Bereid je alvast voor op de zomer!

Ik zie je denken, zomer? Het moet nog lente worden en de zomer laat nog wel even op zich wachten, maar toch is het handig om alvast wat voorbereidingen te treffen. Daarom nu alvast een artikel met wat leuke handige persoonlijke tips, zodat je er in de zomer stralend uitziet. Want je kunt beter iets te vroeg zijn, dan te laat…

Eerlijk gezegd sla ik in de winter het scheren van mijn benen regelmatig over. Misschien niet echt lady like, maar geen hond die het ziet. Maar zodra de lente iets dichterbij komt, ongeveer nu, begin ik mijn benen weer te harsen. Met harsen kun je maar beter op tijd beginnen. Ik merk namelijk altijd dat mijn huid flink moet wennen. De eerste paar keer heb ik altijd heel erg last van bultjes, jeuk, roodheden etc. Dus doe ik het liever alvast nu, zodat mijn benen kunnen wennen. Want niets is vervelender dat je midden in de zomer rode benen hebt, toch? En dit geldt ook als je bijvoorbeeld je benen epileert of scheert. Je huid moet daar toch een klein beetje aan wennen, dus begin gewoon op tijd!

Dit geldt voor mij ook voor het scrubben. Dit doe ik wel in de winter, maar in de lente en zomer toch wat uitgebreider en vaker. Ik begin liever nu zodat ook mijn huid hier alvast aan kan wennen. Scrubben is ook heel erg van belang als je bijvoorbeeld zelfbruiner gaat gebruiken. Ik ga nu alvast beginnen met het zoeken van een goede zelfbruiner en uitgebreid testen, zodat wanneer de zomer aanbreekt ik alvast de perfecte kleur heb gevonden. Zeg maar dag tegen wortel oranje benen!

Ik moet zeggen in de winter ben ik altijd iets zwaarder dan in de zomer. Waar dit precies aan ligt weet ik niet, maar het kan liggen aan het feit dat ik in de winter meer eet en minder drink dan in de zomer. In ieder geval in de zomer ben ik automatisch vaak drie kilo lichter. Hartstikke handig natuurlijk, maar ik kan me voorstellen dat het niet bij iedereen vanzelf gaat. Wat je alvast zou kunnen doen is meer water drinken (sowieso goed), bewuster eten en meer bewegen. Allemaal best logische dingen, alleen ook ik kan hierin zeker mezelf verbeteren.

Dan komen we ook meteen bij het kopje ‘bewegen’ want ik sport al bijna een jaar niet meer. Eerder reed ik zes keer per week paard, alleen door mijn ‘aandoening’ lukt me dit niet meer. Ik vind inspanning eng, dus ik vermijd het. Mijn conditie is daarom ook niet al te best en nog erger ik zie dat mijn huid van mijn benen is verslapt. Je ziet zelfs hier en daar een putje en ik heb toch liever strakke benen. Ik heb me dus voorgenomen om toch meer te gaan bewegen. Dit is natuurlijk hartstikke gezond en het zorg ervoor dat mijn benen ook weer wat strakker worden. Maar naast het bewegen ben ik net weer begonnen met het smeren van anti-cellulitis crème van Garnier, het zou vast niet mijn putjes laten verdwijnen maar mijn benen worden er vast en zeker strakker van. Het is in ieder geval het proberen waard!

Dit waren mijn persoonlijke tips om je alvast een beetje voor te bereiden op de zomer. Later in een ander artikel ga ik echt uitgebreid in op bijvoorbeeld ontharen met tips en trucs. Ook schrijf ik een review over de anti-cellulitis crème van Garnier, zodat jullie kunnen lezen of het echt werkt. Wel wil ik nog even bij dit artikel vermelden: Dat wanneer jij lekker in je vel zit en dan bedoel ik vooral je innerlijk dan straal je sowieso en dan ben je echt op je aller aller mooist. En geloof me daar kan geen crèmepje, oefening, glas water, hars beurt tegen op!