Review: Lush verse gezichtsmasker ‘Catastrophe Cosmetic’

Al heel lang was ik benieuwd naar de verse gezichtsmaskers van Lush. Laatst in mijn shopvlog zag je al heel wat producten van Lush voorbij komen, zo ook de ‘Catastrophe Cosmetic’ gezichtsmasker. Een masker die voorkomt dat je huid een ramp wordt.

Het masker zit in een super klein zwart potje, maar omdat het een vers product is wil je ook niet dat het in een grote hoeveelheid komt. Het product kan snel bederven en dan heb je er helemaal niets meer aan. Het is daarom ook erg belangrijk dat je het potje in de koelkast bewaard. Dit is ook wel lekker, want het werkt daardoor heerlijk verkoelend. In het masker zitten bosbessen en dat is ook te zien aan de kleur. In mijn shopvlog zei ik het ook al, het lijkt een beetje op kwark. Het ruikt ook heerlijk naar bosbessen.

Dit is wat Lush zegt over het product:

Per ongeluk geslapen met je make-up? Te druk geweest om je gezicht te reinigen? En wat horen we nou, je gezicht met zeep gewassen??? Catastrophe Cosmetic is een extreem kalmerend masker met heel veel anti-oxidanten om je huid te beschermen tegen een kleine ramp. Twee van ’s werelds beste ingrediënten om je huid te kalmeren – kamille en kalamijnpoeder – zijn gemixt met ontgiftende bosbessen. Denk als een crisismanager.

Het masker breng je aan op een schoon gezicht. Ik doe het masker voor het douchen op, zodat ik het erna makkelijk weer af kan halen. Beter zou zijn na het douchen, want met het douchen gaan je poriën wijd openstaan en hierdoor werkt het masker nog beter. Je laat het masker 5 tot 10 minuten zitten en je voelt het echt opdrogen. Je moet wel je gezicht in de plooi houden, want anders barst het van je gezicht af. Met lauw/warm water kun je het masker makkelijk van je huid afspoelen.

Na het masker voelt mijn huid heel zacht en schoon aan. Wat heel fijn is,is dat mijn gezicht totaal niet trekkerig aanvoelt, wat ik juist heel vaak wel heb met gezichtsproducten. Ik heb altijd een klein beetje last van zwarte puntjes op mijn neus en deze zijn na het gebruik helemaal verdwenen. Ik vind het masker erg fijn. Het is een vrij intensief masker en daarom gebruik ik het maar maximaal 1 keer per week. Volgens Lush kun je er ongeveer 3 keer meedoen, maar ik heb er ruim 5 keer mee kunnen doen.

Ik ben super tevreden over de ‘Catastrophe Cosmetic’ gezichtsmasker en ik ga deze zeker nog een keertje kopen. Bij de Lush in Nederland kost het €10,75 voor 75 gram dat is wanneer je het 5 gebruikt, €2,15 per keer. Ik kan me voorstellen dat sommige meiden dit best wel duur vinden. Ik heb deze masker uit de Lush UK webshop en hier kost deze omgerekend €5,80 dat scheelt toch behoorlijk wat centen, het nadeel is dat je een creditcard nodig hebt. Maar wil je een fijn masker die je een super zacht huidje geeft en niet op dieren getest is, dan zou ik zeker voor de ‘ Catastrophe Cosmetic’ gezichtsmasker gaan!