Ongeveer een half jaar geleden liet ik blonde plukjes in mijn haar zetten voor een mooie zomerse coupe. Iedereen weet denk ik wel dat blonderen slecht is voor je haar. Het haar wordt namelijk lichter door het gebruik van de volgende stoffen ‘ammoniak en waterstof peroxide’. Toch worden de producten steeds beter en is het minder slecht voor je haar dan dat het vroeger was. Toen de kapper klaar was met blonderen adviseerde ze mij om een een haarmasker van Seah, speciaal voor gestrest haar te gaan gebruiken. Deze heb ik nu al een tijdje in gebruik en het werd tijd om dit product te reviewen.

Het masker zit in een lime groen potje en heeft een inhoud van 150 ml. Er staat een korte beschrijving op het etiket namelijk: ‘Masker voor gestrest haar met gehydrolyseerd Marine Collageen. Biedt diep herstel gedurende het behandelingsproces’. Het masker moet zorgen dat het haar weer tot rust komt. Het product heeft een lichtgroene kleur met blauwige spikkels. De geur is erg lekker en er zit echt zo’n kappersluchtje aan en ik hou daar wel van. Het masker voelt heel zacht aan wanneer je het op je vingers doet. Je brengt het masker aan op nat haar. Ik laat het altijd ongeveer 10 minuten zitten zodat ik zeker weet dat het product optimaal in het haar kan trekken. Dus wanneer je het masker gaat gebruiken moet je er wel even de tijd voor nemen. Dit masker gebruik ik ongeveer één keer in de twee weken. Ik gebruik naast dit product ook andere goede haarverzorgingsproducten dus ik gebruik het niet te vaak. Het haarmasker is ook best wel prijzig en het verzorgd erg goed dus één keer in de twee weken lijkt me ook meer dan voldoende. Wanneer je het masker uit je haar spoelt voelt het weer zacht aan. Ik kan daarna ook altijd goed mijn haar uitborstelen en het haar voelt wanneer het opgedroogd is, ook nog erg zacht aan. Ook glanst het erg mooi en het  haar lijkt niet meer dof en droog. De geur blijft niet echt heel erg lang hangen en dat vind ik best wel jammer, ik hou er namelijk van dat je haar lang, lekker blijft ruiken. Hierdoor krijg ik echt een fris gevoel en dat mis ik wel een beetje aan dit masker.

Conclusie: Dit masker is erg geschikt als je bijvoorbeeld je haar hebt laten verven, blonderen of permanenten. Het zorgt ervoor dat het haar weer tot rust komt. Dit merk je goed, het is een zacht product die je haar weer laat glanzen en het haar voelt zijdezacht aan. Als je gezond haar hebt omdat je bijvoorbeeld gewoon je eigen haarkleur hebt is dit misschien een te intensieve masker en zou ik het je niet meteen aanraden. De Seah Cashmere Masque kun je kopen bij de kapper (die Schwarzkopf verkoopt) en online kun je dit product bestellen. Voor 150 ml betaal je €29,50, dit is misschien voor sommige meiden veel geld maar ik kon met dit product ongeveer 5 maanden doen (dat is dus €3 per keer als je het één keer in de twee weken gebruikt). Ondanks dat ik het echt een goed product vind ga ik het niet weer opnieuw kopen, omdat ik graag meerdere haarmaskers in verschillende prijsklasse wil uitproberen. Weten jullie ook nog goede haarmaskers?