Review: MAC Huggable lipcolour + swatches

Dagelijks verschijnen er in mijn mailbox persberichten en niet heel vaak vind ik deze berichten interessant. Maar wanneer ik nieuwtjes voorbij zie komen van MAC is mijn interesse wel meteen gewekt, ik ben nou eenmaal een grote fan van dit prachtige merk! En MAC heeft gelukkig vaak nieuwtjes want ze komen geregeld met nieuwe producten en sinds 11 januari ligt de ‘Huggable lipcolour’ in de winkel. Dit zijn lipsticks met veel glans, kleur en verzorgende ingrediënten. Afgelopen week kon ik mij niet meer inhouden en besloot twee van deze lipsticks aan te schaffen…

Dit zegt MAC  over de ‘Huggable lipcolour’:

Voor prachtige lippen hoef je niet te kiezen tussen glans en kleur. Deze nieuwe formule, geïnspireerd door Aziatische trends, bestaat in 12 tinten en verzorgt en omhult je lippen met intense kleur. Huggable Lipcolour zit boordevol verzachtende ingrediënten die de lippen een langhoudende glans geven en soepel maken. Houdt tot 6 uur lang.

Dit nieuwe product van MAC heeft ook meteen een nieuw uiterlijk gekregen, niet meer de “o zo herkenbare zwart matte” huls maar in plaats daarvan een glimmende metallic verpakking. De lipsticks zien er wat mij betreft strak en sjiek uit, zeker een verbetering!

Na het internet afgestruind te hebben op zoek naar de mooiste kleuren uit de ‘Huggable lipcolour’ lijn, kwam ik al snel uit bij de kleuren: Commotion (links) & Feeling Amorous (rechts). Deze beide kleuren zijn behoorlijk opvallend en daar hou ik van! Ik zag deze kleuren meteen voor me in combinatie met een hele basic make-up look waarin de lippen lekker mogen knallen. Ook mooie kleuren voor het voorjaar…

Wat ik heel fijn vind aan de ‘Huggable lipcolour’ is dat de formule mij doet denken aan een lipbalm met veel pigment.  Eigenlijk draag ik doordeweeks niet vaak een lipstick, ik pak sneller een lipgloss of een balm omdat ik dit wat “makkelijkere” producten vind. Dat is ook één van de redenen waarom ik meteen zo enthousiast werd van deze nieuwe lipsticks, ze zien er namelijk uit als een lipstick maar voelen aan als lipbalm.

De lipsticks zijn makkelijk aan te brengen, ze glijden als ware over je lippen heen en voelen meteen comfortabel aan. Ze voelen niet droog maar ook zeker niet plakkerig aan, eigenlijk voel je het überhaupt niet zitten. Doordat de lipstick niet plakkerig is, is de houdbaarheid niet erg lang (zeker geen zes uur) en vooral niet als je gaat eten en/of drinken. Gelukkig zijn de ‘Huggable lipcolour’ makkelijk aan te brengen en is het dus een fluitje van een cent om ze tussendoor even bij te werken. Ook een pluspunt, de lipstick ruikt lekker naar Vanille, ik ben gek op deze geur!

Hieronder de ‘Huggable lipcolour’ op mijn lippen…

Zoals je kunt zien komt er van de lipstick behoorlijk wat kleur af, op de foto’s draag ik twee laagjes. Wil je een wat subtieler effect, dan breng je gewoon één laagje aan. De lipstick is in ieder geval goed op te bouwen en dat vind ik fijn, zo kan ik een klein beetje variëren qua kleurintensiteit.

Zoals je hebt kunnen lezen én zien ben ik erg enthousiast over deze nieuwe lipstick van MAC. Het is mij trouwens niet helemaal duidelijk of het gaat om een limited edition of dat deze lipsticks vast in het assortiment zitten, ze zijn in ieder geval nu verkrijgbaar.

De ‘Huggable lipcolour’ zijn er in 12 verschillende kleuren en koop je o.a. bij maccosmetics.nl en kosten €21,-.

100 Comments on Review: MAC Huggable lipcolour + swatches

 1. Dana
  20 januari 2014 at 00:40 (9 jaar ago)

  Prachtig! Zelf heb ik niks met deze de donkere kleur maar de roze in tegendeel <3

 2. Lys
  20 januari 2014 at 02:11 (9 jaar ago)

  Inderdaad een mooie verpakking! De lipstick zelf ziet er ook goed uit, je hebt mooie kleuren gekozen 🙂

 3. Queenies
  20 januari 2014 at 03:20 (9 jaar ago)

  WAUW. Ze laten me een beetje denken aan de GOSH soft ’n shine lipbalms.

 4. Charile
  20 januari 2014 at 07:37 (9 jaar ago)

  Wauw!

 5. Michelle
  20 januari 2014 at 07:45 (9 jaar ago)

  Mooie lipsticks!

 6. Carien
  20 januari 2014 at 07:49 (9 jaar ago)

  De lichtere kleur vind ik prachtig!!

 7. Kimberly
  20 januari 2014 at 08:22 (9 jaar ago)

  Wat een toffe kleurtjes zijn het zeg! Ik wil er ook nog wel een proberen denk ik! Niet alleen is de verpakking mooi maar de naam vind ik ook echt heel leuk!

 8. Nicky
  20 januari 2014 at 08:59 (9 jaar ago)

  Prachtige kleuren zeg! Ook al zou ik ze zelf niet durven te dragen, ben nog een beetje te voorzichtig daarmee

 9. Felicia Rodrigues dos Santos
  20 januari 2014 at 09:04 (9 jaar ago)

  Oeh, die roze! Echt super mooi en voor een duurder merk, ook nog wel redelijk betaalbaar.

 10. Mandy
  20 januari 2014 at 09:30 (9 jaar ago)

  Wat een mooie kleuren. Ik ben benieuwd hoe deze voor mij zullen werken, de lipstick van mac blijft bij mij namelijk nooit lang zitten.

 11. Martina
  20 januari 2014 at 09:46 (9 jaar ago)

  Wat een prachtige kleuren zeg!

 12. Evita / Fashion meets Beauty
  20 januari 2014 at 10:02 (9 jaar ago)

  De nieuwe hulzen vind ik echt fantastisch, oogt inderdaad een sjieker !!

 13. Eline
  20 januari 2014 at 11:08 (9 jaar ago)

  Wat een toffe tinten, heel erg mooi!

 14. Maaike
  20 januari 2014 at 11:13 (9 jaar ago)

  Mooie lipsticks zeg, ik hoop niet dat het limited editions zijn! De kleurtjes lijken op je lippen wel veel meer op elkaar dan als lipstick zelf, maar alsnog prachtig!

 15. Sara
  20 januari 2014 at 13:18 (9 jaar ago)

  Wauw, wat ’n prachtige kleuren! En ze glanzen ook erg mooi 🙂

 16. Melike
  20 januari 2014 at 18:35 (9 jaar ago)

  Ik vind de donkerpaarse heel erg mooi alleen ga ik zelf liever voor mat. X

 17. Ceetje
  20 januari 2014 at 19:28 (9 jaar ago)

  Wat een pigmentbommetjes zeg. Ik vind alleen de vorm niet zo handig.Een wat meer puntig vorm vind ik zelf lekkerder aanbrengen.

 18. Gaby
  20 januari 2014 at 19:47 (9 jaar ago)

  Wauw mooie kleurtjes!

 19. Jana
  20 januari 2014 at 20:05 (9 jaar ago)

  Wowie zo mooi 😀 x

 20. Axelle
  20 januari 2014 at 20:39 (9 jaar ago)

  wow wat mooi!

 21. Alexandra [ILUMUOTI]
  22 januari 2014 at 23:02 (9 jaar ago)

  Wauw, ze zijn echt heel mooi! 🙂

  Xx Alex

 22. Xan
  26 januari 2014 at 23:59 (9 jaar ago)

  Mooie kleuren maar ik vind de kleur Commotion net wat mooier.
  Love,