Alles wat je wilt weten over proteïne shakes!

Alles wat je wilt weten over proteïne shakes!

Wellicht ben je een fanatieke sporter of wil je graag wat gewicht verliezen, dan kan het interessant zijn om je eens te verdiepen in zogenaamde proteïne of afval shakes. Deze shakes kunnen een positief effect geven aan je lichaam tijdens het sporten maar wordt dus ook gebruikt om gewicht mee te verliezen. Wil je graag wat meer weten over proteïne shakes, lees dan heel snel verder.

Wat zijn proteïne shakes?

Proteïne shakes, oftewel eiwit shakes zoals wij ze in Nederland vaak noemen, zijn drankjes die verrijkt zijn met een hoop eiwitten. Vaak heb je eiwitpoeder in een zak of pot en dit kun toevoegen aan water of melk, net wat je zelf lekker vindt! De shakes worden vaak gemaakt van verschillende soorten eiwitpoeder, zoals caseïne, soja of wei.

Waarom worden proteïne shakes gebruikt?

Veel sporters gebruiken proteïne shakes als aanvulling op hun normale voeding. Wanneer je veel krachttraining doet ontstaan er minuscule scheurtjes in de spieren. Ons lichaam gaat vervolgens met eiwitten deze scheurtjes maken en versterken en zo krijg je een toename in spiermassa en kracht. Door het drinken van eiwit shakes kun je je lichaam ondersteunen met wat extra eiwitten, voor een sneller herstel.

Hoe kan het helpen bij afvallen?

Het gebruik van proteïne shakes kan ook helpen met het afvallen. Een eiwit shake kan een hele goede vervanger zijn voor bijvoorbeeld één maaltijd per dag. Met afval shakes krijg je de juiste voedingsmiddelen binnen en je houdt lang een verzadigd gevoel wat snaaien voorkomt. Mocht je veel sporten naast het diëten dan kan een proteïne shake er ook voor zorgen dat je spiermassa blijft behouden tijdens het afvallen. Omdat je minder calorieën tot je neemt, kan je lichaam spierweefsel gaan afbreken en door proteïne shakes te drinken kun je dit proces voorkomen.

De voordelen van een proteïne shake

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van proteïne shakes zoals je hierboven al hebt kunnen lezen. Het is namelijk een snelle en makkelijke manier om extra eiwitten tot je te nemen. Ook is het een ideaal product voor mensen die behoefte hebben aan extra voedingstoffen. Een proteïne shake is vaak verrijkt met verschillende vitamines en mineralen en kan een prima tussendoortje zijn als aanvulling op je normale voeding. Ook is uit onderzoek gebleken dat het drinken van eiwit shakes kan bijdragen aan vermindering van spierpijn, ook fijn!

De nadelen van een proteïne shake

Een proteïne shake of een afval shake mag je nooit zien als een complete vervanging van je dieet. Het is meer een aanvulling of een vervanger voor bijvoorbeeld één maaltijd op een dag. Ook moet je er zeker opletten dat je niet te veel eiwitten binnen krijgt, een teveel aan eiwitten kan op langer termijn schadelijk zijn voor je gezondheid dus hou dit goed in de gaten.

Tot slot, zoals je hebt kunnen lezen is het gebruik van proteïne shakes zeker een aanrader wanneer je veel aan sport doet of wanneer je graag wat kilos’s wilt kwijtraken, hier kun je bijvoorbeeld een afval shake voor gebruiken. Zie het vooral niet als een vervanging maar als een toevoeging aan je gezonde levensstijl!