Leuke thuis activiteiten voor je kids!

Leuke thuis activiteiten voor je kids!

Met de meivakantie in aantocht kan het een uitdaging zijn om je kids te vermaken. Ik vind het soms ook best lastig en de kinderen worden vaak na een weekje toch wat hangerig en verveeld. Het scheelt nog dat wij de nog een weekje weggaan maar toch is het fijn om wat leuke activiteiten te bedenken en te plannen. Vind jij het ook zo lastig om iets te bedenken, lees dan snel verder want wie weet breng ik je op een aantal leuke ideeën…

Bouw een fort

Ieder kind vind het maken van een fort vaak fantastisch. Verzamel verschillende kussens, matrassen, lakens en bouw een gezellige fort voor je kids. Laat je kinderen het leuk inrichten met hun eigen spulletjes en ze kunnen zich ongetwijfeld uren vermaken in hun fort. Ook leuk, wat lekkers brengen voor in de fort of wat dacht je van het kijken van een film in de fort?

Bak samen

Ik vind bakken heel leuk om te doen en soms is het samen doen nog veel leuker! Zoek een leuk recept om te maken en koop de ingrediënten, wat ook leuk is om samen te doen, en ga aan de bak! Op mijn blog heb ik nog wel een aantal leuke recepten die heel geschikt zijn om samen met je kids te bakken en daarna natuurlijk lekker smullen.

Maak een leuk kunstwerk

Houden je kinderen van lekker knutsel, laat ze dan een mooie kunstwerk maken waarbij ze hun fantasie mogen gebruiken. Koop bij bijvoorbeeld Action leuke knutselpullen zoals verf, kwasten, stickers, glitter, canvas doeken, papier, karton etc. Ben je bang voor de rommel? Koop vuilniszakken, knip deze open en leg dit op tafel of op de vloer. En is het mooi weer? Verplaats het dan gewoon naar buiten!

Maak een speurtocht

Is het mooi weer dan is het ook heerlijk om buiten een activiteit te doen, ga bijvoorbeeld een speurtocht doen. Bereid dit goed voor en maak bijvoorbeeld een routekaart en verstop bijvoorbeeld aanwijzingen of kleine cadeautjes die de kids moeten vinden. Geef de speurtocht ook bijvoorbeeld een thema om het extra leuk te maken, bijvoorbeeld een piraten thema met een echt schatkaart.

Hou een indoor picknick

Een picknick is ook altijd erg gezellig om te doen, mijn kinderen zijn er in ieder geval dol op! Het weer in Nederland is niet altijd even fantastisch maar waarom niet gewoon binnen een picknick houden? Bereid allemaal lekkere kleine hapjes, ook gezellig om samen te doen, en leg vervolgens een kleed en fijne kussens op de grond en de picknick kan beginnen. Wedden dat je kinderen dit helemaal geweldig gaan vinden?

Organiseer een filmmiddag

Natuurlijk is het fijn als kinderen lekker gaan spelen maar een klein beetje schermtijd vind ik geen probleem. Maak de schermtijd extra leuk door er een filmmiddag van te maken. Koop popcorn of ander lekkers en wat te drinken en zoek samen met je kinderen een leuke film uit. Het kijken van een film wordt extra gezellig als je bijvoorbeeld matrasjes van de kinderen naar beneden haalt inclusief dekbedden, onze kids vonden dit in ieder geval helemaal fantastisch.