Review: Bourjois Zomerlook 2014 #1

Het was een tijdje stil op mijn blog rondom het merk Bourjois maar daar breng ik vandaag verandering in. Voor deze zomer komt Bourjois namelijk o.a. met een ‘Summer Festival’ collectie maar ook met wat andere nieuwe losstaande producten. Bij het zien van de make-upjes werd ik meteen heel erg blij, zo blij dat ik direct begon met testen…

De beautytips van Bourjois om te pronken in Glastonbury, Biarrits, Sziget, Coachella of Calvi? De karamelteint, metallic ogen, goudkleurige lippen en poppy nagels…

Hieronder zie je een greep uit de Bourjois zomercollectie van 2014. De producten zien er allemaal heel vrolijk & zonnig uit, je krijgt meteen zin in de zomer!

bj210

Ik ontving de volgende producten:

 • Mascara Volume 1-Seconde (€15,99)
 • Sun Cream Blush in de kleur ’06 Tropical Coral’ (€10,99)
 • SO Laque Glossy Nagellak (€8,49)
 • Gloss Effet 3D in de kleur ’60 Or Fréeric’ (€10,99)
 • Lipstick Shine Edition in de kleur ’38 Sunset Peach’ (€12,99)
 • Graphic Nail Tattoos (€7,99)

Omdat het behoorlijk wat producten zijn heb ik besloten om de review op te delen in twee aparte artikelen. Vandaag laat ik aan jullie de mascara, cream blush, lipgloss en lipstick zien…

bj3

Zou dit ‘em dan eindelijk zijn? De mascara waar wij vrouwen allemaal naar smachten, wie weet! Dit is de Volume 1-Seconde mascara van Bourjois.

Met de mascara Volume 1-seconde krijgt het succesverhaal van de unieke mascara’s van Bourjois een vervolg: steeds innoverender, steeds intenser, steeds verbluffender.

Deze mascara schijnt volgens Bourjois een onmiddellijke dekking te geven (vandaar de naam), houdt 16 uur en is makkelijk te verwijderen.

bj4

Het mascara borsteltje is geïnspireerd door de ronde professionele haarborstels. Het borsteltje ”brushed” de wimpers maximaal en creëert een instant volume. Het borsteltje is behoorlijk flexibel, dat viel mij meteen op. Ik geef altijd de voorkeur aan mascara borsteltjes met “echte” haartjes, toch ziet dit borsteltje er ook heel fijn uit.

De mascara is behoorlijk zwart en dit vind ik absoluut een dikke pluspunt! De dop ligt fijn in de hand waardoor ik de mascara makkelijk aan kan brengen. De bedoeling van deze mascara is dat je deze eerst aanbrengt aan de bovenkant van de wimpers en daarna aan de onderkant, dit zorgt voor een nog mooier effect.

Hieronder zie je mijn wimpers en hier heb ik een aantal laagjes aangebracht. De mascara geeft zeker geen ‘WAUW’ effect maar ik ben ook niet heel ontevreden. De mascara werkt prettig en snel, zorgt voor wat volume, laat mijn wimpers mooi krullen en blijft gedurende de dag prima op z’n plek en is inderdaad makkelijk te verwijderen met wat remover. Mijn wimpers worden van deze mascara niet langer, het is wel een echte volume mascara al vind ik niet dat mijn wimpers heel veel volume hebben gekregen.

bjmascara

Dit is helaas niet dé mascara waar wij allemaal naar verlangen, al vraag ik mij überhaupt af of deze mascara er ooit gaat komen, toch vind ik het een oké mascara die ik vast en zeker wel eens ga gebruiken…

De Mascara Volume 1-Seconde kost €15,99

bj6

De Cream Blush zit al een tijdje in het vaste assortiment van Bourjois, deze wordt vanaf mei uitgebreid met twee nieuwe kleuren. Ik heb de kleur ’06 Tropical Coral’ ontvangen, een heftig oranje kleurtje die zo op het eerste gezicht wat te donker lijkt voor mijn lichte huid…

Onweerstaanbaar met 2 nieuwe gedurfde teints om je bruine kleurtje naar believen diepte te geven: Pink sunwear (05) en Tropical Coral (06). Deze stralende en super natuurlijke blush die je met de vinger kan aanbrengen, vermengt zich perfect op de huid zonder strepen dankzij de crèmepoedertechnologie van Bourjois.

En inderdaad, deze blush is volgens Bourjois vooral heel geschikt voor een zongebruinde huid. Toch was ik nieuwsgierig en heb ik de blush uiteraard gewoon getest…

bj8

bj5

Als je heel goed kijkt dan zie je dat deze cream blush wat kleine glittertjes bevat, dit zorgt voor een subtiele glans en weerkaatst mooi in het zonlicht. De blush is het beste met je vingers aan te brengen en zodra de blush in contact komt met de huid merk je dat het wat zachter wordt, zo kun je het product mooi blenden voor een natuurlijk resultaat. De blush heeft een intense pigmentatie en het beste is om het in laagjes aan te brengen, zo weet je zeker dat het niet ‘too much’ wordt. De blush voelt prettig aan op mijn huid en staat nog niet eens zo heel gek in combinatie met mijn lichte huid. Ook de houdbaarheid van dit product is goed (droge huid), de hele dag had ik mooie subtiele oranje gekleurde wangen…

De Sun Cream Blush kost €10,99

bj9

Mijn ervaring met de lipsticks van Bourjois zijn altijd erg positief, ik verwacht dus ook dat deze ‘Rouge Shine Edition’ mijn hart gaat veroveren. Alleen de verpakking ziet er al prachtig uit, de combinatie van het zilver met oranje geeft mij een hele zomerse vibe. Ik ontving de kleur ’38 Sunset Peach’.

Met stralende kleuren van fruit en zon die een overweldigende charme geven aan de lichte en jeugdige outfits van het seizoen. Opgelet, smeuïge textuur die vlot aan te brengen is… verslavend!

Deze lipstick heeft een formule met een schitterende glans en onweerstaanbaar comfort. Bevat een kwart gloss-extract voor een spiegelglans en een kwart lakpigmenten voor kleur gehuld in glans. De formule is verrijkt met voedende mangoboter voor een romige en smeltende textuur en zorgt voor 10 uur comfort en hydratatie, waardoor de lippen worden gevoed.

bj10

De kleur vind ik zo op het eerste gezicht prachtig, een mooie koraalroze kleur die helemaal perfect past bij een warme zomerdag. De lipstick heeft een heel subtiel geurtje, ik vind het wel lekker. De textuur van de Shine Edition lipstick doet mij denken aan een balsem. De lipstick brengt prettig aan en is goed op te bouwen waardoor de kleurintensiteit toeneemt. Het product voelt prettig aan op mijn lippen, geen uitdrogend gevoel maar daarentegen juist heel hydraterend.

bj11

bj23

Aan de swatch hierboven kun je zien dat de lipstick transparant maar toch ook goed gepigmenteerd is. Helaas pakt de kleur ‘Sunset Peach’ toch een klein beetje anders uit op mijn lippen. De kleur is lang niet zo fel als in de huls, dit komt vast en zeker door mijn eigen lipkleur. Op zich vind ik het wel jammer, aan de andere kant wordt de lipstick zo wel meer draagbaar. Toch had ik het leuk gevonden als de kleur net iets pittiger was geweest. Qua houdbaarheid is deze lipstick redelijk, na een hapje/drankje is het wel even nodig om bij te stiften.

De Rouge Shine Edition kost €12,99

bj211

Ten slotte nog een Effet 3D Lipgloss waar ik ook al meerdere van in mijn kast heb. Voor deze zomer komt Bourjois met een nieuwe kleur, namelijk: 60 Or féeric. Een vrij transparante gloss met gouden glitters.

Met deze nieuwe hydraterende goudkleurige 3D-gloss zijn we klaar om de hits van de Engelse bands uit volle borst mee te zingen!

Deze gloss is vooral gemaakt om je bruine kleur mooier te laten uitkomen, of als topcoat voor over een lipstick. De lipgloss zorgt voor 8 uur lang hydratatie, houdt de lippen soepel en bevat rijke oliën, was en antioxiderende vitamines C en E voor lange comfort.

bj14

bj15

Bij deze lipgloss had ik meteen een beetje mijn twijfels, persoonlijk hou ik niet zo van hele glitterige transparante lipgloss en dan vooral niet in een gouden variant. Maar uiteraard testte ik ook dit product en deze gloss kan inderdaad wel mooi staan in combinatie met een lipstick.

Een kwastje vind ik altijd net wat minder fijn werken als een sponsapplicator, al is dit gewoon een persoonlijke voorkeur. Toch werkt dit kwastje zeker niet vervelend en ik kan heel makkelijk en secuur mijn lippen voorzien van een glossy laagje. De lipgloss ruikt vrij zoet en fris, een fijne geur en de gloss is behoorlijk plakkerig alleen vind ik dit niet vervelend voelen. Doordat de gloss redelijk plakkerig is blijft deze lipgloss wel een tijdje zitten, alleen na een hapje/drankje moet je de gloss eventjes wat bijwerken.

bj16

bj17

lipgloss1Hierboven zie je de swatch en zie je de Effet 3D lipgloss op mijn lippen. De kleur enkel alleen op mijn lippen vind ik niet heel geslaagd, ook niet per se heel lelijk maar deze gloss staat veel mooier als topcoat over een lipstick (zie foto 2). Ik vrees dat ik deze lipgloss niet heel vaak ga gebruiken, het is een fijn en prettig product ik vind alleen de kleur niet heel erg mooi maar dit is uiteraard wel een kwestie van smaak.

De Effet 3D lipgloss kost €10,99

bj1

Een full-face foto van de look die ik maakte met alle bovenstaande producten. Helaas zie je de blush niet heel goed maar je ziet wel een klein beetje een subtiele oranje gloed, ik vind het zo juist wel heel mooi!

De Bourjois zomer 2014 producten zijn te koop vanaf mei en zijn verkrijgbaar o.a. bij Di, Inno, Kruidvat, Ici Paris XL en zelfstandige parfumeries.

p.s. binnenkort deel 2 met de nagel producten…

140 Comments on Review: Bourjois Zomerlook 2014 #1

 1. Ceetje
  7 april 2014 at 00:28 (7 jaar ago)

  Wat een fijn uitgebreid artikel! Mooie collectie. Die mascara ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.

 2. femketje
  7 april 2014 at 00:49 (7 jaar ago)

  Mooie producten! ♡

 3. Laura
  7 april 2014 at 01:07 (7 jaar ago)

  Mooie producten! Die mascara lijkt me wel fijn

 4. Laura
  7 april 2014 at 06:40 (7 jaar ago)

  Ziet er allemaal wel goed uit! Ik ben ook erg benieuwd naar de nagelproducten!

 5. Beautydagboek
  7 april 2014 at 07:44 (7 jaar ago)

  De lipstick is wel erg mooi! Leuk allemaal oranje producten :)

 6. Axelle
  7 april 2014 at 10:34 (7 jaar ago)

  heel leuke look!

 7. Mandy
  7 april 2014 at 12:51 (7 jaar ago)

  Wat een mooie kleuren! Ik vind de kleur van de lipstick echt super mooi!

 8. Jana
  7 april 2014 at 13:22 (7 jaar ago)

  Mooie frisse look :)

 9. Natasja
  7 april 2014 at 17:54 (7 jaar ago)

  Wat een prachtige producten, de kleuren staan je erg goed!

 10. Manon
  7 april 2014 at 19:09 (7 jaar ago)

  prachtige look heb je ermee gemaakt

 11. Ines
  7 april 2014 at 19:40 (7 jaar ago)

  Die lippenstift ziet er fijn uit! Mooi look :)