MAC Pro Longwear Concealer

Mijn huid is op het moment erg onrustig, bepaalde plekken op mijn gezicht zijn vet met bijbehorende puistjes en mijn t-zone is zo droog dat de schilfertjes af en toe in het rondte vliegen. Ik verzorg mijn huid dus nu met twee verschillende soorten producten, één voor de droge huid en de ander voor een vette huid. Omdat ik wat meer puistjes en roodheden heb dan normaal is een concealer geen overbodige luxe. Op sommige plekken heeft mijn huid net wat meer dekking nodig en ik gebruik sinds een tijdje de MAC Pro Longwear Concealer…

Eerst wat meer info over dit product. De MAC Pro Longwear Concealer is een luchtige vloeibare concealer die een medium tot volledige dekking biedt. De concealer voelt luchtig aan en heeft een matte finish. De formule houdt tot 15 uur lang, de hele dag ben je zeker van een gecamoufleerde huid. De concealer verdoezelt o.a. donkere kringen, pukkeltjes en andere verkleuringen. Klinkt goed…

De MAC Pro Longwear Concealer zit in een glazen flesje van 9 ml, ik heb de kleur NW 15. Dit is de lichtste kleur voor een huid met een koele ondertoon. De dop is matzwart en de verpakking vind ik er strak uitzien, heel erg MAC. Het flesje heeft een pompflacon en dit is super hygienisch. Een nadeel is wel dat de concealer niet heel makkelijk te doseren is, je pakt al snel te veel en dat is best wel zonde.

De concealer is vrij vloeibaar en behoorlijk dekkend. Het product smeert super fijn uit zonder dat de ‘dekking’ verloren gaat. De concealer voelt prettig aan op mijn huid, je voelt het niet zitten en gelukkig is het ook niet plakkerig.

Ik was meteen erg onder de indruk, de concealer dekt namelijk erg goed zonder dat je een ‘pancake’ effect krijgt. De concealer blijft ondanks de goede dekking lekker luchtig. Het product breng ik het liefste aan al deppend met mijn vingers, zo kan de concealer als ware in mijn huid trekken en dit geeft een mooi natuurlijk effect. Het product is erg zuinig in gebruik, je hebt echt maar een heel klein druppeltje nodig. Na het aanbrengen van een dagcrème en primer breng ik met de vingers wat Pro Longwear Concealer aan op plekjes die wat extra dekking kunnen gebruiken, daarna breng ik met een buffing brush wat BB cream aan en mijn gezicht ziet er meteen stukken egaler en stralender uit. De houdbaarheid is ook super, de hele dag heb ik er geen omkijken naar en hoef ik het dus niet bij te werken.

Hierboven kun je goed de dekking zien. Je ziet de concealer misschien een klein beetje zitten maar het zijn ook wel close-up foto’s en waarschijnlijk (hopelijk) zit niemand zo dicht op je. Van een afstandje ziet het er gelukkig erg natuurlijk uit.

Conclusie: Zoals jullie kunnen lezen ben ik erg enthousiast over deze concealer van MAC. Het product dekt mooi op een natuurlijke manier, je hebt maar een heel klein beetje nodig en het voelt lekker aan op de huid. Nadeel is wel dat het product moeilijk te doseren is vanwege de pompflacon en dat maakt het product weer wat minder zuinig maar dat is een klein puntje van kritiek. Voor de rest kan ik alleen maar heel erg positief zijn, aanrader!

De MAC Pro Longwear Concealer is o.a. online verkrijgbaar bij Douglas, macccosmetics.nl en de Bijenkorf en kost €18,-.

 

Dit vind je vast ook leuk...

16 Comments on MAC Pro Longwear Concealer

 1. Ceetje
  24 februari 2014 at 00:43 (6 jaar ago)

  Wat een goede dekking zeg! Ben benieuwd of ie goed zou zijn voor onder mijn ogen.

  Beantwoorden
  • Debbie
   24 februari 2014 at 19:13 (6 jaar ago)

   Ja ik ook! Kan daar wel wat concealer gebruiken, maar de meeste producten gaan onder het oog in je rimpeltjes zitten waardoor ze meer opvallen dan minder.

   Beantwoorden
 2. Melike
  24 februari 2014 at 01:28 (6 jaar ago)

  Iedereen heeft het er over dat deze zo goed is, eerlijk gezegd wil ik hem nu ook wel proberen.

  Beantwoorden
 3. Laura
  24 februari 2014 at 06:01 (6 jaar ago)

  Ziet er goed uit! Ik gebruik nu een simpele essence concealer, maar deze zou ik ook wel eens willen proberen! ;)

  Beantwoorden
 4. Beautydagboek
  24 februari 2014 at 08:01 (6 jaar ago)

  Ik ben nog niet bekend met dit product, maar ik vind de dekking heel goed als ik dit zo zie!

  Beantwoorden
 5. wies
  24 februari 2014 at 13:48 (6 jaar ago)

  Ik vind dit zo’n fijn product! Ik gebruik hem zelf ook al jaren x

  Beantwoorden
 6. Myrna
  24 februari 2014 at 14:26 (6 jaar ago)

  Deze concealer is inderdaad heel erg fijn! Gebruik hem al jaren en heb ‘m nu al een stuk of 4 keer opnieuw gekocht. Zelf gebruik ik het niet op vlekjes en puistjes maar meer onder mijn ogen. Werkt heel fijn!

  Beantwoorden
 7. Axelle
  24 februari 2014 at 15:14 (6 jaar ago)

  ik heb ook een mac concealer, ben er supertevreden over!

  Beantwoorden
 8. Mandy
  24 februari 2014 at 15:23 (6 jaar ago)

  Ziet er goed uit! Dekt goed. Wel jammer dat het moeilijk te doseren is.

  Beantwoorden
 9. Jana
  24 februari 2014 at 18:13 (6 jaar ago)

  Hij heeft een hele mooie dekking :D x

  Beantwoorden
 10. femketje
  24 februari 2014 at 19:43 (6 jaar ago)

  die wil ik ook nog altijd eens scoren :D

  Beantwoorden
 11. Carien
  24 februari 2014 at 20:03 (6 jaar ago)

  Klinkt wel fijn! Jammer van de dosering maar als dat het enige nadeel is..

  Beantwoorden
 12. Lies
  24 februari 2014 at 22:09 (6 jaar ago)

  Ziet er erg goed uit! Ik gebruik zelf best vaak concealer, maar diegene die ik nu heb vind ik toch net wat te weinig dekking geven. Als ik er eens het geld voor heb ga ik zeker naar deze kijken.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *