Mijn huidverzorgings routine en beautyproducten in de lente

Mijn huidverzorgings routine en beautyproducten in de lente

Ik kan niet wachten tot de lente eindelijk begint; die donkere en natte dagen ben ik meer dan zat! Gelukkig duurt het nog maar een maandje voordat de lente officieel begint. Naast dat mijn kledingkast een make-over krijgt met leuke lente-items, heeft ook mijn huid behoefte aan andere beautyproducten en verzorgingsproducten. Mijn meest favoriete winkel om de fijnste huidverzorgingsproducten te kopen is Douglas, al jarenlang koop ik hier mijn beautyproducten. Ben jij benieuwd naar mijn huidverzorgingsroutine en welke producten ik graag gebruik, lees dan snel verder.

Het reinigen van mijn huid

Nog nooit eerder besteedde ik zoveel tijd aan het reinigen van mijn huid. Voorheen was voor mij een make-up reiniger voldoende in de avond, echter merk ik dat mijn huid er aanzienlijk beter uit gaat zien wanneer ik mijn huid grondiger en vaker reinig. Producten die ik gebruik om mijn huid te reinigen zijn o.a. een reinigingsmelk. Omdat ik een gevoelige en droge huid heb, kies ik het liefste voor een product dat mild reinigt. Daarnaast probeer ik producten die siliconen bevatten te vermijden, mijn huid reageert hier vaak wat onrustig op. Een reinigingsmelk die ik erg fijn vind is van het merk Dr Hauschka, ik merk dat mijn huid hier super goed op reageert!

Extra vocht met de juiste verzogingsproducten

Van nature is mijn huid super droog, vooral in de winter heeft mijn huid echt wat extra hydratatie nodig. In de lente merk ik dat mijn huid iets vetter wordt voor mijn doen, ik gebruik dan een crème die net iets minder rijk is anders blijft de crème als ware op mijn huid liggen. Een merk dat al jarenlang favoriet is, is de Embryolisse Lait-Crème Sensitive. Echter is deze gezichtscrème voor mij in de lente te vol, en krijg ik juist een onrustige huid. In de lente en zomermaanden kies ik voor iets “lichtere” huidverzorgingsproducten zoals de DayWear dagcrème van Estée Lauder, die heel fijn is! Ook probeer ik minimaal één keer per week een gezichtsmasker op te doen, dit doe ik vaak tijdens mijn badsessies!

Vitamine C om mijn huid te beschermen

Ook gebruik ik sinds een aantal jaren een Vitamin C Serum, de serum van het merk The Ordinary is op dit moment favoriet. Zowel in de avond als in de ochtend gebruik ik deze serum en ik merk dat mijn huid hierdoor verbeterd is. Vitamine C heeft een aantal fijne eigenschappen voor de huid, zo is het een krachtige antioxidant, stimuleert het de productie van collageen wat super fijn is wanneer je wat ouder wordt, en het helpt mee bij het verminderen van hyperpigmentatie en je teint blijft dus egaler.

Een goede bescherming tegen UV met SPF

In de winter vergeet ik mijn huid wel eens in te smeren met een product waar SPF in zit, niet heel goed natuurlijk! In de lente en zomer probeer ik hier veel meer aandacht aan te schenken omdat ik heel veel buiten ben. Ik rij veel paard en ondanks mijn cap met klep, krijg ik veel zonlicht in mijn gezicht en we weten allemaal dat UV-straling niet heel goed is voor je huid. Vaak gebruik ik een dagcrème met een SPF erin en ik moet zeggen dat de meeste van mijn foundations ook een SPF bevatten.

Andere teint en formule foundation

Omdat ik in de lente vaak al wat sproetjes krijg, merk ik al snel dat mijn teint donkerder wordt. Mijn foundation van de winter kan dus weer in de kast en ik draag dan altijd een net wat donkere kleur foundation. Mijn favoriete foundation op dit moment is de nieuwste Kylie Jenner Power Plush Longwear! Ook al bevat deze foundation wel siliconen, mijn huid reageert er tot nu toe heel goed op. Een andere favoriet die ik al jaren gebruik is de Clinique Even Better Makeup met SPF 15, ook deze foundation laat mijn huid stralen.

Dit zijn mijn favoriete producten die ik veel en graag gebruik. Wil jij ook fijne huidverzorgingsproducten hebben of wellicht cadeau geven aan iemand, neem dan eens een kijkje bij Douglas. Douglas heeft op dit moment fantastische paascadeaus voor hem en haar, van de mooiste make-up tot aan fijne huidverzorgingsproducten.