Waarom is het verstandig om een verzekering af te sluiten? 

Waarom is het verstandig om een verzekering af te sluiten? 

Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Er hoeft maar iets te gebeuren in je woning en je kunt geconfronteerd worden met enorme kostenposten. Denk bijvoorbeeld aan een brand die misschien snel geblust is, maar die grote rookschade toebrengt aan je woning. Of wat dacht je van een stroomschok door je netwerk waardoor al je elektrische apparatuur opgeblazen wordt? Je kunt een potje aanleggen waarmee je dergelijke schade betaalt, maar je kunt ook een verzekering nemen. Daarmee voorkom je dat je grote onverwachte uitgaven moet doen. Wel zo gemakkelijk. Wij laten je zien wat de voordelen zijn en waar je moet zijn om een goede verzekering af te sluiten. 

Neem altijd een inboedelverzekering 

Als je een inboedelverzekering neemt, dan kun je je tegen een hoop problemen verzekeren. Een goede inboedelverzekering dekt de schade die ontstaan is als gevolg van een brand in je woning. Alle persoonlijke eigendommen kunnen dan worden vergoed. Let er wel op dat je kunt aantonen dat je deze voorwerpen ook echt in je woning had staan. Heb je waterschade in je woning opgelopen omdat de waterleiding bijvoorbeeld gesprongen is? Dan kun je ook een beroep doen op je inboedelverzekering. De schade wordt hersteld en mocht het nodig zijn om bepaalde persoonlijke spullen te vervangen, dan zal dat ook gedaan worden vanuit je verzekering. Zo hoef jij niet bang te zijn dat je ineens in de schulden komt omdat je hoge kosten moet betalen om de opgelopen schade weer te herstellen. 

Verzeker ook je huis zelf mee

Veel mensen denken alleen aan de spullen die zij in hun woning hebben staan wanneer zij zich gaan verzekeren. Wat zij vergeten, is dat een inboedelverzekering niet de schade vergoedt die aan de woning zelf ontstaan is. Is er tijdens een brand een muur ontzet geraakt, dan draai jij zelf op voor de kosten van de reparatie van deze muur. Ga daarom altijd een opstalverzekering afsluiten zodat je niet alleen je spullen vergoed krijgt, maar dat ook je woning weer in goede staat gebracht zal worden. Dit laatste is namelijk vaak de grootste kostenpost. Als je weet waar je je moet verzekeren, dan kun je voor een klein bedrag per maand een hoop ellende afwenden. 

Bekijk de mogelijkheden van Univé

Wanneer je graag een goede verzekering wilt afsluiten, dan kun je eens op de site van Univé gaan kijken. Hier vind je tal van verzekeringen waaronder dus de inboedel- en opstalverzekering. Je kunt voor een van de twee kiezen, maar het is dus aan te raden om beide te nemen. Beide vullen elkaar aan en zorgen ervoor dat je leven niet zozeer ontwricht wordt door een incident dat je niets meer kunt. Wil je advies? Neem dan even contact op met een medewerker van Univé. Deze helpt je graag verder.