Zo organiseer je een leuk verrassings verjaardagsfeestje

Zo organiseer je een leuk verrassings verjaardagsfeestje

Ben je van plan om een verrassingsfeestje te organiseren? Wil je zorgen dat dit écht een succes wordt? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je tips om te zorgen dat het feestje een groot succes wordt.

De gastenlijst

Een goede gastenlijst is essentieel voor de sfeer van het feestje. De juiste gasten zorgen er namelijk voor dat het een leuk feestje wordt. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over wie je uitnodigd. Het kan helpen als je samen met andere vrienden het feestje organiseert. Jullie kunnen dan samen beter beslissen wie wel of niet op de gastenlijst moeten. Samen kunnen jullie de jarige immers beter. Houd er ook rekening mee of bepaalde gasten het wel of niet met elkaar kunnen vinden. Hebben bepaalde gasten ruzie met elkaar? Als het een erg groot feest is kan je meestal wel beide gasten uitnodigen. Als je een klein feestje organiseert, nodig dan alleen de gast uit waar de jarige het meest bevriend mee is.

Zorg voor genoeg eten en drinken

De sfeer van een feestje verandert snel als het eten en drinken op is. Zorg er daarom voor dat er genoeg eten en drinken is. Je hebt liever te veel eten en drinken dan te weinig. Heb je een klein budget? Houd het feestje dan klein. Zo kan je alsnog genoeg eten en drinken regelen. Als je een klein feestje organiseert kan je het eten ook zelf maken. Kies dan voor gerechten die makkelijk in grote porties kunnen worden klaargemaakt en makkelijk kunnen worden gegeten. Je kunt bijvoorbeeld nasi of bami maken. Houd ook zoveel mogelijk rekening met de dieetwensen van verschillende mensen. Serveer het eten op wegwerpservies. Dit scheelt je weer bij het opruimen. Drank dat over is kan je vaak nog terugbrengen naar de winkel, mits de flessen niet open zijn geweest. 

Kies een thema

Een themafeest zorgt voor extra sfeer. Kies een thema dat de jarige leuk vindt. Wat dacht je bijvoorbeeld van het thema Ibiza, de jaren 90 of een foute party? Je versiert dan de ruimte van het feestje in dit thema. Daarnaast kan je dit gebruiken als dresscode. Het thema ‘ouderen’ is tegenwoordig ook erg in. De gasten verkleden zich dan als bejaarden. Dit is bijvoorbeeld een leuk thema als de jarige 30 jaar wordt. 

Ondanks dat je een feestje hebt georganiseerd kun je ook nog een verjaardagskaart kopen. Kies een kaart uit een categorie die past bij de jarige. Er is tegenwoordig volop keuze uit categorieën, zoals de categorie gefeliciteerd man humor.