zou het wel goed uitkomen…Lijken ook wel oefeningen die je rustig op de grond kan doen met een kruipende baby ๐Ÿ˜‰ haha.

  Ik ken het “probleem” ook wel.. Ja ik ga lekker hardlopen op de loopband (zeg ik dan).. reactie: Maar dat heb je toch helemaal niet nodig…. uhm… conditie van mij was 0 (en nu ook weer)… dus afvallen is niet het doel maar opbouwen van conditie en spieren is.
  Dusss…veel succes en ja updates lezen lijkt mij fijn! ๐Ÿ™‚
  xx

 23. fre
  23 oktober 2011 at 14:45 (11 jaar ago)

  hmm,ben benieuwd! Want bij mij haak ik halverwege weer af..

 24. Lisa
  24 oktober 2011 at 14:59 (11 jaar ago)

  Kan je een foto van de voorkant laten zien? Of vertellen wie de schrijfster is?x

 25. Katinka de Rover
  24 oktober 2011 at 16:18 (11 jaar ago)

  Ik ben ontzettend benieuwd naar hoe het over een week of 2 gaat. Ik heb het boekje zelf ook, ooit eens gekocht op een rommel/boekenmarkt ofzow. En ik heb het toen ruim 1 week vol gehouden. Kortom eind resultaat heb ik nooit behaald.
  Als er bij jou straks uitkomt dat dit toch blijkt te werken duik ik het boekje gelijk weer op en begin ik ook.

 26. Nannick
  28 oktober 2011 at 18:41 (11 jaar ago)

  Succes en ik ben benieuwd!

 27. xx_Patries_xx
  30 oktober 2011 at 17:29 (11 jaar ago)

  succes hoor…!

 28. Pauline P
  12 december 2011 at 21:16 (11 jaar ago)

  En? Werkte het?

  (Ben nieuw hier en zit een en ander door – of eigenlijk terug – te lezen. Zag dat je problemen hebt met je B12 opname, wist je dat dat o.a. ook paniekaanvallen kan veroorzaken? Google maar eens op Stichting B12 Tekort, dan weet je binnen 5 minuten meer over B12 dan je huisarts…)