Bourjois Enchanting Nightbird Kerst Look 2014

kerst1

De herfst is misschien nog maar net begonnen en waarschijnlijk wil je nog helemaal niet denken aan de winter, toch zie ik steeds meer winter gerelateerde items voorbij komen in winkels en op het www. Vooral de kerstcollecties is iets waar ik ieder jaar naar uitkijk en ik trap dit jaar af met die van Bourjois, namelijk de ‘Enchanting Nightbird Kerst Look 2014′. Deze collectie bestaat uit verschillende make-up producten waar je een prachtige feestlook mee kunt creëren…

De Bourjois kerstcollectie van 2014 bestaat uit de volgende producten: Mascara Volume 1 seconde Ultra Black, Rouge Edition Velvet, Ombres a Paupieres Color Edition 24h, Mega Liner Ultra Black en Vernis 1 seconde.

Met deze producten kun je een echte kerstlook maken, toch mis ik wel een mooie gezichtsproduct zoals bijvoorbeeld een blush of highlighter, wat mij betreft had dat de collectie helemaal afgemaakt.

kerst2

Afgelopen zomer kwam Bourjois ook al met een ‘Volume 1 seconde’ mascara. Maar speciaal voor de kerst komt het Franse cosmetica merk met een ‘Ultra Black’ versie. Geen slecht idee wat mij betreft, een mascara kan nooit zwart genoeg zijn.

kerst3

Deze mascara moet zorgen voor zwarte, volumineuze wimpers. Het borsteltje is redelijk groot, is geïnspireerd door een ronde professionele haarborstel en heeft ‘rubberen’ haartjes. Ook is het borsteltje behoorlijk flexibel en de dop ligt fijn in de hand. De mascara is inderdaad echt zwart, echt ultra black!

kerst14

Over de zomerversie van deze mascara was ik niet heel enthousiast, over deze daarentegen des te meer. De mascara zorgt voor meer volume, separeert mooi en geeft een goede krul aan mijn wimpers en dat allemaal zonder al te veel moeite. Daarnaast geeft de mascara niet af en zit die aan het einde van de dag nog steeds perfect. Wat mij betreft een prima mascara die doet wat die moet doen!

Bourjois Mascara Volume 1 Seconde Ultra Black 12 ml €15,99

kerst4

De ‘Rouge Edition Velvet’ is niet nieuw maar Bourjois heeft speciaal voor de kerst een nieuwe kleur uitgebracht, namelijk: 09 Happy Nude Year. Deze kleur is zachtroze en heeft een matte finish, helemaal on-trend. De huls bevat 7,7 ml, een gemiddelde hoeveelheid voor een lipproduct.

kerst5

Met behulp van een sponsapplicator kun je het product secuur op je lippen aanbrengen. Het product is ook lekker vloeibaar en dat maakt het aanbrengen ook erg makkelijk.

kerst16

Ondanks de matte finish voelt het product prettig aan op mijn lippen, misschien dat het ergens in de verte een klein beetje uitdrogend aanvoelt maar dit ervaar ik niet als storend. Het product heeft een prima pigmentatie en houdbaarheid, zonder eten en drinken blijft het product heel wat uren perfect zitten. De kleur vind ik mooi maar had ik zelf niet ‘Happy Nude Year’ genoemd, daarvoor vind ik de kleur net iets te roze en opvallend.

Bourjois Rouge Edition Velvet 7,7 ml €13,99

kerst9

De Ombres a Paupieres Color Edition 24h zit ook al een tijdje in het vaste assortiment van Bourjois. Speciaal voor de kerst zijn er twee nieuwe kleuren uitgebracht, namelijk: 07 Flocon d’or & 08 Marron Givré, ik heb de laatste kleur ontvangen.

kerst10

De Color Edition 24h is een créme oogschaduw die bij het aanbrengen verandert in een zijdezacht poeder, welke perfect samensmelt met de huid. Slechts één laagje oogschaduw zorgt voor een mooie metallic glans en een intense kleur die wel 24 uur perfect blijft zitten.

De kleur ‘Marron Givré’ is een warmbruine tint met een subtiel glittertje, een erg mooie kleur voor tijdens de feestdagen.

kerst15

De oogschaduw is super goed gepigmenteerd en is redelijk makkelijk te blenden. Het aanbrengen kun je zowel met je vingers als met een kwast doen, ik geef de voorkeur aan het laatste. De kwaliteit van deze oogschaduw is erg goed, niet alleen vanwege de pigmentatie maar ook de houdbaarheid is perfect zonder te ‘creasen’. Jep, ook over dit product ben ik enthousiast!

Bourjois Ombres a Paupieres Color Edition 24h 5 gram €11,99

kerst6

Een absolute nieuwkomer in deze collectie is de ‘Mega Liner Ultra Black’. Een eyeliner in stiftvorm met wel een heel bijzonder puntje. De Mega Liner Ultra Black is super gepigmenteerd, heeft een houdbaarheid van 24 uur, is makkelijk aan te brengen, en is intens zwart en dekkend, aldus Bourjois. De vorm van het stiftje is zo gemaakt dat je er zowel dikke als dunne lijntjes mee kunt maken.

Heel eerlijk, doe mij maar gewoon een eyeliner met een “normale” smalle punt. Ik vind het maken van een strak lijntje niet altijd even makkelijk en ik vind niet dat de ‘Mega Liner’ prettig werkt. Het maken van een dun en precies lijntje gaat niet zo makkelijk, dit kan uiteraard ook aan mijn skills liggen. Het maken van dikke lijnen is met deze liner overigens een eitje. Verder is het wel een mooie zwarte eyeliner met inderdaad een lange houdbaarheid. Toch blijf ik erbij, doe mij maar een “normale” eyeliner pen!

Bourjois Mega Liner Ultra Black 0,8 ml €11,99

kerst11

Hierboven nog even de swatches van de drie producten, van links naar rechts: Ombres a Paupieres Color Edition 24h in de kleur ‘Marron Givré’, Mega Liner Ultra Black en de Rouge Edition Velvet in de kleur ‘Happy Nude Year’.

kerst7 kerst8

Ten slotte zit er in deze kerstcollectie nog een lakje, namelijk: Vernis 1 seconde ’45 Glitterizer’. Met dit lakje geef je je nagels in een handomdraai een feestelijk tintje!

kerst12

Op de foto hierboven draag ik als basis de ‘Vernis 1 seconde in de kleur ’23 in the Navy’en daar overheen draag ik twee laagjes ‘Glitterizer’. Ik vind het effect erg leuk en het geeft net iets extra’s aan mijn nagels.

Bourjois Vernis 1 seconde 9 ml €8,49

Over het algemeen ben ik enthousiast over de Bourjois Kerst Look 2014. Ik vind de collectie niet heel spectaculair maar de producten zijn allemaal wel mooi en goed van kwaliteit. Wat is jouw eerste indruk van deze collectie?

5 Comments on Bourjois Enchanting Nightbird Kerst Look 2014

 1. Carien
  28 oktober 2014 at 07:41 (6 jaar ago)

  De mascara en oogschaduw vind ik heel mooi! Daar ga ik zeker eens naar kijken!

  Beantwoorden
 2. dionne
  28 oktober 2014 at 09:56 (6 jaar ago)

  De mascara en de ‘lipgloss’ zijn erg mooi!

  Beantwoorden
 3. Jana
  28 oktober 2014 at 14:14 (6 jaar ago)

  Die oogschaduw is heel mooi!! :)

  Beantwoorden
 4. Manon
  28 oktober 2014 at 14:35 (6 jaar ago)

  Wat een prachtige producten!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *