Alles over blush en tips & trucs!

Vertelde ik deze week al aan jullie dat ik voorheen nooit blush gebruikte, nu kan ik echt niet meer zonder. Blush is voor mij een heel belangrijk product die mijn look helemaal af kan maken. Vandaag wil ik jullie ‘alles’ vertellen over blush en natuurlijk geef ik ook de nodige tips & trucs zodat jij vanaf nu weet hoe je op een goede manier blush aan kunt brengen…

Waarom gebruik je eigenlijk blush?

 • Je kunt je gezichtsvorm ermee veranderen
 • Door schaduwen aan te brengen kun je mooie punten in je gezicht benadrukken
 • Je geeft kleur aan je gezicht, dit geeft een gezonde indruk
 • Door gebruik van blush zie je er frisser en jonger uit

Welke kleuren passen mooi bij de verschillende huidskleuren?

 • Lichte huidskleur: Roze & beige tinten
 • Olijfkleurige huidskleur of een huid met een gelige ondertoon: Hazelnoot, koper en warme bronsbruine tinten
 • Getinte huid van de zon: Oranje, Abrikoos, Perzik en koraaltinten
 • Donkere huidskleur: Paars, mauve en diepe bronstinten

Voor de rest is het ook wel belangrijk om te kijken naar de kleuren make-up die je hebt gebruikt voor je ogen en lippen. Gebruik je namelijk warme tinten, gebruik dan ook een blush in een warme kleur om vloeken te voorkomen.

Laten we nu eens gaan kijken wat voor verschillende soorten blushes er zijn. Voorheen had je eigenlijk alleen maar blush in vaste vorm, nu komen er steeds meer soorten bij. Natuurlijk heb je verschillende soorten finishes, zo heb je matte, shimmer en glanzende blushes. Ik heb voor jullie de vijf meest voorkomende soorten blushes verzameld.

1) Is een poederblush in vaste vorm, mijn persoonlijke favoriet. 2) Een creme blush in een stick vorm. 3) Een stain blush. 4) Is een creme blush en lijkt eigenlijk wel heel erg op de blush in stick vorm. 5) En tenslotte een losse poeder blush.

1) Is mijn persoonlijke favoriet, namelijk een poeder blush in vaste vorm. Ik denk ook eigenlijk dat deze blush het meest voorkomend is. Wat ik heel fijn vind aan deze blush is dat die makkelijk aanbrengt, zuinig in gebruik is en goed in laagjes op te bouwen is. Eigenlijk verkoopt elk merk deze soort blush wel. 2) Is een creme blush in stick vorm en ik moet eerlijk toegeven dat ik deze soort nog niet in de kast heb liggen. Het werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als creme blush, alleen hier kun je met de stick zelf een kleurtje aanbrengen. Vaak kun je creme blushes ook gebruiken voor bijvoorbeeld je lippen. Niet alle merken verkopen sticks, merken die het bijvoorbeeld verkopen zijn NARS, Benefit en Catrice. 3) Een stain blush vind ik persoonlijk het moeilijkst werken. Vaak heb je maar heel weinig van dit product nodig omdat het heel sterk gepigmenteerd is. Een stain trekt vaak ook heel snel in de huid, daarom moet je heel snel werken om vlekken te voorkomen. Benefit heeft verschillende kleuren in het assortiment en als ik het goed heb zag ik ook dat Essence met een stain komt. Ook dit product kun je vaak ook op de lippen gebruiken, multifunctioneel dus! 4) Net als de stick is dit ook een blush in creme vorm. Ook dit vind ik lastiger aan te brengen dan bijvoorbeeld een poeder blush. Ik heb een creme blush van NYX en deze breng ik altijd aan met mijn vingers. Dit kan ook eventueel aangebracht worden met een sponsje. Ook dit is een product wat vaak sterk gepigmenteerd is en daardoor moet je voorzichtig te werk gaan. Merken die creme blushes verkopen zijn o.a. NYX, NARS en MAC 5) Tenslotte een losse poeder blush. Ik heb ook eentje in de kast en deze is van het merk E.L.F. en bestaat uit minerale poeder. De meeste losse blush poeders zijn op basis van mineralen en geven vaak een heel natuurlijk en mooi effect aan je huid en je kunt dit product voorzichtig in laagjes opbouwen. Merken die blushes in losse poeder verkopen zijn o.a. Maybelline, Every Day Minerals en E.L.F.

Voor het aanbrengen van blush heb je verschillende soorten kwasten en elke kwast werkt anders en geeft ook een andere resultaat…

1) Dit is een duo fibre kwast die geschikt is voor het aanbrengen van poederproducten. Met een duo fibre kwast kun je heel licht blush aanbrengen en dit zorgt voor een heel natuurlijk resultaat. 2) Is eigenlijk gewoon een normale poeder kwast waarmee je heel makkelijk poeder blush aan kunt brengen. 3) Is mijn persoonlijke favoriet namelijk de angled blush kwast. Hiermee kun je heel secuur blush aanbrengen en perfect mee shapen door de vorm van de kwast. 4) Dit is een hele speciale kwast ‘Split Fibre Cheek Brush’ wat bestaat uit twee verschillende kanten. De ene kant heeft synthetische haren en de andere kant natuurlijke haren. Met deze kwast krijg je een heel natuurlijk en subtiel resultaat.

In het begin vertelde ik al dat je met blush je gezicht optisch van vorm kunt veranderen. Je kunt bijvoorbeeld een gezicht die bol is minder bol laten lijken. Aan de hand van voorbeelden hieronder zie je hoe je dit kunt doen.

Tenslotte heb ik nog wat tips & trucs die ik graag met jullie wil delen…

 • Breng blush in laagjes aan. Je kunt beter de kleur opbouwen dan dat je in één keer teveel hebt aangebracht.
 • Tik overtollige blush van je kwast af, blaas nooit op je kwast dit is namelijk niet hygiënisch.
 • Poeder blush geeft het beste resultaat als je je gezicht eerst hebt gepoederd. Zo kun je de blush mooi ‘inwerken’.
 • Breng je blush vooral aan in daglicht, zo zie je goed hoe de blush eruit ziet en dus ook hoe mensen het op straat zien.
 • Bij het aanbrengen van blush kun je het beste even glimlachen, zo kun je heel makkelijk de appeltjes van je wangen zien.
 • Je kunt gerust meerdere kleuren blush gebruiken, dit geeft juist een mooi en speels effect. En zorgt ook voor optisch meer diepte.
 • Heb je een wat rijpere huid, vermijdt dan vooral blush met shimmer want dit kan juist rimpeltjes benadrukken.
 • Vervaag je blush altijd goed, je wilt natuurlijk niet dat je twee roze stippen op je gezicht hebt staan.
 • Kwasten zijn heel belangrijk en dat geldt ook voor het aanbrengen van blush. Investeer dus in een goede blush kwast.
 • Breng blush aan met lichte strijkende of ronddraaiende bewegingen.
 • Heb je toch iets te enthousiast je blush aangebracht? Haal dit dan weg door met bijvoorbeeld een ‘waaier’ kwast of een wattenschijfje die je licht over de blush heen laat gaan. Ook kun je eventueel wat gezichtspoeder eroverheen doen.

Dit waren mijn tips & trucs en ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Aankomende zondag heb ik een filmpje voor jullie waarin ik laat zien hoe je de verschillende soorten blushes aanbrengt. Mocht je nou nog leuke tips hebben, dan kun je die delen bij de comments!47 Comments on Alles over blush en tips & trucs!

 1. patricia
  13 oktober 2011 at 06:49 (11 jaar ago)

  erg goed artikel sanne!! ben benieuwd naar het filmpje..moet maar eens een goede kwast aanschaffen,durf nog niet zo goed blush te dragen 😉 heb het nog niet echt onder de knie dus ga zondag zeker kijken naar het filmpje!

 2. Milou
  13 oktober 2011 at 07:07 (11 jaar ago)

  hihi leuk zeg! Ben nog steeds opzoek naar een goede blush voor de winter.
  Deze is toch echt anders dan die van de zomer..
  Nog een aanrader?

  • Sanne van Huis
   13 oktober 2011 at 14:35 (11 jaar ago)

   Een blush die ik heel mooi vind voor zowel zomer als winter is een roze blush van MAC in de kleur ‘Pink Swoon’. Maar meestal kijk ik naar wat ik op mijn ogen heb en hier pas ik mijn blush op aan.

 3. femketje
  13 oktober 2011 at 07:52 (11 jaar ago)

  erg handig artikel 😀

 4. Sanna
  13 oktober 2011 at 08:36 (11 jaar ago)

  Thanks voor de tips!

 5. Fleur
  13 oktober 2011 at 08:41 (11 jaar ago)

  Goede tips! Ik hou wel van de minerale blush. Ik gebruik het meeste (net als jij) een poeder blush. Ik wil wel graag een stick, heb een kleine van Clinique, die is wel fijn. Alleen ik vergeet vaak om deze op te doen meteen na het opbrengen van foundation. Ik poeder altijd af na de foundation (heel lichtjes) en dan pas denk ik aan de blush, en dan moet je geen crème blush gebruiken. Moet er dus echt bij nadenken als ik de stick wil gebruiken. Het is er eentje in een vrij donkere kleur roze, met wat bruin erin. Deze kan ik wel mooi gebruiken voor cheapen bedenk ik me nu ineens, maar eens proberen.

 6. Bayla
  13 oktober 2011 at 08:48 (11 jaar ago)

  Voor een mooie frisse naturellook [beetje poeder, mascara en de stain] gebruik ik de stainblush van de Hema en ik vind hem geweldig. Je brengt hem met deppende beweging aan en de hele dag zie je er fris en fruitig uit ;]] Een aanrader!
  p.s. je hebt daarna wél roze vingers :D.

  • Sanne van Huis
   13 oktober 2011 at 14:34 (11 jaar ago)

   Ik wist niet dat Hema stain in het assortiment had zitten, leuk om te weten 😀

 7. Mar
  13 oktober 2011 at 08:52 (11 jaar ago)

  Goede tips! Ik heb een bol gezicht en vroeg me altijd al af hoe ik die minder bol kon laten lijken en hoe ik blush het beste kon op brengen, dus ik heb veel aan dit artikel!

 8. Shna
  13 oktober 2011 at 08:55 (11 jaar ago)

  Ik ben echt gek op blush, een van de leukste make-up items om te kopen 😀

  Kwast nummer 4 is alleen niet meer te koop, was een LE.

  • Sanne van Huis
   13 oktober 2011 at 09:12 (11 jaar ago)

   Bij nordstrom.com nog wel 🙂

 9. Desirée
  13 oktober 2011 at 09:41 (11 jaar ago)

  Ik gebruik graag een blush om mijn gezicht wat meer vorm en kleur te geven. Fijn artikel met de tips etc. : )

 10. Amber
  13 oktober 2011 at 09:54 (11 jaar ago)

  Ik heb een hele lichte huid, maar roze staat mij echt niet helaas.. Ik kijk naar de ondertoon in mijn huid, waardoor ik net warme kleuren als oranje/peachy blushes het beste kan gebruiken. Ook weer niet te donker of bruin, want dat staat ook weer niet. Goede tips trouwens. Als ik vind dat ik iets teveel blush heb gebruikt ga ik gewoon een keer met mn handen over mijn wangen en dan blend het ook wat meer waardoor het gelijk wat neutraler wordt. 🙂

  • Sanne van Huis
   13 oktober 2011 at 14:33 (11 jaar ago)

   Oh dat met mijn vingers doe ik ook wel eens als ik bijvoorbeeld een beetje haast heb 🙂

 11. Tedje
  13 oktober 2011 at 09:58 (11 jaar ago)

  Handige tips zeg!

 12. Judith
  13 oktober 2011 at 13:02 (11 jaar ago)

  Wat leuk dat je wat met mijn reactie deed! Dankjewel, erg leuk artikel!

  • Sanne van Huis
   13 oktober 2011 at 14:31 (11 jaar ago)

   Graag gedaan hoor, ik vond het ook heel leuk om er een artikel over te maken en ik hoop dat je er wat aan hebt!

 13. NINA.JOSEPHINE
  13 oktober 2011 at 14:02 (11 jaar ago)

  Fijne review! Hie kan je wat mee.

 14. xx_Patries_xx
  13 oktober 2011 at 15:53 (11 jaar ago)

  als je teveel opneemt vidn ik het altijd een beetje pop achtig lijken :S:S
  goed artikel hoor

 15. Miranda
  13 oktober 2011 at 16:17 (11 jaar ago)

  wat een leuk artikel 😀

 16. Tamara
  13 oktober 2011 at 17:28 (11 jaar ago)

  Mijn wangen (naast mijn neus) en mijn neus zijn altijd een beetje rood. Zelfs wanneer ik foundation/concealer/primer gebruik. Ik vind het daarom altijd lastig om iets van een blush te dragen. Ook snap ik niet waar je dan nog een highlighter én bronzer aan kan brengen. Voor mijn gevoel is mijn ‘wang’ daar veel te klein voor?! Iemand tips?

  • Sanne van Huis
   13 oktober 2011 at 17:34 (11 jaar ago)

   Aanstaande zondag heb ik een filmpje en dan leg ik het allemaal uit 🙂

 17. Cynthiiaa
  13 oktober 2011 at 18:12 (11 jaar ago)

  Aha! Wat een goed artikel! Op het gebied van blush bevindt ik mij echt in een hele vreemde wereld. xd

 18. jennifer
  13 oktober 2011 at 18:33 (11 jaar ago)

  handig artikel! k vind blush echt mooi staan maar gebruik het zelf nooit..

 19. Vera
  13 oktober 2011 at 18:35 (11 jaar ago)

  Handig artikel!

 20. Yasmine
  13 oktober 2011 at 19:32 (11 jaar ago)

  super handig artikel! Ik vind het heerlijk om met make up bezig te zijn, alleen weet ik er niks van hahaha maar door alle beautyblogs leer is steeds meer. En dit soort informatieve artikelen is het allemaal heel duidelijk!
  Bedankt! xxx

  • Sanne van Huis
   13 oktober 2011 at 20:13 (11 jaar ago)

   Leuk dat je zo positief bent! En geen dank 😉

 21. Nannick
  13 oktober 2011 at 21:10 (11 jaar ago)

  Handig alleen ik had meer Verwacht dat je wat dieper inging over de verschillende manieren van het aanbrengen. Maar alsnog interessant 😀

  • Sanne van Huis
   13 oktober 2011 at 21:40 (11 jaar ago)

   Zondag komt er een filmpje online, dan laat ik zien hoe ik blush aanbreng. Ik denk dat ik het beter voor kan doen aan de hand van een filmpje dan er alleen over te schrijven 🙂

 22. Ruth
  13 oktober 2011 at 21:43 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! Ik vind het alleen zo lastig om mijn gezichtsvorm te bepalen, volgens mij heb ik een mix van allemaal. De eerste blush is ook mijn favo en de stains van benefit vind ik ook erg fijn. Ben benieuwd naar je filmpje 🙂

 23. Laura
  14 oktober 2011 at 16:31 (11 jaar ago)

  Handig artikel zeg! Ik gebruik eigenlijk nooit blush ..

 24. DalaLuz
  16 oktober 2011 at 00:35 (11 jaar ago)

  Leuk artikel 🙂 Ik ben dol op blush! Alleen met creme blushes kan ik niet zo goed overweg, bij het aanbrengen zijn ze vaak te vel en ze verdwijnen erg snel bij me.

  • Sanne van Huis
   16 oktober 2011 at 13:59 (11 jaar ago)

   Misschien daarna je blush afpoederen, wie weet blijft het dan beter zitten 🙂

 25. Emma
  3 januari 2013 at 02:25 (10 jaar ago)

  Leuk artikel! Ik ben altijd heel erg met make-up bezig en wil er ook leuk uitzien. Ik heb nog nooit blush gebruikt en daarom ben ik een beetje aan het researchen. En ik heb hier veel van geleerd! Dankje! Ik had nog een vraagje: zijn de kwasten van de hema goed? Weet je toevallig of de hema nummer 3 (van de kwasten) heeft? Die lijkt mij wel een goede kwast, ik had er nog nooit van gehoord. Groetjes, Emma 🙂

  • Sanne van Huis
   5 januari 2013 at 17:51 (10 jaar ago)

   Dank je wel! Volgens mij verschilt het heel erg per kwast. Ik heb zelf de blendingkwast van Hema en die vind ik heel erg prettig in gebruik, dat is zeker een aanrader. Je kan het beste even naar de Hema gaan en de kwasten even bekijken, voelen (zijn ze zacht) en kijk vooral of er niet te veel haren uit vallen. Er zijn trouwens ook wel reviews te vinden over de kwasten van Hema, misschien even Googelen?

 26. Emma
  5 januari 2013 at 18:01 (10 jaar ago)

  Ja, ik heb gisteren kwasten bij de hema gekocht! Ik heb ze vandaag getest, hele prettige kwast inderdaad! Vooral de foundation kwast vind ik erg fijn. 🙂