Review: Catrice Ultimate Colour Lipstick

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik niet zo’n hele grote fan van lipstick ben. Ik smeer liever gewoon wat balsem of lipgloss op lippen. Toch merk ik dat ik de laatste tijd steeds vaker grijp naar mijn lipsticks, dus het lijkt erop dat ik er steeds meer aan ga wennen. Over de Catrice Ultimate Colour Lipstick heb ik een heleboel positieve reviews gelezen en dat maakte mij natuurlijk wel een beetje nieuwsgierig. Ik kocht drie kleuren lipstick uit de vernieuwde collectie van Catrice, namelijk: Pink me Up, Call the ambulance en Frozen Rose. Benieuwd wat ik van deze lipproducten vind, lees dan snel verder…

Wat mij meteen opviel is de simpele verpakking van de lipstick, ‘less is more’. De lipstick voelt ook best wel zwaar aan en daardoor oogt en voelt de lipstick helemaal niet goedkoop. Het draaien gaat ook heel soepel, dus over de verpakking van de lipsticks ben ik erg tevreden. De lipstick zelf heeft best een gekke vorm. Ik zie de laatste tijd wel steeds vaker deze vorm stick en ook Catrice heeft sinds de vernieuwing van hun collectie de vorm aangepast. De vorm is zo gemaakt dat je makkelijker je lippen kunt stiften. Eigenlijk breng ik mijn lipstick niet op die manier aan. Ik gebruik namelijk of een kwastje of ik dep wat lipstick met mijn vingers op mijn lippen voor een subtiel effect. Beide manieren werken voor mij net wat preciezer.

Natuurlijk toen ik de lipstick kocht ben ik ze meteen even gaan swatchen en toen viel het me al op dat de lipstick super goed gepigmenteerd is en ook nog eens een creamy textuur heeft. Wanneer je het op je lippen smeert dan is de pigmentatie nog steeds top en het voelt fijn aan op je lippen. Ik heb ook wel eens lipstick gehad die je lippen uitdrogen en misschien dat ik daardoor niet zo’n fan ben van lipstick omdat ik daar altijd aan denk. Maar deze voelt heel lekker romig aan op de lippen, een beetje zoals een lippenbalsem. De lipstick heb ik een keertje de hele dag gedragen en ik moest het af en toe wel bijwerken. Eten en drinken overleefde de lipstick niet, maar volgens mij zijn er ook maar weinig lipsticks die de hele dag perfect blijven zitten.

(Van links naar rechts, Frozen Rose, Pink me Up en Call the ambulance)

Mijn favoriete kleur van deze drie is ‘Call the ambulance’ een mooie rode koele kleur waardoor mijn tanden optisch wat witter lijken. Ook vind ik Pink me Up een heel mooi warm kleurtje alleen mijn tanden lijken dan al snel wat geler en dat vind ik dan wat minder. Frozen Roze is mijn minst favoriete kleurtje want eigenlijk maakt die mijn huid heel flets en daardoor pakt die een beetje ‘fout’ uit op mijn lippen.

Conclusie: Ik vind het een erg fijne lipstick. Het is goed gepigmenteerd en is lekker creamy. De verpakking voelt en ziet er ook goed uit. Of ik meer kleurtjes ga kopen dat weet ik niet, maar dat komt meer omdat ik deze drie eigenlijk het allerleukste vind. De Catrice Ultimate Colour lipstick kun je kopen bij Kruidvat en kosten €3,99 per stuk. Heb jij ook lipsticks van Catrice en ben jij ook zo tevreden?

95 Comments on Review: Catrice Ultimate Colour Lipstick

 1. Sabine
  15 juli 2011 at 10:57 (11 jaar ago)

  ze zien er echt superfijn uit! ik heb ze niet maar wil er nu misschien wel een kopen <3

 2. Jasmijn
  15 juli 2011 at 11:31 (11 jaar ago)

  Ik ben ook niet zo’n fan van lipstick, ik probeer het vaak, maar dan zie ik er meteen weer uit als een clown. Maar deze zijn niet zo duur en ik vind Catrice echt een topmerk, dus misschien ga ik er binnenkort ook wel een kopen. In elk geval bedankt voor deze review! Ik vind je site erg leuk, ga zo door!

 3. Axelle
  15 juli 2011 at 12:05 (11 jaar ago)

  ik heb een fel-oranje lipstick en hij is echt geweldig !

 4. Janneke
  15 juli 2011 at 12:10 (11 jaar ago)

  Ik heb er ook een paar, de kleuren vind ik erg leuk! Maar vind ze wel iets tΓ© romig, waardoor ze niet goed blijven zitten.

 5. DesirΓ©e
  15 juli 2011 at 13:01 (11 jaar ago)

  Mooie lipsticks! ^_^

 6. janne
  15 juli 2011 at 13:06 (11 jaar ago)

  wauww mooie kleurtjes!

 7. fre
  15 juli 2011 at 13:12 (11 jaar ago)

  ik heb 1 lipstick van de ultimate shine collectie shy flamingo die bevalt echt goed ik wou ook frozen rose kopen maar die was bij ons uitverkochy >_<

 8. Samantha
  15 juli 2011 at 13:31 (11 jaar ago)

  Ik heb Frozen Rose en bij mij staat hij wel goed! Hele fijne textuur zijn ze πŸ™‚

 9. patricia
  15 juli 2011 at 13:33 (11 jaar ago)

  ik ga morgen gelijk even kijken bij de kruidvat πŸ™‚
  zal mij benieuwen! ik had gisteren trouwens net als jou
  dat mijn kwastje van de nagellak vast zat in het flesje en ik
  alleen de dop in mijn hand had..dus je bent niet de enige πŸ˜‰ hahaha..
  fijn weekend! en geniet vandaag van het mooie weer want het word
  weer *piep* weer.. zucht!

 10. femketje
  15 juli 2011 at 13:44 (11 jaar ago)

  super mooie tinten πŸ˜€ ben zelf ook echt gek op die lipsticks ;D

 11. Fleurβ™₯
  15 juli 2011 at 13:56 (11 jaar ago)

  Mooie kleurtjes! Wel jammer dat je ze niet op je lippen hebt geswatched:(

  • Yvonne
   15 juli 2011 at 14:02 (11 jaar ago)

   Ja, dat vind ik ook πŸ™

 12. Joyce
  15 juli 2011 at 14:05 (11 jaar ago)

  Wat een leuke kleuren! Mis wel je lipswatches πŸ˜€

  • Sanne van Huis
   15 juli 2011 at 14:06 (11 jaar ago)

   Die vind ik altijd zo niet charmant πŸ˜‰ maar ik denk dat je lipstick nog wel voorbij ziet komen op mijn blog met looks πŸ™‚

 13. jantine
  15 juli 2011 at 20:47 (11 jaar ago)

  Erg mooi hoor!

 14. emma
  16 juli 2011 at 10:35 (11 jaar ago)

  hele mooie kleurtjes!

 15. Nynke-Boudien
  16 juli 2011 at 18:13 (11 jaar ago)

  Ik heb frozen rose ook en ik vind het een mooie lipstick. Wel vind ik ze ook erg creamy, waardoor ze niet altijd mooi egaal dekkend zijn.

 16. Felicia
  18 juli 2011 at 00:30 (11 jaar ago)

  Wat leuk dat je hier ook een blogje over hebt gedaan!
  Ik heb zelf ook Pink Me Up en ik heb ook Lobster Love.
  Ik was persoonlijk op zoek naar een fashionable rood kleurtje en dat is hiermee prima gelukt.
  Ben het met je eens dat de textuur heel creamy is en dat hij (jammer genoeg) eten & drinken niet overleeft, maar daarnaast blijft er toch altijd wel veel pigment over.

  Zelf gebruik ik er het bekende beauty trucje voor, door na het aanbrengen van de lipstick, een tissue of zakdoekje dubbel te vouwen en er even met je lippen op ”knijpen”.

  Zo blijft er genoeg pigment over en heb je minder snel last van uitvegen!