DIY gezichtsmasker met aardbeien!

Afgelopen weekend zat ik heerlijk te snoepen van mijn aardbeien en ik ging even Googlen of ik er ook meer mee kon dan alleen ze op eten. Wat blijkt, aardbeien zijn ook heel goed voor je huid omdat ze o.a. vitamine C bevatten. Er zaten een paar aarbeien tussen die er niet zo lekker uitzagen en deze heb ik gebruikt voor een masker. Benieuwd naar het ‘recept’ lees dan snel verder…

Wat heb je voor dit masker nodig: Paar aardbeien (beetje afhankelijk van de grootte), karnemelk of yoghurt en honing. Zoals je ziet heb je er maar weinig ingrediënten voor nodig en het is echt een heerlijk masker. Aardbeien bevatten vitamine C wat erg goed is voor je huid. Ze hebben een reinigend en verstrakkend effect op de huid en zijn erg geschikt als je bijvoorbeeld een vette huid hebt. Ook zorgen ze dat grove poriën minder zichtbaar worden.Karnemelk is erg goed voor de huid het werkt namelijk verkoelend, de huid wordt strakker en het kan zelfs bij langer gebruik zorgen voor minder zichtbare rimpeltjes. Honing heeft een verzachtende werking voor je huid en maakt elk huidje zijdezacht!

Ik deed de al deze ingrediënten in onze blender, je zou het ook eventueel gewoon kunnen prakken als je geen blender hebt.

Daarna bracht ik het aan op mijn gezicht en liet het 15 minuutjes intrekken. Daarna spoelde ik het met lauw/warm water eraf en mijn huid voelde heerlijk zacht en ik rook de hele avond naar aardbeitjes.

Tip: Dit masker is ook heel geschikt als je toch per ongeluk te lang met je gezicht in de zon hebt gezeten en je verbrand bent. Aardbeien en karnemelk/yoghurt zijn beide hele goede producten om je huid wat verkoeling te geven.

 

Dit vind je vast ook leuk...

12 Comments on DIY gezichtsmasker met aardbeien!

 1. Aranka
  4 mei 2011 at 15:28 (9 jaar ago)

  Ik heb hem ook een keer gemaakt :D Was echt heel erg lekker.

  Beantwoorden
 2. Jennifer
  4 mei 2011 at 16:03 (9 jaar ago)

  Is het ook lekker om op te eten? Ik vind aarbeien altijd zo duur, beetje zonde om ze niet op te eten, eigenlijk!

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   4 mei 2011 at 16:07 (9 jaar ago)

   Heb ik niet geprobeerd, maar ik denk wel dat het kan. Ik heb ook echt alleen maar de aardbeien gebruikt die niet meer lekker eruit zagen dus met van die zachte plekken, anders gooi je dat ook weg :)

   Beantwoorden
 3. Lotte
  4 mei 2011 at 18:21 (9 jaar ago)

  Leuk, ook een aardbeien ‘recept’ , ik had van de week ook een scrub met aardbeien! :)

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   4 mei 2011 at 18:22 (9 jaar ago)

   haha..dat zag ik ook al idd..aardbeien zijn gewoon goed voor onze huidjes, je kunt er van alles mee :D

   Beantwoorden
 4. Merel
  4 mei 2011 at 20:50 (9 jaar ago)

  Haha, leuk dat je die foto erbij hebt gedaan :)

  Beantwoorden
 5. Sharon
  5 mei 2011 at 15:17 (9 jaar ago)

  Leuke DIY, ga het zeker een keer maken!

  Beantwoorden
 6. Dhini
  5 mei 2011 at 16:04 (9 jaar ago)

  nog nooit geprobeerd want de aarbeien eet ik ze alles hi…hi…
  maar misschien ga dit proberen

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *