Boek: Haar naam was Sarah

Na het lezen van reviews van dit boek ‘Haar naam was Sarah’ werd ik erg nieuwsgierig. Op zich hou ik niet echt van oorlogsboeken maar omdat ik zoveel goede reacties las van dit boek dacht ik, dit boek moet ik lezen! Dit is de beschrijving van het boek:

In de nacht van 16 juli 1942 wordt de 10-jarige Sarah met haar ouders opgepakt en naar het Velodrome d’Hiver in Parijs gebracht. Zij heeft ongezien haar kleine broertje in een kast verstopt en belooft hem later te bevrijden, maar Sarah wordt weggevoerd en ziet hem nooit meer terug. Zestig jaar later moet een Amerikaanse journaliste in Parijs een artikel schrijven over die gebeurtenis. Zij zoekt in archieven naar de ware toedracht en ontdekt een geheim van haar schoonfamilie. Ondanks het advies zich daar niet mee te bemoeien, probeert de journaliste het spoor van Sarah te volgen. De twee verhaallijnen worden beurtelings beschreven en vooral de ervaringen van Sarah geven de lezer een onthutsend beeld van de wreedheden rondom de deportatie. Een prachtig verteld en vertaald, aangrijpend verhaal met een dramatische ontknoping. Kleine druk.

(NBD|Biblion recensie, Redactie)

Wat ik vooral veel las over dit boek was dat je heel erg in het boek moest komen vanwege de twee verhaallijnen. Ik had hier helemaal geen moeite mee, want wat zich in het verleden afspeelde is schuin gedrukt in het boek.  Dus laat je hier niet door afschrikken.

Meteen bij het lezen van dit boek zat ik in het verhaal en had ik echt moeite om dit boek weg te leggen. Ik heb het boek dus ook heel snel uitgelezen. Het is een prachtig verhaal over de gebeurtenissen in Frankrijk tijdens de tweede wereldoorlog. Ik moet zeggen dat ik nog nooit had gehoord van deze razzia en ik vind het goed dat ik hier meer van weet.  Het is een ontzettend goed en meeslepend verhaal, maar de gebeurtenissen zijn vreselijk. Gelukkig zijn er twee verhaallijnen van de het verleden en het heden, zodat je af en toe even weer op adem kan komen.

Ik vind dit boek echt een aanrader en ook als je niet van oorlogsboeken houdt.

Haar naam was Sarah

 

Dit vind je vast ook leuk...

2 Comments on Boek: Haar naam was Sarah

 1. Marie
  21 maart 2011 at 22:33 (9 jaar ago)

  Ik heb dit boek afgelopen zomer ook gelezen! Normaalgezien hou ik niet van oorlogsverhalen, maar dit boek: wauw. Zoals je zegt, je kan het gewoon niet wegleggen! Inderdaad een échte aanrader.

  Beantwoorden
 2. noa
  14 september 2014 at 10:24 (6 jaar ago)

  voor nederlands moet ik 3 boeken kiezen in het thema vriendschap of oorlog, en dit boek lijkt me heel goed!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *