Korean skincare voor een zuivere, gehydrateerde huid

Korean skincare voor een zuivere, gehydrateerde huid

Vraag jij je wel eens af waarom je steeds meer Koreaanse skincare producten in de winkels ziet liggen en op het internet voorbij ziet komen? Korean skincare of Koreaanse huidverzorging wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet zonder reden. De producten blijken effectiever dan duizenden andere producten die wij in de Westerse landen al jaren gebruiken. Zijn de Koreaanse producten dan echt zo veel beter? Hoe komt dit precies en zijn ze ook goed voor mijn huid? In dit artikel vertellen we je alles over de Koreaanse beauty-industrie en wat de producten voor jou kunnen betekenen.

Gladde huid

In tv-programma’s of natuurlijk wanneer je er zelf bent geweest, kan het opvallend zijn dat Aziatische dames (en heren!) vaak een ontzettend gladde huid hebben. Alsof ze een babyhuidje op hun gezicht hebben gelegd: de huid glanst, oogt gezond en er zijn weinig oneffenheden te bekennen. In Azië weten ze al eeuwenlang dat voorkomen beter is dan genezen, en daarom besteden ze van jongs af aan al veel tijd aan lichamelijke verzorging, waaronder dus ook huidverzorging.

In Aziatische landen geloven ze dat schoonheid van binnen komt. Als je van binnen gezond bent, zal dit vanaf de buitenkant zichtbaar zijn. Dit houden de merken die cosmetica en huidverzorging produceren ook in hun achterhoofd: een gezonde huid begint van binnen. Ze doen dus niet aan oppervlakkige reiniging of schijnhydratatie. Bij Koreaanse huidverzorgingsproducten draait het om optimale hydratatie van een huid. Een gehydrateerde huid is de basis van een gezonde huid. Een huid die is uitgedroogd kan nooit zo gezond worden als een huid die dagelijks goed wordt gevoed met de juiste producten.

Bescherm je huid tegen de zon

Iets wat je vaak ziet in Aziatische landen, is dat mensen met een paraplu of grote hoed lopen als de zon schijnt. De zon, met name de UV-straling, is ontzettend schadelijk voor je huid. Huidbeschadigingen door de zon kunnen zorgen voor pigmentvlekken, een onrustige huid en een versneld verouderingsproces. Bij overmatige blootstelling aan de zon, kan het zelfs zijn dat er zich kankercellen ontwikkelen in jouw huid. Dit is dan ook de reden dat Aziatische mensen dagelijks een goede zonnebrand gebruiken. Je huid beschermen tegen de zon is niet alleen ontzettend belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor de uitstraling van de huid. Hoe mooi een gebruinde huid ook is: het is allesbehalve gezond. Wil je toch graag een kleurtje? Kies dan voor een spray tan.

Natuurlijke ingrediënten

Bijna alle Koreaanse skincaremerken gebruiken alleen maar natuurlijke ingrediënten. De harde chemicaliën die wij in onze producten stoppen, komen er in Korea echt niet in. Doordat deze Koreaanse producten alleen maar natuurlijke ingrediënten bevatten, zijn de producten erg mild. Hierdoor zijn nagenoeg alle producten geschikt voor elk soort huidtype. Natuurlijk zijn er ook speciale producten ontwikkeld voor een extra droge of extra vette huid: iedere huid is tenslotte anders. Koreaanse huidverzorgingsproducten zijn mild en kunnen ook gebruikt worden door mensen met een onrustige huid, acne en andere huidproblemen.

Twijfel jij of een product geschikt is voor jouw huid? Probeer het dan altijd eerst op een klein stukje huid en voeg het nooit ineens toe aan je huidverzorgingsroutine. Heb je na een aantal dagen proberen geen allergische reactie? Dan is de kans groot dat je huid het product goed kan verdragen.