Review: Hema gezichtsmasker voor de droge huid

Zoals jullie waarschijnlijk al wel weten heb ik heel erg last van een droge huid. Dit heb ik vooral in de winter en is erg lastig. Ten eerste trekt mijn huid enorm, vooral na het douchen en een droge huid is niet mooi onder foundation. Je ziet dan heel snel je foundation zitten omdat je huid gaat schilferen. Misschien herken je het wel?

Ik probeer mijn huid heel goed te verzorgen, namelijk reinigen met een melk en s’ochtend en s’avonds en hydraterende crème. Maar dit is niet voldoende voor mijn huid, ik heb zwaarder geschut nodig!

Ik heb een laatst bij de Hema een tube gezichtsmasker gekocht voor de droge huid. Dit is een voedende en vochtbindend en verzachtende masker voor de droge vetarme huid. Nou dat klinkt in ieder geval al goed. De masker is lichtroze van kleur en ik vind het ruiken naar rozenblaadjes, niet verkeerd.

Na het uitgebreid reinigen van mijn huid, en mijn handen hebben gewassen, breng ik de masker met mijn vingers aan op mijn gezicht. Ik smeer een rijkelijke laag, staat ook op de verpakking dat dit mag. Het is de bedoeling dat de masker zo’n tien minuten laat zitten, en ik doe dit dan ook netjes. Daarna spoel ik de masker met lauwwarm water eraf. Niet met te heet water, want dit droogt juist de huid erg uit, en dat willen we niet. Mijn gezicht voelt lekker zacht aan en ik heb geen last meer van een trekkerige huid. Het voelt ook een beetje alsof ik een vettig laagje op mijn huid heb. Je voelt echt dat je huid gevoed wordt.

Helaas mag je deze masker maar 1 tot 2 dagen per week gebruiken(dat is bijna met elke masker) want na een dag of twee heb ik weer een hele droge huid. Maar voor die paar dagen is het wel heel fijn, dus ik blijf zeker doorsmeren. En dan hoop ik dat het snel weer warmer wordt, want dan heeft mijn huid veel minder last van droogheid. Als je last hebt van een droge huid, dan vind ik dit echt wel een aanrader, maar verwacht niet dat je huid voor altijd minder droog wordt, want dat is namelijk niet zo! Maar het is wel een hele lekkere gezichtsmasker en je betaald er ook niet veel voor, ik geloof dat deze masker rond de vier euro kost.

masker-hema