Vermoed jij kindermishandeling?

(Advertorial)

Eens een keer weer heel iets anders dan mode en beauty want er zijn ┬ánog meer belangrijke zaken in de wereld. Eerder schreef ik heel vaak over goede doelen maar ook kindermishandeling is iets waar we (helaas) aandacht aan moeten schenken. Het gebeurt vaker en dichterbij dan je denkt…

Per jaar zijn er zo rond de 107.000 gevallen van kindermishandeling bekend alleen al in Nederland. Dit is natuurlijk erg veel en dit zijn alleen maar de zaken die aan het licht komen. Maar het zou nog beter zijn als er nog meer gevallen van kindermishandeling opgespoord kunnen worden, zodat deze kinderen ook geholpen kunnen worden. Dus let goed op bepaalde signalen bij kinderen, is bijvoorbeeld je buurjongetje stiller en banger dan normaal? Of heb je zelf met mishandeling te maken, kijk dan op deze website wat je hier zelf allemaal aan kunt doen.

Besef dat kindermishandeling voorkomt in alle lagen van bevolking en in verschillende culturen. Door goed op te letten kun je een hoop narigheid voorkomen en bij twijfel moet je dit gevoel nooit negeren. Praat erover of onderneem actie, zo kun jij er misschien voor zorgen dat er weer een zaak aan het licht komt!

86 Comments on Vermoed jij kindermishandeling?

  1. Donna P
    4 augustus 2010 at 15:25 (12 jaar ago)

    Ik vind het echt goed dat je hier een artikel over maakt. Het is natuurlijk een advertorial maar je kunt ook kiezen om het niet te doen. En net wat jezelf ook schrijft er zijn nog meer belangrijke dingen in het leven dan mode en beauy. Je hebt echt een hele leuke blog, thumbs up!

  2. Friso van der Wal
    5 augustus 2010 at 12:41 (12 jaar ago)

    Heel fijn dat jullie aandacht besteden aan kindermishandeling. Jammer dat niet de nieuwste cijfers publiceerd worden: 350.000 kinderen per jaar in Nederland ( onderzoek The Lancet 2008 ). Het is een nog veel groter maatschappelijk probleem dan we ( de overheid ) denkt. Vandaar dat NO KIDDING op dit moment als enige organisatie keihard aan de weg timmert met brede bewustwording over kindermishandeling als basisvoorwaarde voor de enorme inzet en investeringen die nodig zijn om kinderrechten voor alle kinderen in ons land tussen de oren te krijgen en doorlopend op de agenda te houden.