M.A.C Mineralize foundation review

Ik ben echt gek op de foundations van M.A.C, ze geven je een mooie stralende, egale huid zonder dat je eruit ziet alsof je geplamuurd bent. Dit keer een review van de M.A.C mineralize foundation. Deze foundation is nog maar sinds februari 2010 in de collectie.

De foundation ziet er lekker creamy uit en zorgt voor een medium dekking. Bij de foundation zit een sponsje maar eigenlijk gebruik ik dit niet, ik vind het prettiger om de foundation met een kwast aan te brengen. Dit zegt M.A.C over de foundation:

A rich, luxurious compact foundation offering a creamy application for a flawless, medium-buildable, naturally revitalized, fully dimensional finish. Lightweight and silky to apply. Good for all skin types; particularly benefits dull and/or dry complexions. Provides super-hydrated, high-comfort wear and everyday SPF 15 sun protection

Deze foundation is ook erg geschikt voor een droge huid. Ik heb namelijk erg last van een droge huid en de M.A.C visagist raadde mij deze foundation aan. Hij had de foundation aangebracht en het gaf een super mooi resultaat. Ook gebruikte hij over deze foundation een mineralize skinfinish naturel van M.A.C, deze heb ik ook gekocht. Hier komt later ook een review van. Maar even terug komen op de mineralize foundation. Deze foundation brengt super makkelijk aan. De foundation haal ik met een spateltje eruit en doe het dan op de rug van mijn hand. Zo kan de foundation alvast warm worden en zo wordt het aanbrengen nog makkelijker. De foundation voelt heel licht aan, je voelt het gewoon niet zitten en dat vind ik zelf altijd erg fijn aan een foundation. Het ziet er niet geplamuurd uit en zo voelt het dus ook niet. Mijn huid ziet er mooi en egaal uit. Wat wel een beetje jammer is, is dat mijn huid tussen mijn wenkbrauwen en iets er boven extreem droog is dus daar doe ik niet te veel foundation want dan ga je wel van die lelijke schilfers zien. Deze foundation is wel geschikt voor een droge huid, maar niet voor een hele droge huid. De rest van mijn huid is lang niet zo droog dus verder geeft het een prachtig resultaat.

Ik ben heel tevreden over deze foundation. Je moet er wel wat geld voor over hebben, want deze foundation kost ongeveer dertig euro. Ik moet wel zeggen dat ik er wel lang mee doe. Toch wel zo’n vier tot vijf maanden. De foundation geeft een mooie dekking, maar is nog wel transparant. Het voelt lekker aan op de huid en is ook nog eens voedend en dat is natuurlijk heel fijn als je last hebt van een droge huid. Ik vind het zeker een aanrader en ik denk dat ik niet snel meer overstap na een andere foundation.

MAC mineralize foundation

 

Dit vind je vast ook leuk...

3 Comments on M.A.C Mineralize foundation review

 1. Janet
  10 maart 2010 at 10:56 (10 jaar ago)

  Hoi,
  Leukd at je zo blij bent met de foundation zeg! Ik heb zelf ook een superduperdroge huid en de MUA raadde mij deze dus ook aan. Maar nadat ze hem had opgedaan zag je toch na 3! minuten dus al mn gezicht uitdrogen. Jammer dus, maar ik ga weer gauw op zoek naar een andere goede foundation..

  PS. leuk dat je ook de visagieopleiding gaat doen (ik ook!)

  Beantwoorden
 2. Sanne van Huis
  10 maart 2010 at 11:28 (10 jaar ago)

  Heey,
  Wat jammer dat je huid dan toch nog te droog is. Op mijn voorhoofd moet ik ook nog wel heel erg oppassen hoor want daar zie je bij mijn echt heel snel schilfers. Wat leuk zeg dat je ook de visagieopleiding gaat doen, ik heb er heel veel zin in! Jij ook?

  Beantwoorden
 3. Janet
  10 maart 2010 at 11:55 (10 jaar ago)

  Jaa, ze adviseerde mij om alleen de msf natural te gebruiken met een goede moisturizer en concealer en idd het zag er een stuk beter uit..

  Jaa ik heb er echt zin in, enige waar ik een klein beetje mee zit is de makeup.. Moet nu meer investeren in makeup voor de “blanke huid” aangezien ik zelf Hindoestaans ben en niet zoveel lichte makeup heb :(

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *