Lemony Flutter versus Herome Cuticle Cream

Tot mijn grote verbazing kwam ik erachter dat ik nog helemaal geen review had geschreven over de Lemony Flutter van Lush. Daarom leek me dit een ultiem leuk product om een Versus mee te doen. Omdat Lemony Flutter bij heel veel meiden favoriet is, vroeg ik me af, is er een vergelijkend product die net zo fijn is of misschien nog wel fijner? Ondanks mijn Lush ‘verslaving’ ben ik compleet objectief ;D geweest. Lees verder om het resultaat te lezen van de test…

De twee producten die ik dit keer met elkaar ga vergelijken zijn de Lemony Flutter en de Cuticle Cream van Herome. Beide zijn bedoeld voor de nagelriemen maar je kunt ze ook gebruiken voor droge plekjes op het lichaam. Ik begin met de all time favourite ‘ Lemony Flutter’ van Lush.

Het product zit in een zwart klein potje die we inmiddels allemaal wel kennen. Er zit 50 gram in, wat misschien niet zoveel lijkt maar geloof me, je kunt er super lang meedoen! Het product zelf is lichtgeel en ruikt naar limoen, hoe verrassend! De structuur van de Lemony Flutter is lekker luchtig en zacht. Als je kijkt naar de ingrediënten dan zijn ze vooral natuurlijk maar er zitten wel twee soorten parabenen in, dus helemaal natuurlijk is die niet.

De Herome Cuticle cream zit in een blauwe tube en er zit 15 ml in, dit is niet heel veel, maar ook dit product is zuinig in gebruik. Dat het in een tube zit vind ik meteen een voordeel, dit is een stuk hygienischer dan de Lemony Flutter. De geur doet me denken aan ouderwetse zeep, hier moet je van houden. Het is niet een hele overheersende geur dus dat scheelt. De structuur van de creme is vrij dun en het heeft ook een lichtgele kleur. Als je kijkt naar de ingrediënten dan zit er o.a. Aloe Vera in en vitamine F wat allebei erg goed is voor je huid en het herstel ervan. Voor de rest zitten er heel veel synthetische ingrediënten in.

Nu de werking van beide producten. De Lemony Flutter smeert lekker, je merkt echt dat het een voedende creme is. Het trekt niet heel snel in, je vingers blijven vrij lang vettig. De Herome Cuticle Cream daarentegen trekt wel heel snel in. Ik heb beide een week achter elkaar getest. De een op mijn linker en de ander op mijn rechterhand. Eerlijk gezegd qua resultaat merk ik geen verschil. Je merkt dat beide verzorgend zijn en ik heb aan beide handen zachte nagelriemen.

Conclusie: Qua resultaat maakt het dus niet veel uit, ik merkte geen verschil. Als je van natuurlijke producten houdt is het wel duidelijk dat je het beste voor de Lemony Flutter kan gaan. Misschien een nadeel hiervan is dat de geur wel vrij heftig is en als je niet van limoen houdt, kies deze dan vooral niet. Als ik moet kiezen, kies ik toch voor de Lemony Flutter. De geur vind ik heel lekker en ik vind het ook fijn dat het bijna alleen maar bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Ook als je kijkt naar de prijs maakt het niet veel uit, je betaald voor Lemony Flutter €9,50 en voor Herome Cuticle cream €8,50. Mocht je toch verzorgde nagelriemen willen en je hebt geen Lush in de buurt (of mag/kan niet online kopen) dan vind ik de Cuticle Cream van Herome ook zeker een aanrader!

93 Comments on Lemony Flutter versus Herome Cuticle Cream

 1. Fleur♥
  3 februari 2011 at 16:50 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! Ik zou ook voor de Lemony Flutter kiezen. Voor die ene euro heb je meteen 35 gram erbij!

 2. Manon
  3 februari 2011 at 16:57 (11 jaar ago)

  Heel leuk om te lezen weer. Ik zou ook eerder voor de lush gaan, maar misschien is dat omdat ik nog geen enkel product van lush heb en ik er zoveel goede dingen over hoor waardoor ik het wel eens wil proberen!

 3. unebeauty
  3 februari 2011 at 17:30 (11 jaar ago)

  Ik heb zelf die van herome ik ben er erg blij mee! bio oil doet ook veel voor me nagelriemen.

 4. Lara
  3 februari 2011 at 18:41 (11 jaar ago)

  Ìk heb ze ook beide, maar grijp toch altijd naar mn lemony flutter

 5. anne
  3 februari 2011 at 18:52 (11 jaar ago)

  handige vergelijking 🙂

 6. Myrna
  3 februari 2011 at 18:54 (11 jaar ago)

  Super handig artikel! Ik heb Lemony Flutter en daar ben ik erg tevreden over, maar als ie op is wat nog wel even duurt denk ik haha houd ik die van herome wel in gedachte!

 7. Sanne
  3 februari 2011 at 19:23 (11 jaar ago)

  Nadeel van Lush vind ik altijd dat er hier geen winkel in de buurt zit en verzendkosten zijn 6,50 euro…

  Op basis van de naam zou ik trouwens verwachten dat Lemony Flutter naar citroen ruikt en niet naar limoen 😉

 8. Marjolein
  3 februari 2011 at 19:24 (11 jaar ago)

  Oo, handig 😀
  Ik denk dat het inderdaad niet veel uitmaakt als ik dit lees, maar iets wat snel intrekt is wel fijn ;D

 9. Mirjam
  3 februari 2011 at 19:30 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! Ze lijken me allebei superfijn. 🙂

 10. femketje
  3 februari 2011 at 19:31 (11 jaar ago)

  handig artikel 😀

 11. Marijke
  3 februari 2011 at 21:13 (11 jaar ago)

  Ik heb zelf de lemony flutter ook, en ik vraag me serieus af hoe ik zo’n pot in godsnaam ooit op ga krijgen, haha!

 12. Eline
  3 februari 2011 at 21:45 (11 jaar ago)

  ik smeer lemony flutter ook op mijn droge ellebogen <3

 13. Lisa
  3 februari 2011 at 22:40 (11 jaar ago)

  Leuk deze review maar ik ga ook voor Lemony Flutter aangezien ik die andere nog niet hebt geprobeerd en vind de geur ook lekker 🙂

 14. Desirée
  4 februari 2011 at 11:30 (11 jaar ago)

  Ik heb Lemony Flutter… Favorite! 😀

 15. Femke
  4 februari 2011 at 11:54 (11 jaar ago)

  Fijne versus meid! Ik heb zelf de Burt Bees, vind die ook erg fijn..

 16. Sanne van Huis
  4 februari 2011 at 12:01 (11 jaar ago)

  @Femke Grappig ik was zelf ook heel benieuwd naar de Burt Bees en ik heb zelfs nog getwijfeld om die te gaan testen 🙂

 17. Melanie
  4 februari 2011 at 13:15 (11 jaar ago)

  Ik moet ook nog steeds de Lemony Flutter aanschaffen! Lijkt me echt een heerlijk product.