Benefit Longwear Powder Shadow & Creaseless Cream Shadow

Benefit Longwear Powder Shadow & Creaseless Cream Shadow

Al een tijdje lagen de Benefit Longwear Powder Shadow & Creaseless Cream Shadow in mijn review bakje en vorige week besloot ik ze maar eens te gaan testen. Benefit is één van mijn favo make-up merken, zoals jullie waarschijnlijk ook al wel weten, en mijn verwachtingen waren dus hoog gespannen. Maar zijn deze oogschaduws eigenlijk wel zo goed of was het een teleurstelling?

De verpakking van deze twee producten is in ieder geval al geen teleurstelling, wat een ontzettende leuke doosjes. Als je deze leuke ronde doosjes tussen je stash ziet dan word je toch meteen vrolijk?! Maar niet alleen de kartonnen doosjes vind ik schattig, ook de potjes van zowel de Longwear Powder Shadow & Creaseless Cream Shadow zien er mooi en stevig uit, een ware lust voor het oog.

De Benefit Longwear Powder Shadow is verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren en in drie verscheidende finishes, namelijk: mat, satijn en glans. Ik heb de kleur ‘blingo!’ en deze heeft een glanzende finish. In een potje zit 3 gram en dat is een gemiddelde hoeveelheid voor een oogschaduw.

Blingo! is een zilveren kleur met een grote hoeveelheid shimmer. Daar moet je van houden en persoonlijk vind ik het net iets té metallicachtig. Toch is deze oogschaduw wel goed te combineren met andere kleuren en finishes, deze kleur staat bijvoorbeeld erg mooi op de bewegende ooglid met wit in de binnenste ooghoek en mat donkergrijs/zwart in de crease. De structuur van de oogschaduw is zacht en niet heel kruimelig en er komt onwijs veel kleur vanaf, de pigmentatie is echt heel goed. De oogschaduw is doordat die zacht is goed te blenden, er valt dus erg fijn mee te werken.

Benefit Longwear Powder Shaduw €19,-

Dan hebben we ook nog de Creaseless Cream Shadow van Benefit. Een cream oogschaduw die crease-proof is en zich niet verroerd. Dit product is in tien verschillende kleuren verkrijgbaar, zijn makkelijk aan te brengen en blijven de hele dag zitten. Je kan dit product gebruiken als oogschaduw, als basis maar ook als een eyeliner met behulp van een kwastje. In een potje zit maar liefst 45 gram.

Ik heb de kleur ‘No Pressure!’ontvangen, een warme donkerbruine kleur met een metallic glansje. Deze creamy oogschaduw doen mij heel erg denken aan de Paint Pots van MAC, qua structuur maar ook qua finish. Dit product gebruik ik het liefst als oogschaduwbasis, want de Creaseless Cream Shadow zorgt er niet alleen voor dat de kleur van mijn oogschaduw intenser wordt, ook blijft mijn oogschaduw gedurende de dag langer en mooier zitten. De oogschaduw voelt vrij vloeibaar aan en is daarom zowel met de vingers als met een kwast goed aan te brengen. ook kun je eventueel dit vloeibare product goed blenden met een andere creamy oogschaduw. Wat mij betreft is dit een heel fijn product en heeft een plekje gekregen in mijn “everyday bakje”.

Benefit Creaseless Cream Shadow €19,-

Hierboven zie je de swatches van beide producten zodat jullie met eigen ogen nog even goed de pigmentatie kunnen bekijken, niet slecht hé?

Make-up producten van het merk Benefit zijn o.a. verkrijgbaar bij Douglas (ook online).