Benefit Cha Cha tint ‘Mango-tinted’ Lip & Cheek stain!

Vele bloggers schreven al over dit product waar ik al een tijdje nieuwsgierig naar was, ik heb het over de de lip & cheek stains van Benefit. Sowieso vind ik Benefit een erg leuk merk met veel originele producten. Je had al de soorten ‘Posietint’ en ‘Benetint’ en daar is ‘Cha Cha tint’ sinds kort bijgekomen. Een oranje gekleurde stain die multifunctioneel is, want het kan gebruikt worden voor zowel de lippen als voor de wangen…

Dit is wat Benefit zegt over het product:

This mango-tinted stain beautifully blushes lips & cheeks with a tropical sunset hue. Smooch-proof & smudge-proof, this sheer stain will have you looking deliciously sun-kissed for hours.

Laten we eerst eens kijken naar de verpakking, die vind ik namelijk geweldig. Bij het zien van het flesje moet ik eerder denken aan een nagellak. Niet alleen het potje doet me er aan denken ook ‘moet’ je met een kwastje het product aanbrengen. Als je niet beter zou weten zou je het zo op je nagels smeren. Maar het is dus een lip & cheek stain, don’t forget!

De kleur van de stain is feloranje en bij het zien van de kleur wil ik het liefst meteen op vakantie naar een zonnig oord. Het is een kleur waar je erg vrolijk van wordt. Bij het zien van het oranje goedje weet ik dat ik voorzichtig te werk moet gaan, helemaal omdat het een stain is en die blijft vaak uren goed zitten omdat het in de huid trekt. Je zou bij deze kleur misschien een zoete geur verwachten maar het product is eigenlijk zo goed als geurloos.

(swatch van de stain)

(Omdat veel van jullie graag een full face foto willen zien heb ik het zojuist even opgedaan. Zoals je kunt zien geeft het een heel natuurlijk effect, ik hou ervan!)

Het aanbrengen van de Benefit Cha Cha tint heeft even wat oefening nodig. Omdat het een stain is trekt het eigenlijk direct in je huid en het laatste wat je wilt zijn vlekken op je gezichtshuid. Ik doe eerst wat product op de rug van mijn hand en dan breng ik het snel met mijn vinger aan op mijn huid. Nadeel is dat je wel een beetje een oranje vlek krijgt op je hand, maar beter daar dan op je gezicht. De kleur van de Cha Cha tint is heel natuurlijk, vooral als je het gebruikt als blush voor op je wangen. Je krijgt gewoon een gezonde blos op je wangen. Doordat het zo natuurlijk is vind ik het een erg leuk product om in mijn stash te hebben. Naast dat het een mooi product is blijft het ook nog eens erg lang op je huid zitten. Op mijn lippen vind ik het iets minder. Dit komt vooral omdat ik sowieso niet echt hou van oranje/rood op mijn lippen omdat het mijn tanden optisch wat geler maakt. Maar voor mijn wangen vind ik het zeker een heel fijn en mooi product!

Conclusie: Leuke verpakking en erg mooi product! Heel goed gepigmenteerd en het blijft zeker paar uur goed zitten. Wel moet je even goed oefenen met het aanbrengen want je krijgt al snel vlekken. Enige echte nadeel wat ik kan verzinnen is dat het een prijzig product is. Voor een flesje Benefit Cha Cha tint van 12,5 ml betaal je €37,50 en kun je alleen kopen bij Sephora.

 

Dit vind je vast ook leuk...

15 Comments on Benefit Cha Cha tint ‘Mango-tinted’ Lip & Cheek stain!

 1. kimberly
  29 juli 2011 at 09:14 (9 jaar ago)

  Ik ben onwijs benieuwd naar dit product, heb er al zoveel over gelezen.

  Beantwoorden
 2. Jennifer
  29 juli 2011 at 10:14 (9 jaar ago)

  Leuk product! Maar waar ik nog altijd heel benieuwd naar ben zijn fullface foto’s van de beautybloggers. Ik wil écht zien hoe dat er nou uitziet op je gezicht.

  Beantwoorden
 3. Miranda
  29 juli 2011 at 10:32 (9 jaar ago)

  Dit lijkt mij zo’n fijn product. Ik ben benieuwd hoe het bij jou staat ;D

  Beantwoorden
 4. femketje
  29 juli 2011 at 11:36 (9 jaar ago)

  deze lijkt mij ook echt super fijn en handig :D

  Beantwoorden
 5. Myrthe
  29 juli 2011 at 11:38 (9 jaar ago)

  Deze lijkt me echt fijn! Ik heb ook een Cheek & Lip Tint van 2True en die vind ik erg mooi dus ik ben benieuwd naar deze! :)

  Beantwoorden
 6. Femke
  29 juli 2011 at 11:55 (9 jaar ago)

  Vind hem nog steeds geweldig!

  Beantwoorden
 7. Ellen
  29 juli 2011 at 15:57 (9 jaar ago)

  lijkt me een heel interessant product en leuk om te hebben.

  Beantwoorden
 8. Joyce
  29 juli 2011 at 16:26 (9 jaar ago)

  Ik vind hem zelf veel te prijzig, maar dat neemt niet weg dat het echt een geweldig leuk product is. Ben benieuwd naar je fullface, die mist op veel beautyblogs nog!

  Beantwoorden
 9. Bayla
  30 juli 2011 at 09:44 (9 jaar ago)

  Het staat je werkelijk prachtig.

  Beantwoorden
 10. Lisa
  31 juli 2011 at 02:02 (9 jaar ago)

  Ziet er heel mooi uit, staat je goed ^^

  Beantwoorden
  • Dayanara
   4 maart 2014 at 09:08 (6 jaar ago)

   At last, soneome who knows where to find the beef

   Beantwoorden
  • Eeda
   19 februari 2015 at 04:58 (5 jaar ago)

   It’s always a relief when someone with obvious extsrpiee answers. Thanks!

   Beantwoorden
  • ArieMargo
   25 maart 2015 at 03:11 (5 jaar ago)

   Hey, that’s polfreuw. Thanks for the news.

   Beantwoorden
 11. flutterby271
  31 juli 2011 at 16:49 (9 jaar ago)

  Ik heb zelf de Posie Tint en ondanks de prijs heb ik nooit spijt gehad van die aankoop. Ik ga bijna nooit de deur uit zonder een beetje op mijn wangen gedaan te hebben. Voor mijn lippen gebruik ik het eigenlijk nooit. Echt heel erg fijn en zeker een aanrader!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *