The Body Shop Vitamin C lijn

tbs51

The Body Shop heeft sinds kort weer twee nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd, namelijk; Vitamin C Glow Boosting Moisturizer & Instant Glow Enhancer. Twee producten die beide zorgen voor elke dag een stralende en gezonde huid. Want wie wil nou niet een healthy glow? Beide producten zien er veelbelovend uit en ik besloot ze dan ook eens flink te gaan testen…

tbs52

Maar eerst wat meer algemene informatie over deze twee nieuwe producten van The Body Shop. Deze huidverzorgingsproducten bevatten namelijk flink wat Vitamine C die ervoor zorgt dat je huid optimaal gezond blijft. Beide producten bevatten als belangrijk ingrediënt de camu camu-bes, deze vrucht vind je diep in het regenwoud van de Amazone. De bes bevat maar liefst 60 x meer vitamine C dan een sinaasappel, een krachtig ingrediënt dus die veel goeds doet voor je huid!

tbs53

Qua uiterlijk vind ik de producten er super leuk uitzien, vooral het potje doet mij een klein beetje denken aan ouderwetse medicijnpotjes en flesjes. Daarnaast past de oranje kleur ook perfect bij de productnaam. De Vitamin C Glow Boosting Moisturizer zit in een potje en is dus niet de meest hygiënische verpakking, het was fijn geweest als er bijvoorbeeld een spateltje bijzat. De Vitamin C Instant Glow daarentegen zit in een tube wat ik zelf een hele fijne verpakking vind.

tbs55

De Vitamin C Glow Boosting Moisturizer zit in een potje van 50 ml. Deze moisturiser kun je iedere dag gebruiken en zorgt dat de huid energie en een gezonde gloed krijgt. Daarnaast helpt dit product tegen tekenen van vermoeidheid en zorgt voor hydratatie van de huid. Om de gel extra verzorgend te maken zit er naast Vitamine C ook nog ingrediënten in zoals glycerine, sesamolie en aloë vera.

Aqua/Water (Solvent), Alcohol Denat. (Solvent), Glycerin (Humectant), Propanediol (Viscosity Modifier), Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer (Viscosity Increasing Agent), Ethyl Macadamiate (Skin Conditioning Agent), Isostearyl Lactate (Emollient/Skin Conditioning Ag ent), Phenoxyethanol (Preservative), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Limonene (Fragrance Ingredient), Sodium Hyaluronate (Humectant), Tetrahexyldecyl Ascorbate (Antioxidant), Disodium EDTA (Chelating Agent), Benzyl Salicylate (Fragrance Ingredient), Hexyl Cinnamal (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Aloe Barbadensis Leaf Juice (Skin Conditioning Agent), Myrciaria Dubia Fruit Extract (Skin Conditioning Agent), Citral (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Malic Acid (pH Adjuster), CI 15510/Orange 4 (Colorant), CI 15985/Yellow 6 (Colorant).

tbs56

Deze moisturizer ruikt ontzettend lekker naar sinaasappel, de geur deed mij direct denken aan mijn Jip & Janneke douchegel van vroeger. De gel voelt heerlijk verkoelend aan op de huid en is heerlijk om te gebruiken in de zomer. De moisturizer voelt luchtig en niet zwaar aan, na het aanbrengen voelt de crème de eerste paar minuten wel wat plakkerig aan. Na een aantal minuten maakt het plakkerig gevoel plaats voor een heerlijke zacht en verzorgd gevoel. Mijn huid knapt er direct van op!

The Body Shop Vitamin C Glow Boosting Moisturizer kost €26,-

tbs57

De Vitamin C Instant Glow Enhancer zorgt onmiddellijk voor een prachtig resultaat, namelijk een gezonde gloed! Deze licht getinte crème geeft de huid een frisse roze blos en maakt haar fluweelzacht en glad. Dit product gebruik je als laatste stap in je gezichtsverzorgingsritueel. Naast Vitamine C bevat deze Enhancer ook gefilterde honing en glycerine zodat de huid gedurende de dag wordt gehydrateerd.

Aqua/Water (Solvent), Polysilicone-11 (Film Former), Glycerin (Humectant), Polysorbate 20 (Emulsifying Agent), Silica (Absorbent), Sodium Polyacrylate Starch (Emulsion Stabilizer), Phenoxyethanol (Preservative), Mel/Honey (Humectant), Menthoxypropanediol (Refreshing), Laureth-12 (Surfactant – Emulsifying Agent), Magnesium Ascorbyl Phosphate (Antioxidant), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Ethylhexylglycerin (Skin Conditioning Agent), Benzyl Salicylate (Fragrance Ingredient), Hexyl Cinnamal (Fragrance Ingredient), Myrciaria Dubia Fruit Extract (Skin Conditioning Agent), Linalool (Fragrance Ingredient), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant), CI 77492/Iron Oxides (Colorant), CI 77491/Iron Oxides (Colorant), CI 19140/Yellow 5 (Colorant), CI 14700/Red 4 (Colorant).

tbs58

Ook dit product ruikt heel fijn naar sinaasappel, alleen wel ietsjes minder sterk. Je gebruikt deze Enhancer na je moisturizer en voordat je bijvoorbeeld je foundation aanbrengt maar je kan dit product ook heel goed gebruiken als touch-up gedurende de dag. In dit product zit o.a. siliconen wat je niet heel goed voelt, ik merk wel dat mijn huid wat zachter aanvoelt maar het voelt niet alsof mijn huid verstopt raakt. Mijn make-up kan ik na gebruik van dit product gemakkelijk aanbrengen en ik heb het idee dat mijn foundation ook net wat beter blijft zitten. Dit komt waarschijnlijk o.a. door de siliconen en glycerine wat in het product zit. Na gebruik van dit product ziet mijn huid eigenlijk niet heel anders uit, niet anders qua kleur of meer glans.

The Body Shop Vitamin C  Instant Glow Enhancer kost €23,- 

Ik ben vooral enthousiast over de Vitamin C Glow Boosting Moisturizer, deze voelt namelijk lekker fris aan en voelt fijn aan op mijn huid. Beide producten zijn nu verkrijgbaar bij The Body Shop.

130 Comments on The Body Shop Vitamin C lijn

 1. Mandy
  4 juni 2015 at 11:56 (7 jaar ago)

  De geur van de producten lijkt me heerlijk, sinaasappel heeft op mij echt een verfrissende werking. Wel vind ik jammer dat de moisturizer in een pot zit, een tube is toch iets hygiënischer. Verder lijkt het me een fijn product.

 2. Nicole
  4 juni 2015 at 13:41 (7 jaar ago)

  De producten lijken me allebei erg fijn! De sinaasappel geur vind ik ook wel wat hebben!

 3. Caro ~ My Beautycase
  5 juni 2015 at 10:30 (7 jaar ago)

  Dat klinkt goed zeg! De geur lijkt me ook heel erg lekker. Ben helaas niet zo’n fan van creme’s in potjes, heb liever een tube. 🙂