Tip: Vraag je Airbnb servicekosten terug

Tip: Vraag je Airbnb servicekosten terug

We weten allemaal wel dat december waarschijnlijk de duurste maand van het jaar is en daarom heb ik voor jullie een hele goede tip waarmee je misschien wel heel gemakkelijk geld kunt verdienen. Heb je namelijk de afgelopen 3 jaar een Airbnb geboekt dan is de kans heel groot dat je onnodig servicekosten hebt betaald. Via een speciale website kun je airbnb service kosten terugvragen en in dit artikel ga ik je vertellen hoe…

Dubbele servicekosten incasseren is verboden

Voordat ik je ga vertellen hoe je deze kosten eventueel terug kunt krijgen zal ik eerst even kort uitleggen hoe het zit, ik kan mij namelijk voorstellen dat het lijkt alsof het te mooi is om waar te zijn. Airbnb ontvangt tijdens een boeking van zowel de huurder als de verhuurder servicekosten. Het incasseren van dubbele kosten voor het huren van een woning is volgens de Nederlandse wet verboden. Heb je dus servicekosten betaald voor het huren van een woning via Airbnb, dan zijn deze kosten onterecht geweest en heb je dus recht om dit bedrag terug te krijgen. Mocht je vaker hebben gehuurd via Airbnb, dan is de kans groot dat je wel een paar honderd Euro terug zou kunnen krijgen. Maar hoe doe je dit?

pexels-cottonbro-5077049

Vraag de servicekosten terug via Servicekostenterug.nl

Via de website van Servicekostenterug.nl kun je je gratis aanmelden en doorloop je verschillende stappen. Voordat je online het formulier invult is het belangrijk dat je de factuur van je Airbnb verblijf bij de hand hebt, deze is eventueel ook op hun eigen website te downloaden via je eigen account. Je kunt overigens meerdere facturen uploaden, mocht je meerdere verblijven hebben geboekt via Airbnb. Na het uploaden van de facturen kun je online een formulier invullen en versturen. Vervolgens gaat Servicekostenterug.nl direct voor je aan de slag. Ze zullen de facturen van Airbnb controleren en een brief opstellen, deze zogenoemde sommatiebrief wordt direct naar het hoofdkantoor gestuurd zodat deze vordering niet verjaart en zo moeten ze het wel in behandeling nemen.

Bij geen resultaat betaal je geen kosten

Zoals ik hierboven al schreef kun je de zaak kosteloos aanmelden via de website Servicekostenterug.nl. Mocht het hun lukken om de kosten terug te krijgen dan betaal je 25% van het teruggevorderde bedrag voor hun dienstverlening. Lukt het niet, dan zullen er geen kosten in rekening worden gebracht en het enige wat het je dan heeft gekost is wat tijd. Mocht het wel lukken, dan heb je heel makkelijk geld verdiend!

Wij hebben de afgelopen jaren ook een aantal boekingen via Airbnb gedaan en ook wij gaan proberen om de servicekosten terug te krijgen. Ik ben heel benieuwd of dat gaat lukken! Ik vond het in ieder geval een té goede tip om niet met jullie te delen.