Afgelopen zaterdag stuurde ik mijn vriendje op pad naar de Douglas in Groningen om wat Mac spulletjes voor me te halen. Ook wou ik graag de Mac Lip erase, maar ik had zo’n vermoeden dat deze alleen maar verkocht wordt in de Mac Pro Stores. En mijn vermoeden was juist, en gezien ik niet in de buurt woon van een Pro Store ging ik even goed nadenken. Toen kwam ik ineens op het geniale idee om het gewoon zelf te maken en het is nog een succes ook! Daarom leek het me wel leuk om deze handige DIY met jullie te delen…

Eerst even vertellen wat een ‘lip erase’ is en doet. Dit product is een soort van lipbalm in een huidskleurtje. Zo kun je de lippen een nude kleurtje geven waardoor lipglosjes en lipsticks meer hun echte kleur behouden. Mijn lippen zijn van zichzelf best wel rood en soms vind ik het wel mooi om nude lippen te maken, vooral als ik een heftige ooglook heb. Dit kun je dan natuurlijk doen met een beetje foundation op je lippen, maar het nadeel is dat je dan je lippen heel erg uitdroogt. Maar met mijn DIY is dat verleden tijd.

Wat heb je er voor nodig: Een lipbalm (bijv. labello in een witte kleur), foundation, potje en theelepeltje of spateltje.

Je snijdt of breekt ongeveer 1 cm van je lipbalm af en je doet daar een klein drupje (klein erwtje) foundation in. Dit samen doe je in een potje en je gaat het mengsel goed roeren met de achterkant van een theelepel. Na een paar minuutjes heb je je eigen lip erase gemaakt, simpel toch?

Het voordeel van deze zelfgemaakte lip erase is dat het de lippen niet uitdroogt omdat er een verzorgende lipproduct inzit. Tip: Voor dat je lip erase gebruikt is het aan te raden om even flink je lippen te scrubben. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een tandenborstel of met een suikerscrub. Doe je dit niet dan vallen de velletjes heel erg op en dit is niet mooi. Wanneer je het hebt aangebracht kun je het beste heel even wachten voordat je er een lipgloss of lipstick over aanbrengt.

(Ik gebruikte precies dezelfde lipgloss)

Ik heb mijn zelfgemaakte lip erase al een paar keer gebruikt en ik ben erg tevreden. Zo kan ik toch nude lips maken en heeft het me ook nog 18 Euro bespaart! Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze DIY vinden en of je het zelf ook gaat maken?