Wat kijk, luister en lees ik in april/mei 2023?

Wat kijk, luister en lees ik in april/mei 2023?

Naast mijn gezin, paardjes en werk heb ik gelukkig ook nog wel wat tijd voor ontspanning. Ik weet ook als geen ander hoe belangrijk het is om af en toe even helemaal niks te doen. Het liefst kijk ik dan een serie, lees ik een boek of luister ik naar een podcast. Wat heb ik gekeken, geluisterd en gelezen de afgelopen twee maanden?

Welke podcasts heb ik geluisterd?

Ik ben sinds een tijd groot fan van luisteren naar podcasts, ik vind het heerlijk om dit te doen tijdens saaie klusjes, zoals het huishouden of een stal uitmesten. Podcasts die ik de afgelopen tijd veel heb geluisterd zijn de volgende:

  • Achter gesloten staldeuren, een leuke podcast wanneer je houdt van paarden, echter zijn de onderwerpen niet altijd alleen maar paard gerelateerd en gaat het ook vaak over dagelijkse dingen, echte (hilarische) verhalen en zoveel meer. Dit is een podcast waar ik vaak even hardop om moet lachen en het luistert heerlijk weg.
  • Held in eigen verhaal, deze podcast van Iris Enthoven luister ik al een tijdje en er is nu weer een nieuw seizoen. In deze podcast vertellen echte mensen een bijzonder verhaal dat iedere keer weer indruk op mij maakt. Niet per se een heel luchtige podcast, voor de afwisseling helemaal prima!
  • Dit kan geen toeval zijn, een podcast van Volkskrant die wel een heel bijzonder verhaal verteld. Het is niet per se een verhaal waar heel veel gebeurt, maar je wordt zo in het verhaal gezogen dat de afleveringen voorbij vliegen en het was perfect luistermateriaal tijdens mijn saaie klusjes.

Wat heb ik gekeken?

Met een abonnement op Videoland, Netflix en Disney Plus kun je wel stellen dat ik hou van dingen kijken. Ik kijk de meest uiteenlopende dingen, van true crime tot aan real life series. Wat heb ik de laatste tijd gekeken:

  • Laat ik meteen maar beginnen met een tv programma waar ik enorm fan van ben en altijd heel erg naar uitkijk. Het nieuwe seizoen is onlangs begonnen, ik heb het over Kopen zonder kijken. Ik hou van dit programma! Het is altijd super leuk om te zien hoe ze elke woning omtoveren tot iets moois en hoe blij de kandidaten altijd zijn.
  • Op Netflix keek ik een hoop series, waaronder Emergency NYC. Dit ziekenhuisprogramma geeft een inkijkje in een groot ziekenhuis New York City. Verschillende artsen en patiënten worden gevolgd en ik heb altijd al een zwak gehad voor ziekenhuisprogramma’s dus deze serie is op mijn lijf geschreven.
  • Ook keek ik samen met mijn man naar een miniserie op Netflix, namelijk Unorthodox. Deze serie stond al tijden op mijn kijklijst vanwege de vele lovende reviews. De serie heeft mij dan ook zeker niet teleurgesteld, het vertelt het verhaal van een jonge ultraorthodoxe Joodse vrouw die uit de zeer strenge gemeenschap ontvlucht en een nieuw leven begint in Berlijn.
  • Een serie die ook veel indruk op mij heeft gemaakt is When They See Us. Deze serie gaat over vijf jonge jongens, die in 1989 onterecht werden veroordeeld na een brute verkrachting van een witte vrouw in Central Park in New York. Ik merkte dat ik tijdens het kijken behoorlijk emotioneel werd en het is een verhaal dat veel indruk op mij heeft gemaakt.

Wat heb ik gelezen?

Lezen doe ik niet heel vaak, ook al hou ik wel ontzettend van lezen en kan ik mij volledig verliezen in een goed boek. Toch is het iets wat ik voornamelijk doe tijdens een vakantie, dan pas kan ik genoeg rust vinden om een boek te lezen. Wat heb ik dan toch gelezen afgelopen maanden:

    • Geen boek, maar wel veel blogs en informatieve websites over voornamelijk marketing, copywriting, LinkedIn en social media. Zoals je wellicht weet ben ik sinds een tijdje ook bezig met freelance copywriting, dat erg goed bevalt. Toch wil ik hier nog veel meer over leren en besteed ik veel tijd aan het lezen en leren, dat ik hopelijk uiteindelijk weer kan toepassen in mijn werk.