Essie ‘Dress to Kilt’ herfst collectie

essie202

Mijn favoriete nagellak merk ‘Essie’ komt elk seizoen met een nieuwe collectie en voor dit najaar is dat ‘Dress to Kilt’, een prachtige LE met kleuren die perfect passen bij de herfst. In mijn favorieten video van afgelopen zaterdag liet ik al een aantal kleuren zien maar vandaag is het tijd om alle lakjes uit deze collectie aan jullie te laten zien…

Bij het schrijven van artikelen over Essie nagellak heb ik altijd het gevoel dat ik in de herhaling val, dit komt omdat ik altijd erg positief ben over dit merk. Ik vind de kleuren uit deze collectie wederom prachtig, al vind ik de ene kleur wel net wat mooier dan de ander maar dat is uiteraard ook een kwestie van smaak. De nagellak van Essie lakt altijd heel prettig, ze hebben een handig plat kwastje waarmee je makkelijk en snel de lak aan kunt brengen. Veder is de lak niet te dik maar ook zeker niet te dun en ze dekken erg goed. En ook niet onbelangrijk, de lakjes blijven altijd perfect zo’n 3 tot 4 dagen zitten zonder te chippen.

De ‘Dress to Kilt’ collectie bestaat uit zes verschillende kleuren, van links naar rechts (bovenste afbeelding):

 • The Perfect Cover Up
 • Dress to Kilt
 • Take it Outside
 • Partner in Crime
 • Fall in Line
 • Style Cartel

essie206

The Perfect Cover Up heeft een donkerblauwe/grijze kleur en doet mij denken aan een hele donkerblauwe jeans. Dit lakje dekt in twee dunne laagjes.

essie208

Rode nagellak is altijd mooi! Dit is de kleur ‘Dress to Kilt’ en is mooi dieprood van kleur, een perfecte tint voor de herfst. Ook dit lakje dekt in twee dunne laagjes.

essie204

Ik ben heel erg fan van deze kleur, dit is ‘Take it Outside’. De kleur is grijs met een klein beetje een roze ondertoon, een prachtige koele kleur voor het najaar. Ook dit lakje dekt in twee dunne laagjes.

essie209

Over de kleur ‘Partner in Crime’ had ik eerst zo mijn twijfels, ik heb het namelijk niet zo op bruine nagellak. Maar deze kleur vind ik echter prachtig, heel chic! De kleur is zo donker dat die bijna zwart is maar toch nét niet! Dit lakje dekt perfect en één laagje is voldoende.

essie205

De kleur ‘Fall in Line’ is ook wel een favoriet. De kleur is groen met een beetje een grijze ondertoon, in ieder geval een perfecte kleur voor het najaar. Dit lakje dekt mooi in twee dunne laagjes.

essie207

Ten slotte nog de kleur ‘Style Cartel’, een donkerblauwe kleur die we dit najaar veel gaan zien. Op de één of andere manier vond ik dit lakje net wat minder prettig lakken, waar dit precies aan lag kon ik niet achterhalen. Dit lakje dekt in twee laagjes maar achteraf was drie laagjes mooier geweest.

essie101

Ook over deze collectie ben ik meer dan tevreden en ik heb er weer wat nieuwe favorieten bij. Deze collectie is vanaf halverwege september te verkrijgen en is te koop bij geselecteerde filialen van DA en Etos en online via Bol.com en Wehkamp.nl en kosten €9,99 per stuk.

9 Comments on Essie ‘Dress to Kilt’ herfst collectie

 1. Beautydagboek
  9 september 2014 at 08:28 (6 jaar ago)

  Dress to Kilt en Take it outside zijn prachtig, wat een mooie najaarskleuren!

  Beantwoorden
 2. Mariska
  9 september 2014 at 10:58 (6 jaar ago)

  Wat een fijne kleuren voor de herfst! :)

  Beantwoorden
 3. Manon
  9 september 2014 at 16:36 (6 jaar ago)

  Zo dit zijn hele mooie kleuren voor de herfst

  Beantwoorden
 4. José
  9 september 2014 at 18:59 (6 jaar ago)

  Prachtige collectie! Ik denk dat ik dress to kilt het mooiste vind.

  Beantwoorden
 5. Michelle
  11 september 2014 at 23:24 (6 jaar ago)

  Wat een prachtige nagellakcollectie weer van Essie. Ik ben zo’n fan van dat merk! Ik vind Fall in Line en Dress to Kilt de mooiste kleuren van de collectie.

  Beantwoorden
 6. Marieke
  11 oktober 2014 at 10:13 (6 jaar ago)

  Ik ben ook fan van de Dress to Kilt. Schitterende rode kleur. Wat ik me alleen afvraag is dat ik na 2 dagen al chips heb op de randjes van mijn nagellak. Hebben jullie daar ook last van of hebben jullie daar een remedie tegen?

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *