Review: Mac Prep + Prime Skin

In het filmpje van mijn dagroutine liet ik dit product al zien, de MAC Prep + Prime Skin. Dit is een basis die je op je gezicht doet voordat je foundation aanbrengt. Ik heb dit product al vaker gehad dus je kunt eigenlijk al raden dat ik erg tevreden ben over dit product. Maar waarom, lees dan verder…

Maar eerst wat meer over het product zelf. De Prep + Prime is een primer die ervoor zorgt dat je make-up beter en langer blijft zitten op je huid. De creme bestaat uit siliconen en deze zorgt voor een mooi glad huidje. Ook de huid wordt minder vet en het zorgt er ook voor dat roodheden in je gezicht minder opvallen. Het is dus een goede basis waardoor je foundation er nog mooier uit gaat zien.

In het flesje zit 30 ml en mijn ervaring is dat je er lang mee doet. De verpakking van de Prep + Prime is erg mooi. Simpel maar wel stijlvol er zitten namelijk hele fijne glittertjes op de verpakking, erg leuk! Het werkt met een pompje dus het is heel hygienisch je hoeft er niet met je vingers in. Maar dit is ook een nadeel, later meer hierover. Het product zelf is wit en als je heel goed kijkt zitten er hele fijne glittertjes in. Dit zie je trouwens niet echt op de huid, het geeft een beetje een gezonde glow op je gezicht. De creme is geurloos en van mij had er best een lekker geurtje aan mogen zitten.

Ik gebruik deze primer voorafgaand aan mijn foundation. Je hebt maar een heel klein beetje nodig, een drupje ter grote van een erwt. Het is vrij dun en daardoor smeert het heel goed uit. Daarna voelt je huid echt heerlijk zacht aan. Ik laat het altijd goed intrekken voordat ik mijn foundation aanbreng. Er is echt een duidelijk verschil als ik de MAC Prep + Prime niet gebruik, mijn foundation met ziet er veel mooier uit. De creme zelf is ook heel fijn want ik heb het gevoel dat mijn huid ondertussen ook gevoed wordt.

Mijn conclusie is dat ik het een heel fijn product vind. Maar misschien zitten er voor sommige mensen toch nadelen aan. Ten eerste zitten er siliconen in en dit heeft als eigenschap dat het de huid afsluit. Dit kan voor sommige mensen huidproblemen geven. Zelf heb ik hier geen last van, maar het kan een nadeel voor je zijn. En ook de prijs, het kost namelijk rond de 21 Euro en ik kan me voorstellen dat dit voor sommige mensen erg veel geld is. Daarentegen is het wel een heel fijn product en je kunt er toch zeker zo’n drie maanden mee vooruit. Wanneer er niets meer uit het pompje komt kun je de verpakking ook nog openmaken (dit is vrij lastig maar het kan), want er blijft erg veel product achter. Misschien hadden ze het product beter in een tube kunnen doen om dit te voorkomen.

Ik ben dus wel heel enthousiast en je kunt het natuurlijk altijd een keertje uitproberen bij een MAC (counter) om het zelf te ervaren. Gebruik jij een primer en zo ja, welke?

89 Comments on Review: Mac Prep + Prime Skin

 1. Marjolein
  7 december 2010 at 16:56 (11 jaar ago)

  Oh lijkt me echt een fijn en handig product! Ik heb zelf geen primer maar ik zou het wel eens moeten gaan kopen, al vrees ik dat siliconen niet zo goed gaan zijn voor m’n huidje 🙁

 2. natasja
  7 december 2010 at 17:18 (11 jaar ago)

  mac is altijd wel goed denk ik maar ik kan het hier niet vinden in almelo douglas ik heb net een leuke site ondekt voor jou moet je maar google elf make up alles voor een euro alleen de verzendkosten zijn wel 7 euro maar dan krijg je het aangetekent aan het is echt de moeite waard

 3. janne
  7 december 2010 at 18:39 (11 jaar ago)

  Lijkt me fiiiiijjnn!!

 4. femketje
  7 december 2010 at 20:49 (11 jaar ago)

  klinkt goed!

 5. Melanie
  7 december 2010 at 21:06 (11 jaar ago)

  Ik vind MAC erg leuk maar wel een beetje te duur voor me. Ik heb een primer van Hema en deze vind ik ook erg goed.

 6. Eline
  7 december 2010 at 22:02 (11 jaar ago)

  Ik heb nu de primer van Gosh, die is wel oke, niet heel super ofzo. Mijn volgende wordt er een van MAC 🙂

 7. DalaLuz
  7 december 2010 at 22:57 (11 jaar ago)

  Ik gebruikte iegenlijk nooit primer, maar ik ‘moet’ er nu toch wel aan, mn om mijn toch grovere porien alvast te preppen. Maar ik begin maar wat goedkoper. Maar misschien kan ik een keer een monstertje scoren om te kijken of het bevalt. Op zich klinken siliconen me nooit zo goed in de oren…

 8. Emma
  11 december 2010 at 16:00 (11 jaar ago)

  fijne review, ik was er al wel benieuwd naar!
  zelf gebruik ik nu de primer van Gosh (velvet touch line perfector) die in zo’n potje zit, hier ben ik heel tevreden over, zeker in combinatie met de super stay 24h foundation van maybelline 🙂

 9. kirsten
  18 maart 2011 at 18:56 (11 jaar ago)

  Waar koop je die ( of bestel).

  Xxx