Ooglook: Autumn Inspired!

Vandaag een ooglook die ik heb gemaakt met de 88 Metal Mania Palette. Dit palette gebruik ik eigenlijk nooit. Vraag me niet waarom, want gisteren werd ik weer aangenaam verrast door de mooie kleuren en goede pigmentatie. Omdat er in de Metal Mania Palette voornamelijk donkere en warme tinten zit, besloot ik een look te maken die goed past bij de herfst. Misschien een beetje vroeg, maar zo kun je alvast wel wat inspiratie op doen…

Persoonlijk vind ik de look wel heel mooi alleen ik denk wel dat deze look beter staat bij bruine/groene ogen. De kleuren doen me wel direct denken aan de herfst, ook zijn deze kleuren komend seizoen helemaal trendy! Wat ik altijd een beetje jammer vind is dat mijn camera de kleuren altijd een beetje flets maakt. Maar ik ben al heel hard aan het sparen voor een spiegelreflex dus binnenkort kunnen jullie foto’s van betere kwaliteit verwachten…


Natuurlijk begon ik met een oogschaduwbasis en hiervoor gebruikte ik die van John van G. Daarna ging ik aan de slag met vier kleuren uit de 88 Metal Mania Palette. Normaal gesproken kies ik altijd voor een hele lichte kleur aan de binnenkant van mijn oog, maar nu voor de verandering koos ik voor een groene kleur. Mijn binnenste ooghoek heb ik wel een klein beetje voorzien van wat witte oogschaduw, zodat het iets meer oplicht. In het midden tot het uiteinde van mijn bewegende ooglid heb ik een oranje kleur gebruikt. In mijn buitenste ooghoek en tot halverwege mijn crease heb ik een donkerbruine kleur gebruik. Ik zette een heel dun en subtiel lijntje op mijn ooglid met een eyeliner van H&M. Op mijn waterlijn zette ik vervolgens een lijntje met de gelliner van Catrice. De look maakte ik af door een laagje mascara en hiervoor gebruikte ik de ‘They’re Real van Benefit’.

Wat vind jij van deze ooglook? Binnenkort trouwens een wat heftigere ooglook die wat minder draagbaar is maar waar je misschien wel inspiratie door krijgt…