Review: John Frieda Brilliant Brunette Shine Release shampoo

Een tijdje geleden kreeg ik twee producten van John Frieda opgestuurd, namelijk twee producten uit de brilliant brunette lijn. Een shampoo en een conditioner. Ik heb nog even getwijfeld of ik de twee producten in één review zou zetten maar ik kwam er al snel achter dat het dan misschien een te lang artikel zou worden dus ik splits het op in twee reviews. De review over de conditioner kunnen jullie volgende week lezen. Zelf was ik altijd al erg benieuwd naar de producten van John Frieda omdat ik er positieve dingen over heb gehoord, eens kijken wat mijn mening is na het testen…

Deze review gaat dus over de Brilliant Brunette Shine Release Shampoo (dat is een mondvol) voor de haarkleur hazelnoot tot kastanje. Dit staat er op de tube wat het product doet met je haar:

Deze brilliant Brunette shampoo, met Light Enchancers reinigt mild en perfectioneert elke haar voor optimale lichtreflectie en een rijke multi-dimensionale glans. Met thee-extract en zijdeproteïne.

Allemaal vrij moeilijke woorden maar het klinkt veelbeloverd. De shampoo zit in een tube net als veel andere producten van John Frieda. Op zich vind ik een tube altijd wel makkelijk werken maar het valt wel snel om in de douche, dus dat is een beetje een nadeel. Het product heeft een doorzichtige bruine kleur en is niet te dun niet te dik. De geur vind ik erg lekker, een echte ‘kappers geur’ shampoo en daar hou ik van. Ik ruik op de achtergrond een kokos achtige geur en ik ben gek op kokos. Ik weet eigenlijk niet eens of er echt kokos geur in zit maar de geur doet mij er in ieder geval wel aan denken. Wat ik echt heel fijn vind aan deze shampoo is dat deze heel lekker schuimt. Je hebt ook wel eens van die shampoos die niet lekker schuimen en dan heb ik ook altijd het idee dat het mijn haar ook niet helemaal goed schoon wordt. Het product kun je dus heerlijk in je haar masseren en je haar wordt grondig gewassen.

Wanneer het haar droog is zie ik dat het mooi glanst en het lijkt ook wel of mijn haar mooier valt. Je ruikt nog steeds de lekkere geur maar niet heel overheersend. Ik vind altijd wel heel lekker als je haar lekker geurt maar er zijn ook mensen die dit helemaal niet fijn vinden. De geur van deze shampoo is subtiel en wil de hele tijd aan mijn haar ruiken, dus dat is een goed teken.

Conclusie van deze shampoo: Goede shampoo, schuimt goed, ruikt lekker en geeft een mooie glans aan mijn haar. Nadeel is dat het een tube is en van mij mag dit gewoon een fles worden zodat het niet steeds omvalt. Wanneer het product op is ga ik zeker de shampoo zelf kopen omdat ik gewoon heel tevreden ben! Dus is het een aanrader? Dat zeker, en je betaald voor 250 ml  €8,99 misschien niet heel goedkoop, maar je krijgt er wel een gezond uitziende haardos van!

Heb jij ook al producten van John Frieda en hoe vind jij ze?

8 Comments on Review: John Frieda Brilliant Brunette Shine Release shampoo

 1. Sien
  25 augustus 2010 at 16:47 (10 jaar ago)

  Klinkt goed! De Root awakening shampoo van John Frieda vind ik ook heerlijk!

  Beantwoorden
 2. Floor
  25 augustus 2010 at 17:36 (10 jaar ago)

  Ik had een keer een sampletje van de Root Awakening lijn, die was erg fijn!

  Beantwoorden
 3. Amber
  25 augustus 2010 at 18:03 (10 jaar ago)

  Ik heb de conditioner en het ‘serum’ echt heel erg fijn spul!

  Beantwoorden
 4. shna
  25 augustus 2010 at 19:54 (10 jaar ago)

  Ik ben er ook fan van, vooral in combo met de conditioner en shine shock zit en glanst mn haar echt fantastisch goed!

  Beantwoorden
 5. Tuniek
  29 augustus 2010 at 09:56 (10 jaar ago)

  Ziet er goed uit. toch maar eens proberen :)

  Beantwoorden
 6. Estrella Young
  23 juli 2020 at 01:22 (3 weken ago)

  Hi! I’m a British Single Mom living in Austin, I found your article to be soooo Usefull!

  Beantwoorden
 7. Giana Sanchez
  7 augustus 2020 at 01:12 (1 week ago)

  I am 61 yrs. old. I have been using Lifecell All-in-One Anti-aging Treatment for about 4 years. I use it as my day cream. I have tried many very expensive face creams and Lifecell is still the best! Aside from its anti-aging benefits ¨C fewer wrinkles, firms & tones, evens out my skin tone ( I am prone to skin pigments), it is a great make-up base. It is also great for travel because it is All-in-One skincare. I am sure a lot more women have great reviews. Their customer is excellent via email & via phone. Thank you, LifeCell for great product & company.

  Beantwoorden
 8. Dorris Borries
  11 augustus 2020 at 03:47 (5 dagen ago)

  I simply want to tell you that I am just beginner to weblog and definitely loved your web page. More than likely I’m going to bookmark your website . You actually come with tremendous well written articles. Thank you for sharing your blog.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *