Al een tijdje was ik op zoek naar een goede foundation. Vooral in de winter heeft mijn huid het zwaar te verduren en ik heb erg veel last van schilfertjes. Wanneer ik dan foundation draag, valt het alleen maar meer op. Toch draag ik graag foundation omdat mijn huid best wel veel roodheden en grove  poriën heeft. Over de Studio Sculpt foundation van MAC had ik hele goede dingen gelezen, dus een tijdje geleden heb ik het gekocht. Ik heb de foundation uitvoerig kunnen testen en vandaar nu een review…

De foundation zit in een tube die klein oogt maar er zit 40 ml in en dit is meer dan normaal. In mijn andere foundations die ik heb zit 30 ml. Een tube vind ik altijd fijn werken omdat je dan niet met je vingers in het product hoeft. Ik heb de kleur NW15 en dit is de lichtste kleur en de W staat voor warm en dat houdt in dat ik een roze ondertoon in mijn huid heb. De foundation is op gel basis en bij langer gebruik zorgt deze ook voor een minder droge huid. Een ideale foundation dus voor meiden die een droge huid hebben. Het is een lekkere vloeibare foundation maar niet heel erg dun. Het product ruikt ook nog eens lekker, het doet me een beetje denken aan Advocaatje (dat gele spul wat je met slagroom kunt eten).

In het begin wanneer ik de foundation aanbracht, gebruikte ik veel te veel. Maar ik vind dit altijd lastig in te schatten bij een nieuwe foundation. Ik heb voldoende aan een drupje qua grootte van een (grote) erwt. De foundation dekt niet heel goed en je kan deze foundation in laagjes opbouwen. Ik doe dit niet, ik heb voldoende aan één laagje. Je voelt de foundation totaal niet op je gezicht zitten, het is heel licht en luchtig. Ik breng de Mac Studio sculpt aan, met natuurlijk de beautyblender en dit gaat hartstikke goed. Wat ook heel fijn is, het product geeft niet af. In de winter draag ik graag een sjaal en dan meestal een witte. Vaak wordt mijn sjaal helemaal oranje van de foundation maar bij deze gelukkig niet. Ook schijnt de foundation tegen water te kunnen, maar dit heb ik niet kunnen testen want ik ben niet in regenbui terecht gekomen. Hieronder zie je een stukje huid voor en na. Je ziet dat de foundation de roodheden goed camoufleert.

Conclusie: Zoals je hebt kunnen lezen ben ik erg tevreden. Ik vind het een fijne foundation die niet heel erg dekt maar wel mijn gezicht er net wat mooier en egaler uit laat zien. Het is zuinig in gebruik. Je voelt de foundation niet zitten en dat vind ik erg fijn. De Mac Studio sculpt blijft de hele dag goed zitten en ik hoef het tussendoor niet bij te werken. Pluspunt is ook dat deze foundation heel geschikt is voor de droge huid. Ik moet zeggen ik heb nog niet echt veranderingen aan mijn huid heb gemerkt, maar mijn huid is in de winter ook behoorlijk problematisch. Ook gebruik ik de foundation niet elke dag. Echt nadelen kan ik niet bedenken, wel kan ik me voorstellen dat meiden met juist een vette huid deze foundation moeten mijden. Deze foundation kun je kopen bij Mac Stores en bij Mac counters bij bijvoorbeeld de Douglas en Bijenkorf. Voor 40 ml betaal je €28. Dit lijkt misschien best wel duur, maar ik heb het idee (en heb het ook gelezen) dat je er heel lang mee kunt doen.