Review: MAC Collectie Fantasy of Flowers + Swatches (& look)

Vanaf afgelopen zaterdag ( 1 maart 2014) ligt de kleurrijke MAC Collectie Fantasy of Flowers in de winkel. Deze prachtige collectie past helemaal perfect bij het voorjaar, ik krijg nu toch echt wel de lentekriebels! Deze mooie Limited Edition bestaat uit veel verschillende producten, van Mineralize Eye Shadow tot aan gekleurde Fluidline. Ik ontving twee producten voor een review, namelijk een Mineralize Blush en een Cremesheen Glass. Benieuwd, lees dan snel verder…

MAC over de Fantasy of Flowers collectie…

“Oogverblindend mooi, een tuin waarbij onweerstaanbare kleuren zich ontrafelen, verborgen geheimen die opgegraven worden en zich ontvouwen tot delicaat pastelkleurige Pigmenten, lichtgevende glans van de Cremesheen Glass met een bedauwde schittering. Rose-gekleurde tinten barstte uit glanzende lippenstift, terwijl een hemelse hybride van Mineralize Eye Shadows bloeit met natuurlijke pracht. Wangen die gekust worden met de sierlijke gloed van de Mineralize Blush en de Fluidline die uitbloeit in levendige kleuren samen met de Nail Lacquer. Al deze elementen brengen deze bloemrijke fantasie tot leven .”

Ik ontving twee verschillende producten uit deze collectie, laten we eerst kijken naar de ‘Mineralize Blush’. Dit is de kleur ‘Azalea in the Afternoon’, een roze blush met een ietwat koele ondertoon. Inmiddels heb ik al wat Mineralize Blushes van MAC in mijn stash en mijn ervaringen zijn tot nu toe altijd positief, mijn verwachtingen zijn dus hooggespannen. Over de verpakking kan ik trouwens kort en krachtig zijn: strak, simpel en degelijk. De blush bevat 3,2 gram en hier kun je wel een tijdje mee vooruit.

De blush heeft een diep roze kleur met, als je goed kijkt, een ietwat koele ondertoon. Een ideale blush voor ‘koele types’ en mooi te gebruiken in combinatie met een ‘koele’ ooglook. De pigmentatie is top zoals ik gewend ben, er komt veel kleur vanaf en het is verstandig om voorzichtig je kwast te dippen in de blush, anders wordt het al snel too much. De blush is gelukkig niet heel poederig, zo heb je niet veel last van fall-out en helemaal niet als je je kwast eerst even goed aftikt. De blush is behoorlijk (metallic) glanzend, daar moet je van houden, ik vind het wel mooi en vooral in combinatie met een rustige make-up look.

Gelukkig ben ik niet teleurgesteld in deze MAC Mineralize Blush, ik ben juist heel positief! Ik vind de kleur mooi en bijzonder, de pigmentatie is top, de blush werkt prettig en blijft ook nog eens goed zitten gedurende de dag.

De Mineralize Blush in de kleur ‘Azalea in the Afternoon’ kost €24,-.

Ook ontving ik nog een ‘Cremesheen Glass in de kleur ‘Galaxy Rose’. Dit is trouwens niet de eerste keer dat deze lipgloss in een LE zit, deze kleur zat ook al eerder in de ‘Heavenly Creature’ collectie. Laatst reviewde ik ook al een Cremesheen Glass en ik was toen erg tevreden, datzelfde geldt hoogstwaarschijnlijk voor deze. De verpakking van de lipgloss is simpel en strak, ik hou ervan! Waar ik ook van hou is het feit dat dit lipproduct een sponsapplicator heeft, dit vind ik erg prettig werken. Deze lipgloss bevat 2,7 gram, een mooie hoeveelheid waar je wel een tijdje mee kunt doen.

De Cremesheen Glass heeft een donkerroze kleur die een tikkeltje neigt naar paars, wederom een vrij koele kleur. De kleur matched trouwens erg mooi met de ‘Azalea in the Afternoon’ blush (zie look hieronder). De lipgloss heeft een goede pigmentatie, er komt zoals je kunt zien aan de swatch behoorlijk wat kleur vanaf. De gloss heeft een mooie glanzende finish, zonder glittertjes. De lipgloss ruikt zoals altijd heerlijk naar vanille. De substantie is vrij dik en een klein beetje plakkerig, hier moet je van houden. Het grote voordeel is wel dat de lipgloss zo een lange houdbaarheid heeft op de lippen. Gedurende de dag is het wel nodig om af en toe de Cremesheen Glass bij te werken. Gelukkig werkt de lipgloss prettig en zijn je lippen in een handomdraai bijgewerkt.

Ook over dit product kan ik niet anders zijn dan positief. De kleur is misschien niet helemaal een tint die ik zelf snel zou uitkiezen. Toch vind ik dat ik de kleur best goed kan hebben en is het juist leuk om te gaan voor een wat minder “veilige” kleur.

De Cremesheen Glass in de kleur ‘Galaxy Rose’ kost €21,-.

De MAC Collectie Fantasy of Flowers is vanaf nu verkrijgbaar bij alle MAC verkooppunten en op Maccosmetics.nl, wees er wel snel bij als je iets wilt bemachtigen want het is een Limited Edition.

133 Comments on Review: MAC Collectie Fantasy of Flowers + Swatches (& look)

 1. Mariska
  3 maart 2014 at 00:37 (8 jaar ago)

  Wow wat een geweldige blush, echt mooi!!

 2. Laura
  3 maart 2014 at 06:00 (8 jaar ago)

  Wauw, mooie producten! Zeker de blush is echt prachtig! 😉

 3. Sofie
  3 maart 2014 at 07:04 (8 jaar ago)

  Ik vind beide producten producten echt prachtig!

 4. Charile
  3 maart 2014 at 07:17 (8 jaar ago)

  Prachtige producten!

 5. Caro
  3 maart 2014 at 08:37 (8 jaar ago)

  Ik vind die blush echt prachtig! Ik ben al een tijdje op zoek naar een koele roze blush dus misschien ga ik even kijken bij MAC! 🙂

 6. Kayleigh
  3 maart 2014 at 09:52 (8 jaar ago)

  Wauw ik vind de blush heel erg pretty!

 7. Axelle
  3 maart 2014 at 10:32 (8 jaar ago)

  wauw supermooie producten!

 8. Daphne
  3 maart 2014 at 11:26 (8 jaar ago)

  Wauw, wat een prachtige producten!

 9. Kimberly
  3 maart 2014 at 12:11 (8 jaar ago)

  Die blush vind ik echt geweldig! <3

 10. Mandy
  3 maart 2014 at 12:32 (8 jaar ago)

  Ik vind de blush heel erg mooi!

 11. stacey
  3 maart 2014 at 12:50 (8 jaar ago)

  wauw de blush is prachtig!

 12. Beautyjuf
  3 maart 2014 at 14:05 (8 jaar ago)

  Wat een prachtige producten! De pigmentatie is van beiden erg mooi 🙂

 13. Bertine
  3 maart 2014 at 18:52 (8 jaar ago)

  ik ben helemaal fan van die blush!!

 14. femketje
  3 maart 2014 at 19:23 (8 jaar ago)

  prachtige producten!

 15. Jana
  3 maart 2014 at 20:00 (8 jaar ago)

  Die blush is zo mooi 😀 x

 16. Lys
  3 maart 2014 at 22:21 (8 jaar ago)

  De producten staan je super mooi!!

 17. Lies
  4 maart 2014 at 00:54 (8 jaar ago)

  Hele mooie producten! Vooral de blush vind ik echt prachtig eruitzien.