Private lease, ook voor occasions

Private lease, ook voor occasions

Bij private lease denk je misschien meteen aan de meest nieuwe en dure auto’s, maar ook voor occasions kan het een gunstige regeling zijn. Wanneer je een occasion leaset, betaal je net als bij het leasen van een nieuwe auto, een vast bedrag per maand, en bouw je ook schadevrije jaren op. De occasions zijn goed onderhouden, maar het maandbedrag is toch wat toegankelijker dan bij het leasen van de gloednieuwe modellen.

Een nieuwe kans

Vrijwel iedereen is bekend met het woord ‘occasion’, maar de Nederlandse variant ‘okasie’ spreekt veel minder tot de verbeelding. Zoals wij het woord occasion gebruiken, betekent het eigenlijk niets meer dan een eerder gebruikte auto die een nieuwe eigenaar krijgt. De definitie vindt z’n oorsprong in het Frans, waar het ‘voiture d’occasion’ genoemd werd. Een auto met een (nieuwe) kans. Hoewel occasion een Engels woord is, wordt dit woord door de Engelsen niet op dezelfde manier gebruikt.

Occasion leasen

Wanneer je een occasion gaat leasen, lease je een goed onderhouden, eerder gebruikte auto die je ook zelf gemakkelijk onderhoudt door het all-in maandbedrag. Inbegrepen in dit bedrag zit de autoverzekering, APK, motorrijdtuigenbelasting, onderhoud, reparaties en banden. Zo kun je dus zorgeloos autorijden zonder dat je meteen een smak geld kwijt bent aan de aanschaf van een auto of dure reparaties of onderhoudsbeurten. Een private leasecontract ga je altijd aan voor een bepaalde contractduur. Het maandbedrag dat je betaalt, blijft de hele contractperiode hetzelfde.

Favoriet model

Als je geïnteresseerd bent in auto’s heb je vast ook een favoriet model dat je eigenlijk wel zou willen helpen, maar je budget niet toelaat. Maar ook de wat duurdere automerken kun je goed leasen als occasion. Denk bijvoorbeeld aan een audi private lease occasion of bmw private lease occasion. Je zou er misschien niet eens naar kijken als je het bedrag in één keer zou moeten betalen, maar met een private leasecontract kan het ineens best binnen je maanduitgaven passen. Helemaal wanneer je weet dat je je over onderhoudskosten geen zorgen hoeft te maken.

Kortom, heb je een favoriet model auto in je hoofd die je in aanschaf te duur vindt? Kijk dan eens of je een occasion kunt leasen. Omdat de auto niet meer gloednieuw is, is het maandbedrag dat je betaalt een stuk toegankelijker. Naar bijkomende kosten of een verzekering hoef je niet te kijken, alles zit in dat vaste bedrag per maand.