Zeeman wil breien weer hip maken!

Als je dacht dat breien voor oma’s is heb je het mis, want volgens de Zeeman is het hartstikke hip. Vorig jaar was de Zeeman boxershort een ware hype en nu willen ze ook jongeren weer aan het breien krijgen.

Op zich is het best wel een leuk idee om je eigen sjaal of muts te dragen, maar breien zelf is best wel lastig. Heel lang geleden kon ik een beetje breien maar ik liet behoorlijk wat steekjes vallen dus ik weet nog niet of ik mee ga doen aan deze ‘trend’.

Maar voor diegene die wel een poging willen wagen kun je op de site van de Zeeman patronen downloaden en kun je voorbeeld filmpjes bekijken. Ik ben erg benieuwd of het echt een trend gaat worden. Zou jij gaan breien of koop je gewoon liever gebreide items in de winkel?

11 Comments on Zeeman wil breien weer hip maken!

 1. maccia
  12 oktober 2010 at 10:04 (12 jaar ago)

  Op zich wel een leuk idee, maar waar haal je de tijd vandaan? misschien onder het tv kijken. Ik heb het vroeger ook wel eens gedaan, maar kwam niet verder dan proeflapjes en een shirtje voor een beertje. Toen ben ik snel overgestapt op haken en daarna was ik er ineens helemaal klaar mee.

 2. Eline
  12 oktober 2010 at 10:19 (12 jaar ago)

  Leuk! Ben ik tenminste niet de enige meer! Ik brei best regelmatig gewoon als ik tv zit te kijken. Ik vind het heerlijk ontspannend en produceer massa’s prachtige sjaals!

 3. Emma
  12 oktober 2010 at 11:17 (12 jaar ago)

  Ik zag de bollen wol liggen bij de zeeman een paar weken geleden, en ben inmiddels begonnen met het breien van een sjaal 😀 het gaat heel goed, al zeg ik het zelf, heb nu al een meter lang gebreid ongeveer en nog geen steken laten vallen 🙂

  een aantal jaar geleden had ik het al geleerd van mijn moeder, maar dat was ik weer kwijt, dus ik heb het nu weer van haar geleerd (gewoon het recht en averecht breien) en dat gaat prima!

 4. Lisa
  12 oktober 2010 at 11:24 (12 jaar ago)

  Hmmm, weet niet of ik de tijd zou hebben om te breien, koop voorlopig gebreide dingen liever in de winkel zelf :p 🙂

 5. Karin
  12 oktober 2010 at 11:26 (12 jaar ago)

  Het lijkt me zo leuk om zelf een muts of sjaal te breien en er staan leuke modelletjes tussen op de site van Zeeman. Alleen net wat Maccia zegt waar moet ik de tijd vandaan halen. Maar misschien in de herfsvakantie?

 6. Eline
  12 oktober 2010 at 12:20 (12 jaar ago)

  Ik heb zojuist een eigen sjaal gehaakt! Eergisteren geleerd, en toen kon ik er niet meer mee stoppen haha! Zijn alleen wel 7 bolletjes wol ingegaan, maar ach, het resultaat mag er zijn 😉

 7. Meyke
  12 oktober 2010 at 17:49 (12 jaar ago)

  Breien = hip, like duh! 😉
  Ik brei al geruime tijd (en ook met tussenpozen, dan weer een tijd niet, dan weer wel). Haken doe ik ook graag en in mijn omgeving ken ik veel jonge vrouwen die vlijtig breien en zo prachtige sjaals, mutsen, truien, vesten, babydekens produceren. Het is heel leuk om te doen (tip: Youtube!!!), werkt ontspannend en is echt heel gezellig. Ik kan het je aanraden Sanne, je moet het gewoon eens proberen!

  Breigroetjes van een lezer.

 8. Sanne van Huis
  12 oktober 2010 at 18:27 (12 jaar ago)

  @Meyke ik ben ook echt er over aan het nadenken..lijkt me wel gaaf om mijn eigen gebreide sjaal dan aan iedereen te laten zien..best wel leuk 😀

 9. Meyke
  12 oktober 2010 at 19:57 (12 jaar ago)

  Leuk! Moet je echt doen! (en simpel beginnen 😉 )
  Overigens wist ik niet dat Zeeman gratis patronen op hun site heeft staan, dank voor de tip!

 10. Christel Nolle
  4 oktober 2011 at 21:06 (11 jaar ago)

  Absoluut zelf breien en haken. Al sinds mijn 8ste jaar… Dus ruim *ahum* 32 jaar. Gisteren een prachtige poncho afgemaakt. Met kabels en manchetten. Tijd… tsja… ik snap dat het tijd kost. Vaak is het zo dat iemand met de dingen die hij/zij leuk vindt om te doen, altijd tijd vindt, of vrij maakt.